reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Mocne. Ale dość rzadko. Nie przywiązuje do tego wagi bo już nieraz miałam skurcze nawet co 5 minut i po jakimś czasie moijaly. Oglądamy Sopot i idę spać. Dobrej nocki.

reklama
W Gdansku wlasnie mega burza... i zlapaly mnie 2 mega mocne skurcze a brzuch twardy jak kamien

Ehhhh, u mnie też skurczy brak. Juz mam dość. No ale w końcu urodzić muszę. Skoro ani masaż szyjki ani cewnik ani nic nie ruszyło póki co to widać jeszcze nie jest gotowy.... No ale gdzieś tam z tyłu głowy siedzi że to już po terminie...... Jutro też jest mój lekarz, zobaczymy jak oceni sytuację z rana.
A próbowałaś chodzenia po schodach? Wiem że brzmi absurdalnie ale mnie przy pierwszym dziecku skurcze zaczęły się drugiego dnia wchodzenia i schodzenia po schodach na 4p. po kilka serii.

Nie wiem,może ma kolki bo wieczorem płacze,Ale też może płacze bo w ciągu dnia śpi. Czytałam że te zmiany skórne są na całym ciele A on ma tylko na twarzy.. zmieniły dziś kolor na brazowawe i przebywam woda i jakby mijają...będę obserwować.mam nadzieję że to tylko potowki i moje hormony przekazane..
Jak dla mnie potówki. Nie wiem w jakiej temp. i na czym sypia ale ostatnio duszno i parno więc obstawiam potówki.

Ja w domku. Moj sie mna opiekuje. Szfy mam sciagnac w poniedzialek jutro jedziemy do malego:) tak mi zalezalo na pokarmie ze odciagam po120ml absurd... Lekarki sa w szoku bo niby powinnam cos kolo20ml.. Heh. Mozg robi swoje. Takze w 1 dzien sciagam 0.5l mleka ale taka gesciocha ze strzykawka musialam początkowo. Sama smietana tak jak sie patrzy. Ale ciesze sie bo to najlepsze witaminki dla mojego malego:)

Pokarmu mam na pewno bo aż tryska i słychać jak przelyka.to nie w tym problem :( już myślę o jakimś uczucleniu czy coś.znow ma histerie:(( więcej płacze niż jest spokój:(((
Spróbuj siee może nie stresować, bo dziecko to wyczuczuwa i też jest niespokojne... emocje matki są przekazywane do dziecka wraz z pokarmem... Chyba, że ma też kolki i mały nie umie sobie poradzić z gazami... Ogrzewaj i masuj jego brzuszek powodzenia

Spróbuj siee może nie stresować, bo dziecko to wyczuczuwa i też jest niespokojne... emocje matki są przekazywane do dziecka wraz z pokarmem... Chyba, że ma też kolki i mały nie umie sobie poradzić z gazami... Ogrzewaj i masuj jego brzuszek powodzenia
Dziś w nocy jak zresztą każdej po jedzeniu steka i charczy, po pół godz dopiero zasypia. Ulewa bez względu na to czy go podnoszę czy nie.. sama.nje wiem,może.jest chory:( szkoda mi go.

reklama
Nie w lodowece bo jak bym zamrozila to oni musieli by zużyć takie rozmrozone a tak to mam w tych pojemnikach na mleko w lodowece i jak zwioze to tam sobie zamroza
Z tego co czytałam to w lodówce kilka dni można trzymać mleczko. Ale rzeczywiście rozmrozone ponownie nie można zamrozić. Podziwiam ile udaje Ci się ściągnąć!!mnie tylko rano schodzi i to marne 50 ml. Po miesiącu dopiero.. A z ciekawości jakiego laktatora używasz? Co z małym? Trzymam kciuki!

Do góry