reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
12280089_IMG_20180706_143735.jpg
[/IMG]
Oto moja Karolinka ;)

reklama
Wszystkie te wasze bobaski są slodziutkie. Jak pomniejsze fotkę, to też prześlę zdjęcie mojej Karolinki ;) Z telefonu widocznie są za duże i nie mogę ich tu przesłać...

A szczepicie też na rotawirusy? Starszą nie szczepilam, bo do czasu przedszkola była pod opieką dziadków. Teraz Karolinke dajemy do żłobka, bo rodzice zdrowotnie nie dadzą rady jej podnosić i latać za nią... Dlatego zastanawiam się ja zaszczepić. Nie jestem wielkim zwolennikiem tych wszystkich dodatkowych szczepień. Chyba do 12 tygodnia życia należy zaszczepić na rotawirusy...
Ja też z szczepieniami czekam do skończenia 3 miesiąca. Sama lekarka to sugerowała.
Pospamuję trochę. Nas też namawiano na rotawirusy. Też być może czeka nas żłobek. Nie szczepię na rota. Szczepów jest mnóstwo, nie przed wszystkimi chroni szczepionka. Myślimy nad meningokokami, bo o ile zachorowania są bardzo rzadkie, o tyle zwykle śmiertelne. Ale pierwsza dawka po roku (tak radził lekarz). Mamy więc trochę czasu na namysł.

Do góry