reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Jak to Ci się oberwie? Co to za Polozna! Mój też ma potowki i nie oberwalo mi się tylko poinformowała mnie żeby go nie przegrzewac.
Mały też się rzuca na cycku i się prezy bo wtedy lubi robic kupe i wykreca mi sutka:( wtedy staram się od razu wkładać palec do ust i wyciągać pierś. Powoli zaczyna kojarzyć że będzie karmienie, jeszcze trochę czasu i chyba się nauczy i nie będzie aż tak rzucać. Tylko to że ciągle jest głodny jest męczące..:( co 2 godz w nocy pobudka A w dzień nawet co godz karmienie;(( udało mi się 2 dni bez mm Ale wczoraj musiałam dokarmiac. Krztusi się,ulewa i połowę co zje zwraca :( wieczorami histeria więc nie wiem czy to kolki czasem nie są.
Nie no nie oberwało mi się. Myślałam, że dostanę reprende, że mały przegrzany. Cóż, nie ja pierwsza nie ostatnia prEgrzalam dziecko. Mam stracha wyjść z nim na dwór by znów nie dostał większych potowek. Boże ile człowiek jeszcze musi się nauczyć przy takim małym dziecku

reklama
Gosika, spokojnie. Na pewno dasz radę. Obserwuj i nauczysz się czego dziecko potrzebuje. Z każdym kolejnym dzieckiem jest łatwiej.

Czesc dziewczyny trzymam kciuki za te co maja juz jakas delikatna akcje:) oby poszlo raz dwa.
U nas sytuacja taka: maly ma 2400, 49cm ile pkt nie wiem...
Dzwoniłam do Prokocimia dzis maly mial probe karmienia mlekiem mm. Moj jutro ma jechac go poprzytulac troszke tylko jest problem bo nie jestesmy małżeństwem ...i mam nadzieje ze nie będą robili problemu z udzieleniem info bo go upowaznilam.. Ma zawieść pampersy i chusteczki.. Chcieli zebym ja przyjechała jako matka ale nie zapewnia mi opieki po cc i moi lekarze doradzają jechac dzien po cc zeby cos mi sie nie stalo.. Ewentualnie zebym jechala w 3 dobie ale tez woleli by zebym zostala 5dni tutaj bo tam i tak spac nie bede mogla przy nim a odwiedziny trwaja 2h...
Ja się wykapalam z siostrą mona bo mi pomogla i ja duzo.lepiej sie czuje...
Wyszły tez problemy z sercem z komora ktora sie nie domyka ale lekarz mowi ze 10% dzieci tak ma i to nie jest jakas tragedia.. I to napięcie ma nadal mięśniowe.. Ale pocieszające jest to ze mimo niedotlenienia nie ma jakis zmian na mozgu... Mam nadzieje ze moj slodki mezyczyzna bedzie silny i zrobi psikusa i wroci do mnie na dniach

Jetkaaa, kciuki za was.

Moja koleżanka jak syna zabrali po porodzie do Warszawy na 2 dobe po CC wysLa na własne zadanie i pojechała do małego. Zawsze to podziwiałam bo ja po CC nie wyobrażam sobie spać gdzieś kątem w szpitalu.
Tatuś będzie kangurowal póki ty nie poczujesz się lepiej. Będzie dobrze.

Ja nie dala bym rady bo nie chodze dobrze to 2 cc i nie daje rady bez leku przeciwbolowemu..
Mam pytanie bo ja nie mialam malego przy cycu ale siare mam jak zrobic zeby utrzymywać ten stan ze mam siare? Lepiej palcami sciskac co jakis czas troche czy laktatorem?

Jejku, przepraszam jeśli pomyślałaś że cię oceniam. Tak mi się skojarzyło. Ja też sobie nie wyobrażam....

Wydaje mi się że laktatorem. Regularnie tak jakbyś dziecko karmiła. Zapytaj w szpitalu o doradcę laktacyjnego, albo położne. Na pewno pomogą.

Jejku, przepraszam jeśli pomyślałaś że cię oceniam. Tak mi się skojarzyło. Ja też sobie nie wyobrażam....

Wydaje mi się że laktatorem. Regularnie tak jakbyś dziecko karmiła. Zapytaj w szpitalu o doradcę laktacyjnego, albo położne. Na pewno pomogą.
Nie no spokojnie nic zlego nie pomyślałam tylko tez bym chciala wyjsc stad i jechac do malego ale musze wytrzymac do 3 doby zeby mi nic sie nie stalo.ale oni mi noe zapewnia nic ani pokoju ani kroplowli nic:\
Zapytam sie jak ktos tu przyjdzie. Moze palcami troche wycisne a pozniej laktatorem boje sie nawalu ale chyba nie powinnam dostac no bo jak?

reklama
I po ktg i badaniu, akurat moj gon mial dyzur. Skurcze na ktg regularne w miare i po 100 ale coz z tego jak nic sie nie dzieje na dole....jak sie nie rozkreci dalej to w piatek znowu na ktg....
Jetkaa to dobrze ze tatus jedzie do malego mysle ze nie beda robili problemow. A ty nabieraj sil, bo teraz masz juz trzech facetow[emoji4]

Do góry