reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ja tez jeszcze razem z Wami czekam przy pierwszym dziecku tez mialam balonik, pomoglo
Ja juz po dzisiejszym badaniu krwi, ktg, i nawet po dniu mamy w szkole. Ledwo zyje, ale ciesze sie ze mlodszy poczekal az przedstawienie u starszego minie. Teraz moge rodzic, termin na wtorek. Cala jestem spuchnieta, obala. To juz czas☺

reklama
U nas burze przechodzą, lubię to powietrze po burzy. A rano tak mi duszno było teraz jest ok.
Kornelia znalazła prezent lalki Else i Anie i olafa od swojej nienarodzonej siostry i cóż będę musiała kupić kolejny.
Biorę się za obiad.
A co tu taka cisza Tysia pewnie rodzi.

Juz sie wszystkie zajmuja swoimi Maluszkami :) zostaly tylko niedobitki [emoji14] ja dzisiaj strasznie senna jestem i wlasnie sobie drzemalam. Wieczorem musze wyciagnac M na dlugi spacer moze cos sie rozrusza

Ale forum ucichlo;)) ja dalej czytam o tych krostach u małego,nie daje mi to spokoju bo do żadnego objawu mi nie pasują. Dziś są znacznie mniej widoczne i zmieniły kolor na zoltawy. Zobaczymy czy zacznie się skóra łuszczyc, jeśli tak to może będzie ciemieniucha...ma też na glowie we włosach te zmiany. Na ciele wciąż gładko.. Ale to dopiero od 3 dni ma więc będę obserwować.

My teraz spacerujemy na dworze :) luz i relaks :)jutro starsza corka z chrzestna wyjezdza nad morze wiec wreszcie bede mogla robic drzemki w dzien :)

Juz sie wszystkie zajmuja swoimi Maluszkami :) zostaly tylko niedobitki [emoji14] ja dzisiaj strasznie senna jestem i wlasnie sobie drzemalam. Wieczorem musze wyciagnac M na dlugi spacer moze cos sie rozrusza
Też mnie dzisiaj śpiączka bierze ale nie ma szans na drzemkę. Zresztą najbardziej dobrze czuję się w pozycji siedzącej z nogami wyciągniętymi. Noce są dla mnie okropne zwłaszcza że często wstaje siusiu, mała się budzi średnio dwa razy ponadto mała w brzuszku jest wtedy bardzo aktywna i w pozycji leżącej szybko cierpne i muszę obracać się z boku na bok a nie jest to przyjemne z moim wielkim brzuchem.

Cześć dziewczyny, nasza malutka tylko śpi i je. Dziś już drugi raz odwiedzila nas położna. My póki co jeszcze nie wychodzimy na dwór, dopiero za tydzień. Ostatnie dni miałam dużo latania, bo organizuję na 3.06 chrzest, więc było co poogarniac. Cieszę się, mąż jest z nami w domu i mi pomaga. Mam problem z karmieniem piersią, więc sobie pokarm odciągam laktatorem. Ostatnio męczyły Karolonke kolki, ale podajemy już kropelki i pije z butelki antykolkowej. Dziś już lepiej. Może dlatego też od wtorku nie przybrała na wadze :(
Niby właśnie po zoltaczce dieci są senne, apatyczne o powinne dużo pić, by ta billirubina zeszła...

@Jetkaa bardzo ci współczuje i życzę by synek szybko wyzdrowial i byście się mogli sobą nacieszyć. Rozumiem, że szybko chciałaś być obok synka. Trzymam za was kciuki

@sredec1982 a nie miałabyś się poradzić pediatry? A położna już cto widziała? Pewnie by ci powiedziała, co to może być...

@marida miłego spacerku ;) Nasza starsza też nocuje dziś u babci i cioci. Strasznie się.cieszyła z tego faktu. Dziś jeszcze pojechały na zakupy. Ja dziś jakaś nie do życia...
W co ubierasz maleństwo jak idziecie na space? Nie chciałabym jej przegrać ani zaziebic...

Hej dziewczyny my już jutro wychodzimy do domku. Mamy mały problem z karmieniem dzisiaj, to dzisiaj trochę dokarmiam ja sztucznym i odciagam laktatorem. Brodawki mnie tak bola a piersi mam ciepłe jak nie wiem... Laura cały dzień śpi, qle za to w nocy siedziała mi na cycku od 1 do 5 nad ranem. Dziewczyny które jeszcze nie urodziły, trzymam za Was kciuki. [emoji8][emoji110] A mamusiom i dzieciaczkom ślemy buziaczki z z Lauruniom[emoji177][emoji177][emoji182][emoji182][emoji182]

Cześć dziewczyny, nasza malutka tylko śpi i je. Dziś już drugi raz odwiedzila nas położna. My póki co jeszcze nie wychodzimy na dwór, dopiero za tydzień. Ostatnie dni miałam dużo latania, bo organizuję na 3.06 chrzest, więc było co poogarniac. Cieszę się, mąż jest z nami w domu i mi pomaga. Mam problem z karmieniem piersią, więc sobie pokarm odciągam laktatorem. Ostatnio męczyły Karolonke kolki, ale podajemy już kropelki i pije z butelki antykolkowej. Dziś już lepiej. Może dlatego też od wtorku nie przybrała na wadze :(
Niby właśnie po zoltaczce dieci są senne, apatyczne o powinne dużo pić, by ta billirubina zeszła...

@Jetkaa bardzo ci współczuje i życzę by synek szybko wyzdrowial i byście się mogli sobą nacieszyć. Rozumiem, że szybko chciałaś być obok synka. Trzymam za was kciuki

@sredec1982 a nie miałabyś się poradzić pediatry? A położna już cto widziała? Pewnie by ci powiedziała, co to może być...

@marida miłego spacerku ;) Nasza starsza też nocuje dziś u babci i cioci. Strasznie się.cieszyła z tego faktu. Dziś jeszcze pojechały na zakupy. Ja dziś jakaś nie do życia...
W co ubierasz maleństwo jak idziecie na space? Nie chciałabym jej przegrać ani zaziebic...
Ja swoja ubieram body spiochy cieniutkie bawelniane spodenki i kamizeleczke, no i wiadomo czapke lekka na uszka. I nie byla zgrzana :) a nozki miala cieple wiec zmarznac tez nie zmarzla :) nie wiadomo jak ubierac dzieci bo niby cieplo ale jak wiatr zawieje to sie zimnawo robi... XD

reklama
Do góry