reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Czy wasze dzieci po kąpieli też są nerwowe?niby ten rytuał ma pomóc w zaspokajaniu i kojarzeniu dnia z nocą A u mnie na odwrót.maly zawsze dostaje szału zaraz po kąpieli. Zastanawiam się czy nie zmienić pory i nie kąpać go rano zamiast wieczorem,tylko skads się wzięła chyba wieczorną kąpiel i ma uzasadnienie..
U nas Baczki są codziennie i kilka kupek. Skończyliśmy 6 tyg. Czy to normalne że kupę zawsze słychać jak robi czy dla tego że ma gazy więc tym samym kolki?Ale nie zachowuje się jakby miał te kolki.

Mój starszy syn zawsze po kąpieli szalał i do teraz tak jest. Kąpiel zamiast go uspokoić to dodaje mu energii do dalszych działań [emoji849]
Głośne gazy i kupki to normalne dopóki wszystko nie dojrzeje [emoji6] córka siostry ma dwa miesiące jest tylko na kp i też słychać jak robi

reklama
Ojej, od miesięcy się nie odywałam, w sumie to od marca ;) Koniec ciąży był dla mnie taki sobie, bo puchłam jak balon, co przy mojej wadze to jeszcze bardziej było widać i czuć ;) W sumie nie skłamie jak napiszę, że ostatnie miesiące ciąży przespałam, mąż zajmował się starszym i raz na czas straszył, że jak tak będę polegiwać to dostanę zakrzepicy ale na szczęście nie dostałam.
Teraz młodsza już na świecie od miesiąca, poród skończył się cięciem więc z moich planów na szybki i bez obrażeń poród wyszły nici, ale już dochodzę do siebie. Powoli, ale bolało jak cholera przez 3 tygodnie! Miękka dziącha ze mnie ;)

Tak jak przeczytałam trochę zaległości to wszystkim dziewczynom gratuluję, dzieci macie cudowne! U nas też problem z bólami brzuszka, ale przynajmniej karmienie idzie nam świetnie ;)
A Tobie Jetka życzę powodzenia, żeby synuś wyszedł ze szpitala szybciutko! No 8 takie zaskoczenie, że to chłopak! Dużo fajniej by jednak było, żeby tylko płeć była zaskoczeniem, a nie te całe pobyty w szpitalu :( trzymam kciuki!

@basia89 U nas o tych samych porach jest płacz, prężenie.
Jak chce gazy oddać też płacze, kopie itp. budzi go to.
Mamy zmianę mleka na preparat mlekozastępczy.
Wysypki dostał po Nan A.R.

Dobry wieczór.
U nas druga doba bez Espumisanu i dziś kupa bez problemu praktycznie. Czyli wysLo że u nas Espumisan powodował problem ze zrobieniem kupy. Zobaczymy jak będzie dalej. Bo może to tylko przypadek.

A poza tym to strasznie absorbujące to moje dziecko.... Nie lubi być sam. Zaczyna już się rozglądać i chyba muszę wyciągnąć leżaczek to zawsze będzie miał inną perspektywę.

Dziewczyny mam problem oczyscilam się już po cc i dostałam miesiączkę krwawie już 25 dni z przerwami trzydniowymi nie wiem co jest grane nic mnie nie boli dobrze się czuje tylko to krwawienie nie może się skończyć. Byłam w czwartek u gina przepisał mi Orlifique i Exacyl mowil że jak to nie pomoże to do szpitala na lyzeczkowanie. Ja nie chcę tego muszę jakimiś tabletkami to zatrzymać masakra tak się boję:no2::hmm::sad:

Dziewczyny mam problem oczyscilam się już po cc i dostałam miesiączkę krwawie już 25 dni z przerwami trzydniowymi nie wiem co jest grane nic mnie nie boli dobrze się czuje tylko to krwawienie nie może się skończyć. Byłam w czwartek u gina przepisał mi Orlifique i Exacyl mowil że jak to nie pomoże to do szpitala na lyzeczkowanie. Ja nie chcę tego muszę jakimiś tabletkami to zatrzymać masakra tak się boję:no2::hmm::sad:
Łyżeczkowanie tak prawdę mówiąc nie jest takie straszne. Dostajesz znieczulenie ogólne i budzisz się po wszystkim, zero bólu. Tego samego dnia puszczają do domu. Wiadomo, że lepiej by obyło się bez lyzeczkowania i tego Ci życzę.

Dobry wieczór.
U nas druga doba bez Espumisanu i dziś kupa bez problemu praktycznie. Czyli wysLo że u nas Espumisan powodował problem ze zrobieniem kupy. Zobaczymy jak będzie dalej. Bo może to tylko przypadek.

A poza tym to strasznie absorbujące to moje dziecko.... Nie lubi być sam. Zaczyna już się rozglądać i chyba muszę wyciągnąć leżaczek to zawsze będzie miał inną perspektywę.

u nas to samo!!! espunisan odstawiony i kupka wyszła bez takiego cisniecia jak zawsze, my jestesmy pierwsza dobre po odstawieniu. Było slychac ze robi kupke ale nie bylo to z takim wysiłkiem. Może chodzi o to że jak espunisam rozbija te gazy to dzieci nie mogą wtedy kupki zrobic?

u nas to samo!!! espunisan odstawiony i kupka wyszła bez takiego cisniecia jak zawsze, my jestesmy pierwsza dobre po odstawieniu. Było slychac ze robi kupke ale nie bylo to z takim wysiłkiem. Może chodzi o to że jak espunisam rozbija te gazy to dzieci nie mogą wtedy kupki zrobic?
To ja juz nie wiem, ja wgl espumisanu Małej nie dawałam i też ma problemy z kupa. Może u Was to zbieg okoliczności.

O proszę......

Agunia, u was inny powód problemów z kupa jest po prostu. U nas wcześniej kupy szły ładnie a jak Espumisan dałam to nagle problem się pojawił. Widać rzeczywiście te gazy potrzebne trochę.

reklama
Do góry