reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

A ja dziewczyny mam jutro ciecie bez oxy w końcu. Boję sie. Ale w koncu stres się skończy:) ech...

Będzie dobrze. Nie martw się cc. Niejedna z nas już to przeszła i kolejne cc czeka. Najważniejsze wasze bezpieczeństwo i zdrowie. 3mam kciuki kochana. Ważne bys miała blisko siebie duuuzzzzooo wody niegazowanej i praktycznie z niekapkiem, vo nie będziesz mogła podnosić tyle godzin wody... Powodzenia jutro i jak dojdziesz do siebie to zdawaj relacje ;)

reklama
Dzień dobry!
a mi odpada czop i nie wiem czy mam juz się szykować czy co, mala się wierci, skurczy za wyjątkiem takich przepowiadających nie mam..
Pogoda super, i nie wiem czy mogę gdzieś wyjść czy co czy wody mi nie odejdą gdzieś...
Czop może odchodzić kilka ładnych dni, myślę że póki co możesz funkcjonować całkiem normalnie

Dziewczyny mam pytanko wlasnie dotyczace czopu, czy czop zawsze zabarwiny jest krwią? Bo przy synu byl z krwia, wiec mialam pewnosc a teraz sorry za opis ale cos jest białe, jak galareta ale bez krwi? Myslalam ze uplawy ale raczej nie..

Cześć kobietki,
dopiero przeszłam wszystkie wpisy, a trochę się tego uzbierało... Rozkopalam dziś sypialnie i przyjechał wujek z wnukami, poza tym siotra z mężem i siostrzenica, a od rana mąż z tesciem i szwagrem walczą ze strychem. Klucie, obklepyeanie, murowanie, ciągle kawa, picie, dogladanie. Pojedli obiad, wiec za chwilkę zabieram się za kawkę. Goście się rozjechali, wiecr teraz wszystko muszę ogarnąć: zmywarka leci, pranie wywiesic, poodkurzac i zrobić porządek w sypialni. Ach... nawet nie mam czasu myśleć o moich dolegliwościach, ale powiem, że mała musiała sie ułożyć na prawy bok, bo mnie tak kluje i od 2 dni bolą mnie żebra. Tylko, że córka ułożona jest miednicowo...
Też nie mogę uwierzyć, że za 12 dni beder przyjęta na oddział a 14.05 po cc.
Muszę w koncu zabrać za torbę, bo wstyd się przyznać, ale jeszcze nie mam spakowanej torby...
W przyszłym tygodniu zabieramy się za odświeżenie domu: okna, firany, kurze - generalne porządki. No i w niedzielę do szpitala...

Dziewczyny mam pytanko wlasnie dotyczace czopu, czy czop zawsze zabarwiny jest krwią? Bo przy synu byl z krwia, wiec mialam pewnosc a teraz sorry za opis ale cos jest białe, jak galareta ale bez krwi? Myslalam ze uplawy ale raczej nie..
Teoretycznie oglądałam,że czop może być bialy galaretowaty i że wtedy więcej dni jest do porodu niż jak jest podbarwiony krwia..ale to tylko teoria ;) moja;) nie miałam nie doczekałam się..

@Jetkaa może być taki jak opisujesz - spójrz na Google (widok mało przyjemny ale przynajmniej wiesz na czym stoisz) [emoji39]

My wzięliśmy się za sypialnie [emoji6][emoji1365]

Link do: sredec1982 no właśnie ta teoroa mi sie sprawdzila by, bo przy synu czop byl z krwia i skurcze odrazu byly, i syn byl po 3dniach z nami od odejscia czopu. A teraz wlasnie nie ma krwi..

@Jetkaa słyszałam kiedyś że czop może mieć różny odcień więc może u ciebie to jest właśnie to. W pierwszej ciąży nic takiego mi nie wypadło a teraz czekam może sie dowiem jak to wygląda;)

reklama
Jutro sie dowiem bo ginekokoga mam :) bo to w badaniu widać ginekologicznym tak?
Ja dzis mam aktywny dzien:) pomoglam ogarnąć ogród, grabic itp pogralam z synem, obiad ugotowalam :) takze padam :) plecy strasznie daja mi w kosc.. Ani stać ani lezec masakra

Do góry