reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

W Biedronce promocja na Pampersy. Za 49,99zł 144szt. rozmiar 2, w tej samej cenie już 108szt. rozmiaru 3. Ilość sztuk zależy od rozniaru a cena ta sama.

reklama
Hej, mam pytanie odnośnie pasa poporodowego. Stosowala ktoras z was, mozecie jakis doradzic? Dzis byla u mnie położona i mowila zeby tak na 2-3 godz. Zakladac.
U nas tez kupy gestsze po mm
Ja mam.pas z Rossmana. Kupa kasy a badziew jakich mało. Niewygodny i jest w nim gorąco, na upały się nie nadaje.

Dziewczyny na szczepienia trzeba się wcześniej zarejestrować czy można iść z partyzanta?

U mnie podobno będą dzwonić i umawiać na szczepienie. Jeśli decyduje się na szczepienie dodatkowe to mam wcześniej je wykupić i przyjść po receptę.
Ja mam.pas z Rossmana. Kupa kasy a badziew jakich mało. Niewygodny i jest w nim gorąco, na upały się nie nadaje.

Dziewczyny na szczepienia trzeba się wcześniej zarejestrować czy można iść z partyzanta?

Pytałam niedawno dziewczyny jak układacie do snu Wasze dzieci. Ja zaczęłam układać Małą na pleckach ale sama mi się przekręca na boki i tak śpi. Nie wiem czy nie za szybko i czy sobie krzywdy nie zrobi. Dzisiaj troche mnie zdenerwowała bo przekręcila się na brzucho a nie może bo leczymy ten pępek w szpitalu..

Rozmawiałam z lekarką i prawdopodobnie będziemy musiały zostać jeszcze 10 dni :( Małej robią się kolki od antybiotyku, dostaje aż 4 strzykawki na dobę :(

Pytałam niedawno dziewczyny jak układacie do snu Wasze dzieci. Ja zaczęłam układać Małą na pleckach ale sama mi się przekręca na boki i tak śpi. Nie wiem czy nie za szybko i czy sobie krzywdy nie zrobi. Dzisiaj troche mnie zdenerwowała bo przekręcila się na brzucho a nie może bo leczymy ten pępek w szpitalu..

Rozmawiałam z lekarką i prawdopodobnie będziemy musiały zostać jeszcze 10 dni :( Małej robią się kolki od antybiotyku, dostaje aż 4 strzykawki na dobę :(
Wow, szybko sobie radzi.u mnie tylko potrafi z boku na plecki się obrócić,odwrotnie nie,a co dopiero na brzuch..Ja odkładam babeczek Ale A chwilę leży na plecach.

Trzeba się zarejestrować. Przed szczepieniem jest wizta kwalifikacyjna - pediatra bada i ocenia czy dopuścić dziecko do szczepienia, czy nic mu nie dolega. Ja rejestrowałam na wizycie patronażowej i u mnie w przychodni mają szczepionki. Płaci się na miejscu, nic nie trzeba w aptece kupować. My wybraliśmy 6w1. Za 2 tyg. pneumokoki ale już refundowane.

U nas nie trzeba sie rejestrowac. Szczepienia sa w wt i czw i sie idzie i w tedy pediatra bada:) ale wiadomo wszędzie jest troche inaczej lepiej zadz i sie upewnić...

My dzis bylismy u malego i kolejne badania z krwi, izolacja DNA, i badanie z krwi czy przysadka mozgowa produkuje dobra ilosc jakas tam liczbe hormonow bo penisa ma malego i nie wyksztalconego dokonca..:\ i ciekawe ile na te badania sie czeka czy w sobote wyjdziemy w co watpie:\ ehhh!!! Ortopeda jutro bierze dopiero pomiary raczek i za kilka dni beda luski.. Masakra jestem zla.. Aa i w kupie znaleziono jakiegos grzyba co pupe mu strasznie odparza bo takie wysokie PH tego jest:\ dzis sie poplakalam bo tu czlowiem juz by chciał go miec. On ma 3tyg juz:\ i nadal tam...Nie moge myslec ze on tam ja tu... Z kazdym dniem zaczynam watpic w to wsZystko.. Nie wychodze z domu tyle co do szpitala, nie wychodze z synem robi to mpj lub tesciowa.. Nawet do sklepu.. Boje się ze wpadne w jakaś depresję albo nie wiem.. Ze nie bedziemy mieli tej więzi ... 3 tyg to naprawdę dlugo:\\ a konca nie widać...

reklama
Jetkaa wszystko nadrobicie. Najważniejsze że mały ma opieke. A jak coś znajdują to muszą wyleczyć [emoji8] w depresję nam nie wpadaj bo nikt oprócz ciebie tego nie ogarnie. Widać że kochacie synusia a to znaczy że maluszek będzie to czuł [emoji8] starszemu synkowi krzywda się nie dzieje. Ma twojego i babcie więc ma zajęcie. Wrócicie do domku to się wszystko unormuje. Dużo siły kochana ci życzę i oby to już były ostatnie przedłużenia pobytu Oskarka w szpitalu. To nigdy nie jest przyjemne.

Do góry