reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Dzień dobry.

@nknatalia gratulacje [emoji5]

@Jetkaa spokojnie, pozytywne nastawienie jest wstanie zdziałać cuda dlatego musisz wierzyć, że będzie wszystko dobrze! Mojej małej też czasami oczka uciekają jak zasypia i wzroku też nie skupi na długo w jednym miejscu, ale to normalny objaw noworodkowy. A pamiętaj, że między naszymi dzieciaczkami jest raptem kilka dni różnicy.

@Gosika88 to przynajmniej chwile siedzi cicho [emoji12] Zuzia drze się równo jak ląduje w wanience - dopiero się uspokaja jak jest już PO opatulona ręcznikiem [emoji23]

Jak ubieracie dzieciaczki w takie upały? U mnie w mieszkaniu w południe jest może z 26 stopni i Zuzia jest cała zgrzana a leży w body z długim rękawem przykryta bambusową pieluszką np. ... ehh upały [emoji19]

Nasza mała ma body z długim rękawem i śpiochy lub polspiochy. Okryta pieluszka tetrowa, bo u nas w domu jest w miarę. No ale nasza kruszynka ma 16 dni... poza tym ma jeszcze kikuta i staram się by nic go nie uwieralo.
Teoretycznie noworodek powinien mieć jedną warstwę wiecej od dorosłego. Sprawdzaj tył szyji, jak jest ciepła to ok, spocona, to dziecko przegrzane, a jak zimna to za zimno ;)

Ostatnia edycja:
Ja już nie wiem co robić... jestem 5 dni po terminie. Mieszkam na 4p i codziennie wchodzę z 3/4 razy nawet bez zadyszki, dużo spaceruję i sama i z M po pracy, piję herbatkę z liści malin, kręcę biodrami, sprzątam, odkurzam, zjadłam wczoraj nawet bardzo ostry obiad...I NIC absolutnie!! A w 20 tc odchodziły mi wody, doszło do bezwodzia, skracała się szyjka i byłam miesiąc w szpitalu a teraz jej się wyjść nie chce :(

Dzień dobry.

Nan, tak to niestety czasem jest. A teraz wód masz dużo? Ja też się nie mogłam doczekać. Bo prawie 2 tyg po terminie urodziłam. I na ciebie przyjdzie czas. Choć wiem jakie czekanie jest wkurzające. Samej chciało mi się płakać z bezsilności

Nan jeszcze troszkę ... Wiem że wydaje się to teraz dziwne ale z maluszkiem u boku też nie jest tak kolorowo ... Zaczynają się inne dolegliwości i inne zmartwienia po prostu przechodzi się z jednych na drugie [emoji12]

reklama
Mój śpiący dziec :) zrobił awanturę bo brakowało mu 15 ml do pełnego brzuszka :)
IMG_20180530_110031.jpg

Załączniki

• IMG_20180530_110031.jpg
    IMG_20180530_110031.jpg
    40,3 KB · Wyświetleń: 1 212
Do góry