reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

O Jezu, jak to tyle bez jedzenia???? U nas jak się wstaje to i posiłki przynoszą. Czyli po 12 h chyba że to w nocy wypada to wtedy rano. Co prawda dieta lekkostrawna ale ja pamiętam byłam tak głodna że mi jeszcze jedzenie przynosili. Jakieś banany, suchary itp. dziwne że co szpital inne zasady.
Ja też 2 doby po cc nie moglam jesc. W drugiej tylko wodę niegazowana pić mozna. Ale myślałam że będzie gorzej. Widocznie jak boli nie jest się głodnym aż tak.
Dziś pierwsza noc sami w sali. 4 godz nie mogl się uspokoić i plakal. Zjadł na raz 50 ml mleka i dalej chciał ssać. Dałam mu smoka i przez 4 godz go ciągnął. Miałam nadzieję że nie będę zmuszona że smoczkami chodzić żeby zgryz nie niszczyly Ale już widzę że w takich sytuacjach nie ma wyjścia:( gdzieś czytałam że warto mieć różne smoczki że względu na kształt. By nie przyzwyczajać do jednego.
Podobno jest szansa że dziś mnie wypisza jeśli dzidzia będzie zdrowa.jestem w szoku że po 2 dobie wypisuja.

reklama
Ja też 2 doby po cc nie moglam jesc. W drugiej tylko wodę niegazowana pić mozna. Ale myślałam że będzie gorzej. Widocznie jak boli nie jest się głodnym aż tak.
Dziś pierwsza noc sami w sali. 4 godz nie mogl się uspokoić i plakal. Zjadł na raz 50 ml mleka i dalej chciał ssać. Dałam mu smoka i przez 4 godz go ciągnął. Miałam nadzieję że nie będę zmuszona że smoczkami chodzić żeby zgryz nie niszczyly Ale już widzę że w takich sytuacjach nie ma wyjścia:( gdzieś czytałam że warto mieć różne smoczki że względu na kształt. By nie przyzwyczajać do jednego.
Podobno jest szansa że dziś mnie wypisza jeśli dzidzia będzie zdrowa.jestem w szoku że po 2 dobie wypisuja.
Jeżeli Ty jesteś w formie i dzidziuś zdrowy to nie ma potrzeby dłużej ... Ja 6 dni lezalam bo mała miała podwyzszone leukocyty i wcale mi sie to nie podobało ... Ja już na 2 dobę moglam wyjść do domu ale czekałam na malutka :) a co do ssania mała mi potrafiła z 4 godziny przy cycu być cały czas tylko pierś zmienialam :) będzie dobrze dacie radę glowa do góry ;) ważne że już dzidziuś jest z Tobą [emoji173][emoji173][emoji173]

Eh szkoda gadać. Nic się nie dzieje a wizja jutrzejszego dnia coraz bardziej mnie przeraża.
Jutro już musza coś postanowić! Nie daj sie i powiedz im (jeśli wyślą Cię bez konkretów) żeby dali Ci ta info na piśmie. Wiem że to dziwne ale mnie już wkurzala taka sytuacja odsłania i pomyślałam sobie jak im udowodnie ze byłam i robiłam badania?
Już chwila została:)) po 7 dniach przyjmują do szpitala i dzialaja

@paaulaa90 gratulacje [emoji3] Wow jak niespodziewanie poszło [emoji5]

@Gosika88 spokojnie - dasz radę piękna, nie stresuj się za bardzo bo to jeszcze gorzej. [emoji8]

Ja dzisiaj co godzinę z zegarkiem w ręku siusiu wstawałam .. No szkur*a oszaleć można. A od rana boli mnie strasznie podbrzusze ☹️ Bez kitu, przyjeżdża do nas dzisiaj mój teściu z synem mojego D. - w niedziele odjeżdżają i proszę D. byśmy zadziałali nad tym by to się wszystko rozkręciło, bo inaczej oszaleje. [emoji6]

Jutro już musza coś postanowić! Nie daj sie i powiedz im (jeśli wyślą Cię bez konkretów) żeby dali Ci ta info na piśmie. Wiem że to dziwne ale mnie już wkurzala taka sytuacja odsłania i pomyślałam sobie jak im udowodnie ze byłam i robiłam badania?
Już chwila została:)) po 7 dniach przyjmują do szpitala i dzialaja
Nie nie, ja mam skierowanie na szpital więc na bank zostanę tylko ciekawe czy jutro już będą wywoływać czy poczekają do niedzieli.

Chyba dobrze, że jest szansa by wypisali. W domu szybciej dojdziesz do siebie, inny komfort psychiczny :)

reklama
Paaaula- gratulacje ;) chyba szybko poszło. Będziesz miała chwilę daj znać jak było.

Dzień dobry.

Tak szybko, o 22.00 bylam w szpitalu rozwarcie na 3cm skurczy brak wody się sączą, o 22.20 przebili mi pęcherz ale skurczy dalej brak więc przed północą podali oksy w ciągu kilku minut skurcze co 2-3min kazali jeszcze pochodzić i zaczęły się parte dosłownie 5partych i malutka juz byla. Położna bardzo niechciala nacinac ale od góry jakies otarcie jest i 2szwy mam. Juz byłam się umyć ale strasznie mi słabo i każą leżeć.

Do góry