reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

W końcu chwila na kontakt że światem :) dzis pierwsza noc jesteśmy sami w pokoju na noc. Było pierwsze przewijanie i dostawianie cycka. Pokarmu mam mało Ale przynajmniej mam ćwiczyć odruch ssania i przed butelka dawać cyca. Mały ciągnie, kilka ssan i puszcxa. Nie jest łatwo A dodatkowo pozycja dla mnie mega niewygodna:/wezcie sobie do szpitala poduszkę do karmienia .ja muszę kupić:(
Dokarmiac go muszę bo podobno potrzebuje tyle mleka co 3 miesięczne dziecko... laktator nie wyssal nic na razie...a siara niby jest. Piersi niestety nie są twarde więc raczej nie jest to wina laktatora.
Trzymajcie kciuki za nas,mój tak spakowany,że nocamispac nie może i kreci się z przerażenia.Zobacz załącznik 853186
Jaki klusek Ślicznosci [emoji173] na spokojnie dacie radę ze wszystkim trzymam za was kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]

reklama
W końcu chwila na kontakt że światem :) dzis pierwsza noc jesteśmy sami w pokoju na noc. Było pierwsze przewijanie i dostawianie cycka. Pokarmu mam mało Ale przynajmniej mam ćwiczyć odruch ssania i przed butelka dawać cyca. Mały ciągnie, kilka ssan i puszcxa. Nie jest łatwo A dodatkowo pozycja dla mnie mega niewygodna:/wezcie sobie do szpitala poduszkę do karmienia .ja muszę kupić:(
Dokarmiac go muszę bo podobno potrzebuje tyle mleka co 3 miesięczne dziecko... laktator nie wyssal nic na razie...a siara niby jest. Piersi niestety nie są twarde więc raczej nie jest to wina laktatora.
Trzymajcie kciuki za nas,mój tak spakowany,że nocamispac nie może i kreci się z przerażenia.Zobacz załącznik 853186
Też tak miałam po cc. Najważniejsze żebyś się nie stresowals, bo stres blokuje laktacje, a poza tym przechodzi z mlekiem do dziecka. Głowa do góry. Mleko przyjdzie. Ja dostałam dopiero po powrocie do domu...Pewnie masz dietę: woda, kisiel, sucharki, ale zapytaj się czy by nie pomogła herbata na laktacje...
Niewygodnie się karmi po cc, bo tylko na lezaco na boku. Wspomóż się może jakoś poduszka... Dasz sobie rady ;)

Też tak miałam po cc. Najważniejsze żebyś się nie stresowals, bo stres blokuje laktacje, a poza tym przechodzi z mlekiem do dziecka. Głowa do góry. Mleko przyjdzie. Ja dostałam dopiero po powrocie do domu...Pewnie masz dietę: woda, kisiel, sucharki, ale zapytaj się czy by nie pomogła herbata na laktacje...
Niewygodnie się karmi po cc, bo tylko na lezaco na boku. Wspomóż się może jakoś poduszka... Dasz sobie rady ;)
Ja do jedzenia jeszcze nic nie dostalam. Wczoraj kroplowki a dzisiaj sama woda :( Jutro maja dac cos do jedzenia...

Sredec, u mnie mleko i po CC i po sn na trzecią dobę było. Nie dziwię się że potrzebuje butli. Moja 4 kg darła się głodna i butle dostała pierwsze dni. Kasia dwa razy była dokarmiana. Obie potem tylko na cycu, także wszystko jest do zrobienia o ile chcesz karmić. Moja rada to pij mega duzo. Wody przede wszystkim.

O Jezu, jak to tyle bez jedzenia???? U nas jak się wstaje to i posiłki przynoszą. Czyli po 12 h chyba że to w nocy wypada to wtedy rano. Co prawda dieta lekkostrawna ale ja pamiętam byłam tak głodna że mi jeszcze jedzenie przynosili. Jakieś banany, suchary itp. dziwne że co szpital inne zasady.

A z czego ma być mleko jak mama głodna :/ dziwne zasady ... Ja nie pamiętam bym jaka kolwiek przerwę w jedzeniu miała ... Tzn przed porodem owszem ale po ... Pionizacja, przejście do innej sali i jedzonko [emoji13] ale może ja już stara jestem i nie pamiętam [emoji13]

reklama
U nas tez dostajesz sniadanie po tym jak wstaniesz czyli ok12h masz 1 posilek.. Omg tyle bez jedzenia?? Oszaleli?

Do góry