reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny, jak myślicie kiedy mogę najwcześniej wskoczyć na rower po cc? Już mnie nosi Ale nie chce sobie zaszkodzic..wiadomo rekreacyjnie , ale tereny są różne więc jak będzie pod górkę to trzeba będzie trochę się wysilać i tak się zastanawiam czy to kwestia tygodni czy racz3j miesiecy.. wizytę u gin mam w lipcu, na pewno zapytam czy już mogę.

reklama
@kjsko ja kupiłam wtedy z lidla i podoba mi sie. Fajnie się dopasowuje do ciała dziecka. Ostatnio służy jako poduszka dla męża, bo już tylko ściągam pokarm laktatorem.
@sredec1982 moja rehabilitantka mówiła, by się oszczędzać 3 miesiące, bo to jednak była operacja i tyle nam warst pocieli. Ja się mam zgłosić do gin 6-8tyg po, czyli wychodzi koniec czerwca-środek lipca. Zobaczę, co mi powie. Przy pierwszej cc też czekałam do wizyty, bo nie chciałam niczego pobroic. A potem już na całego.
@Nan90 3mam kciuki, by się rana szybko zagoila. Ważne, że jesteście w dobrych rękach. Pewnie nawet pielęgniarki kapia maleństwo...

Ja to mam ostatnio ze sobą same problemy. Pokarmu mam jakby mniej, od czwartku męczy mnie biegunka i to taka raz taka ostra raz jakby jej nie było. A bezpośrednio po wczorajszym wzniesieniu z mężem to takiego napadu bólu głowy dostałam, że jeszcze dziś chodziłam ledwo żywa. Cały czas jeszcze boli... Przeszukalam neta w tej sprawie i taki ból może pojawiać się nawet przez 2 lata :o no jakaś porażka
Jutro zaś tata ma operację bioder. Na szczęście nasza mała jest grzeczniutka, no ale dziś dostała potowek na twarzy i główce. Jest tak duszno, że można siekiere zawiesić. W okolicy padało, a i nas jedynie kilka kropel. Za tob wieczorem powietrze jest przyjemniejsze.

Ostatnia edycja:
dziewczyny z jakiej firmy macie poduszki do karmienia i na co patrzec wybierajac taka? slyszalam ze najlepiej zeby była twarda dla noworodka bo wtedy jest lepiej karmic. Podajcie mi prosze konretne firmy.

Ja mam Motherhood o taką Link do: Poduszka ułatwiająca karmienie - Fasolka motherhood Krako ów

Sprawdza się super. Jest stabilna i odpowiednio wysoka.

I jeszcze jedno mam pytanie :) do mam które zmagają sie z brzuszkowymi sprawami u dzieci, ktory espunisan podajecie, ile kropelek i jak czesto?

Espumisan 100 daje przy każdym karmieniu 7 kropelek. Wg ulotki 5-10 kropli do każdego karmienia.

Pokaże Wam moje córeczki są identyczne, dosyć że urodziły się o tej samej wadze a różni je tylko cm długości to tak są nie jak jak bliźniaczki.
PhotoGrid_1528621321575.jpg

Załączniki

• PhotoGrid_1528621321575.jpg
    PhotoGrid_1528621321575.jpg
    91,4 KB · Wyświetleń: 669
Hej mamusie!!!

U nas była mega burza w nocy! Aż siedzieliśmy z D. na tarasie i oglądaliśmy jak szaleje nad polami [emoji846] No i pogoda w końcu jest fajna, jest chłodniej. Młoda tak mi spała w nocy, że musiałam ją wybudzić na mleko.

@Brzuszkowa ja też walczę z pokarmem. Mała jest takim ssakiem, że nie nadążam z produkcją i wczoraj musiałam dokarmić MM na wieczór.

Macie jakieś sprawdzone sposoby na unormowanie laktacji? Herbatka Hipp raczej niewiele daje [emoji58]

@kjsko ja miałam te katetery - są mega. Ale tak samo działa np. termometr z miękką końcówką w tyłeczek (poproś położną niech Tobie pokaże jak).

@nknatalia moja się zaczyna przy piersi wkurzać jak już nie ma co wyciągnąć. Szarpie za sutka np i zaczyna się drzeć [emoji28] Wtedy przystawiam do drugiej i jest już ok - gorzej jak w drugiej susza ....
hihi mega zdjęcie!!! [emoji847] Śliczne dziewczyny !

Powiem Wam, że nie wiem jak ja sobie poradzę jak wrócę do Gdyni. Obawiam się, że Zuza przez ten czas przywyknie do noszenia na rękach i pieszczot, że nic nie zrobię jak wrócimy. A wiecie jak to jest - mieszkamy z dala od całej rodziny i teraz każdy przyjeżdża obejrzeć dzieciątko. W piątek jedziemy do drugich dziadków, a tam od nowa dziadkowie i ciotki rozpieszczać bedą. [emoji12] Ehhh ta moja dziewczyna będzie rozpieszczona na maxa [emoji85][emoji846]

Czy Wy też tak miałyście, że ustało Wam krwawienie jakieś 1,5 tyg od porodu i znowu się pojawiło? Bo ja dzisiaj mam 3 tydzień jak się Zuza urodziła i znowu pojawiły się większe plamienia. Nie wiem czy to jest ok, czy nie.

No i dzisiaj zaczynam ćwiczyć już troszkę, bo jednak tłuszczyk na brzuszku minimalny jest a chce się go pozbyć szybciej niż później.
Nie wchodzę też w żadne swoje spodenki sprzed ciąży ... ehhh dopiero 38 rozmiar jest ok. Mam nadzieje, że wkrótce wrócę do 36 jeszcze tego lata[emoji849][emoji5]

Przyjemności dzisiaj kobietki [emoji3]

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny [emoji6]
My już po chrzcie [emoji6]
@aNusia90, ja po 4-5tyg od porodu zauważyłam szwy na bieliźnie także długo mi sie rozpuszczały.. u mnie to samo.. pierś juz coraz mniej i krzyczy jak mu podaje.. także odciagam co mam i do butli plus mm

Ja podaje wodę ale u nas przewaga mm a na piersi faktycznie nie trzeba dopajac, a o herbatce z koperku potwierdzam, że teraz odradzają ! Polozna na szkole rodzenia mówia, że są nowe badania naukowe i niby szkodzi dziecku..
@MB91, na laktację tylko słód jęczmienny także kup sobie ********** albo pi prostu piwo bezalkoholowe [emoji6] Bawaria jabłkowa dla mnie bomba i działa !

reklama
Do góry