reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Ja tez zle znioslam Cc, w sumie tylko znieczulenie i wstanie bo reszta byla ok.. Przez zle wbicie znieczulenia bralam ketonal, jeszcze. I przez to nie mogłam normalnie chodzić tylko jak babcia taka zgieta .. Bo bolalo i to pare dni..

Tez bym chciala zasnac bez bolu, bez wstawania,wyspac sie jak dziecko chociaz 1 noc przed porodem...
I jeszcze moja mama z teściową wystraszyly sie ze moge rodzic w kazdej chwili i co chwilę dzwonia a jak nie odbieram to 10razy.. Stresuja mnie tym...

reklama
Gratuluję dziewczyny (i zazdroszczę, że już po). Piękne maluchy macie. Szybkiego powrotu do domu i lekkiego połogu oraz mało wymagających dzieci

Ja też źle wspominam czas po CC, bo same CC była w miarę, poza cewnikiem. Pionizacja po 8h w środku nocy, jeszcze pochodziłam z 2h. Ponoć im szybsza pionizacja i większą aktywność po, tym łatwiej dojść do siebie. Mnie długo ciągnęło, ponad miesiąc.
Ale ja całkiem na zimno CC i miesiąc przed terminem, to organizm wcale nie był na to gotowy. Biorąc pod uwagę, że datę m na jutro a oznak zero, to tym bardziej.

Gratulacje dla świeżo upieczonych mam :)
U nas nic się nie rusza, termin 12.05 i Mała chyba się nie wybiera wcześniej ;)

Cześć dziewczyny

@marida super, że ci tak dobrze poszło ze wstawaniem :) Pomimo cc masz pokarm? Czy pijesz herbatkę laktacyjna?

@sredec1982 musisz zagryzc zęby i się nie poddawac. Wiem że**** boli, bo już to przerabialam, ale najgorsze pierwsze kroki. Jak wstawalm po 24h, to dosłownie gwiazdki mi się pokazały, więc najlepiej trzymaj się czegoś. Będzie dobrze ;)

@Jetkaa nie zazdroszczę ci tych bezsennych nocy. Ja to śpię na dobre. Zauważyłam, że pod koniec bym spała i spała, a tu trzeba wstawać...
@Gosika88 lepiej u ciebie? Są jakieś oznaki, czy zaś falszywy alarm?

A wczoraj kupiłam.sobie.na.nogi skarpetki zluszczajace, by się pozbyć twardego naskórka. Ale teraz mnie oswiecilo, czy moge. Mam iść na cc a tu takie niefajne stopy. Nie robilam peelingu, bo ciężko mi już nawet umyć stopy... Nie ukrywam, że już cały czas chodzę w japonkach, bo mam tak opuchnięte nogi... Co poradzicie?
U mnie znów cisza

Hej dziewczyny :)
Wczoraj zauważyłam czerwona nitkę na majtkach , przypuszczam ze czop pooooowoli odpada :) termin na poniedziałek a mały nic oprócz bezbolesnych skurczy i nieregularnych :( zobaczymy wieczorem bo najczęściej coś się dzieje
Gosika88 tez denerwuje cię to ze coś się dzieje a później cisza ... nie wiem czego możemy się spodziewać :/

Hej dziewczyny :)
Wczoraj zauważyłam czerwona nitkę na majtkach , przypuszczam ze czop pooooowoli odpada :) termin na poniedziałek a mały nic oprócz bezbolesnych skurczy i nieregularnych :( zobaczymy wieczorem bo najczęściej coś się dzieje
Gosika88 tez denerwuje cię to ze coś się dzieje a później cisza ... nie wiem czego możemy się spodziewać :/
Okropnie mnie to denerwuje, bo boję się wywoływania, chciałabym żeby samo się zaczęło.

Hejka, kurcze nie wiem dziewczyny co to ale strasznie mnie kluje jakby szyjka. Ale tak ze nie moge przejsc metra nawet. To chyba nie sa jeszcze skurcze? Dzidzius jest super aktywny I moze dlatego tak mocno az

reklama
Hejka, kurcze nie wiem dziewczyny co to ale strasznie mnie kluje jakby szyjka. Ale tak ze nie moge przejsc metra nawet. To chyba nie sa jeszcze skurcze? Dzidzius jest super aktywny I moze dlatego tak mocno az
Ja tak mam od 2tygodni a skurczy zero, szyjka długa, twarda, zamknięta. Choć u Ciebie może to objaw skracania

Do góry