reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

U mnie też mały jak zasypia to bladzi oczami i widać białka. Przez pierwsze tyg również nie mógł skupić wzroku na nas,dopiero od jakiegoś czasu się przygląda.
A mój zrobił teraz 2 zielone kupki ;((( najpierw stres że biegunka A teraz zielona kupa:((

reklama
Mój mały za to nie lubi się kąpać :( co kąpiel robi awanturę, chwilę posiedzi cicho w wanience a pod koniec histeria i nie można go uspokoić. Wieczorami tez zrobił się jakiś niespokojny i często płacze lub zasypia na kilka minut i za chwilę się budzi. Pewnie dlatego, że w dzień sporo śpi. Muszę mu jakiś rytm dobowy wynalezc, bo wieczorami się zameczymy.

Dzień dobry.

@nknatalia gratulacje [emoji5]

@Jetkaa spokojnie, pozytywne nastawienie jest wstanie zdziałać cuda dlatego musisz wierzyć, że będzie wszystko dobrze! Mojej małej też czasami oczka uciekają jak zasypia i wzroku też nie skupi na długo w jednym miejscu, ale to normalny objaw noworodkowy. A pamiętaj, że między naszymi dzieciaczkami jest raptem kilka dni różnicy.

@Gosika88 to przynajmniej chwile siedzi cicho [emoji12] Zuzia drze się równo jak ląduje w wanience - dopiero się uspokaja jak jest już PO opatulona ręcznikiem [emoji23]

Jak ubieracie dzieciaczki w takie upały? U mnie w mieszkaniu w południe jest może z 26 stopni i Zuzia jest cała zgrzana a leży w body z długim rękawem przykryta bambusową pieluszką np. ... ehh upały [emoji19]

Dzień dobry.

@nknatalia gratulacje [emoji5]

@Jetkaa spokojnie, pozytywne nastawienie jest wstanie zdziałać cuda dlatego musisz wierzyć, że będzie wszystko dobrze! Mojej małej też czasami oczka uciekają jak zasypia i wzroku też nie skupi na długo w jednym miejscu, ale to normalny objaw noworodkowy. A pamiętaj, że między naszymi dzieciaczkami jest raptem kilka dni różnicy.

@Gosika88 to przynajmniej chwile siedzi cicho [emoji12] Zuzia drze się równo jak ląduje w wanience - dopiero się uspokaja jak jest już PO opatulona ręcznikiem [emoji23]

Jak ubieracie dzieciaczki w takie upały? U mnie w mieszkaniu w południe jest może z 26 stopni i Zuzia jest cała zgrzana a leży w body z długim rękawem przykryta bambusową pieluszką np. ... ehh upały [emoji19]
U mnie body krotki rękaw lub t-shirt lub rampers. Bez skarpet, spodni, przykrycia. Jak będzie powyżej 30st to tylko pielucha

Z tą kąpielą to spróbujcie wody 1-2st cieplejszej i kąpcie krótko, bo woda szybko wychładza takie maluchy i płacz jest pewnie z zimna

reklama
Hej :) gratulacje dla kolejnej majoweczki :*
Moja niunia dzisiaj konczy 4 tygodnie,ale to szybko zlecialo...
20180530_081023.jpg

Załączniki

• 20180530_081023.jpg
    20180530_081023.jpg
    41,4 KB · Wyświetleń: 1 095
Do góry