reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny moja mała ma biegunkę i twardy brzuszek.... nie śpię od północy i próbuje coś zdziałać - pomagałam jej zrobić kupkę bo sama się biedulka męczyła. [emoji53] teraz mi na chwile zasnęła bo ciężkich przebojach. Dawałam jej non stop pierś by się nie odwodniła i dodatkowo jeszcze przegotowaną wodę; temp 36,8 st. C.

Teraz zasnęła ale i tak ma twardy brzuszek - co mogę jeszcze zrobić? Rano do lekarza prawda? Czy czekać i zobaczyć co dzień przyniesie?

reklama
Dziewczyny moja mała ma biegunkę i twardy brzuszek.... nie śpię od północy i próbuje coś zdziałać - pomagałam jej zrobić kupkę bo sama się biedulka męczyła. [emoji53] teraz mi na chwile zasnęła bo ciężkich przebojach. Dawałam jej non stop pierś by się nie odwodniła i dodatkowo jeszcze przegotowaną wodę; temp 36,8 st. C.

Teraz zasnęła ale i tak ma twardy brzuszek - co mogę jeszcze zrobić? Rano do lekarza prawda? Czy czekać i zobaczyć co dzień przyniesie?
Może jeszcze masować brzuszek: okrągłe ruchy zgodnie z wskazówkami zegara, termofor na brzuszek lub ciepłe okłady. Podaj może też dicoflor - probiotyk dobry na kolki i trawienie.

Po czym poznajesz że to biegunka ? Dużo częściej robi kupkę? Czytałam na necie że wodnista kupka niekoniecznie jest biegunka.ma gorączkę? Mój meczy się co noc robic kupkę,steka, jeczy Ale zrobi po godz dopiero. Na pewno często ja przystawiaj do piersi i jeśli jesteś pewna że biegunka to zadzwoń i umów się na wizytę, albo zapytaj wcześniej Polozna?

Na twardy brzuszek kladz na brzuch i oklepuj tylek wtedy nawet moze ci usnac, mozesz podac jej rumianek - tylko taki lipny minutka do wrzatku i tyle. Ja robie z widy mineralnej i lekko slodze glukoza. No i ja pije tez rumianek 3 razy dziennie bo mojej rumianek nie podchodzi.. Pare lykow tylko zrobi i pluje dalej niz widzi. U nas po rumianku twardy brzuszek zniknal....

Musialam malego dokarmic butla, i teraz cyc jest bee i fuj. A mnie zaczynaja bolec piersi i byc ciezkie...jak sobie ulzyc maly pociagnie piersc dwa razy i wrzeszczy czeka na butle[emoji20]

Musialam malego dokarmic butla, i teraz cyc jest bee i fuj. A mnie zaczynaja bolec piersi i byc ciezkie...jak sobie ulzyc maly pociagnie piersc dwa razy i wrzeszczy czeka na butle[emoji20]
Ja bym chyba nie dawala mimo wszystko butelke... W koncu z cyckiem sie przeprosi... :) a jak nie to sciagaj swoje mleko i butelka sprobuj podac

Jutro wychodzimy [emoji1]
Mała wisi na cycu i w cale nie jest łatwo i pewnie przez pierwsze dni nie będzie inaczej. Najgorzej jak karmię tak mnie boli podbrzusze uda i wszystko jakbym miała skurcze. Podobno macica się kurczy miałyście tak? Długo to trwało?

Jak tam nierozpakowane jeszcze do 0:00 macie czas aby być majóweczkami. Współczuję że czekacie i łącze się w bólu.

Jak jetkaa Twój maluszek?

reklama
Do góry