reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ja mam nadzieje ze bede sie tak samo czula jak po pierwszej xD Po 12 h czulam sie rewelacyjnie... W porownaniu do tych boli krzyzowych brrr... :)

reklama
Ja po ktg. Jakieś skurcze się piszą ale dziś już lekarz mnie nie badał. Wizytę taka dokładna z USG i badaniem mam w piątek. Także zaciskam bogini czekam do piątku.

Widzę ze większośc już ma skurcze :) mnie nic nie boli więc ktg raczej robić nie bedzie.. Bo nie ma wskazań do tego.. Tylko pewno badanie ginekologiczne

Ja po cc leżałam 24h, ale zaraz po wyjęciu córki przustawili mała na sekundę do policzka, gdzie była przy mężu w innym pokoju, gdzie ją wazono i inne badania. Dopiero może.po dwóch godzinach dostałam mała ku piersi, by ruszyła laktacja, ale 24h nie mogłam podnosić glowy i dużo pić. Po 24h wstawalam i od razu musiałam.się zajmować córka. Caly czas była przy mnie. Jak @marida i @Jetkaa łatwo doszły do siebie, tak ja bardzo byłam obolala. Z ledwoscia wstawalam z łóżka, poerwsza ubikacja po wyjęciu cewnika, pierwsza kąpiel... ach... @sredec1982 nie chcę Cię tu straszyć, bo każdy organizm jest inny, ale ja bardzo długo dochodziłam do siebie. Może.dlatego, że nie jestem najszczuplejsza...
Pomimo tego życzę byś po cc doszła jak najszybciej do siebie i odzyskała siłę :)
Mnie też czeka drugie cc i jeżeli masz duże dziecko, to bezpieczniej dla.dziecka w tym przypadku jest właśnie cc. Mniej komplikacji.
Więc nie martw się. Po jakimś czasie zapomnisz o bólach i będziesz się cieszyć malenstwem :)

@sredec1982 właśnie mam się już nie oszczędzać - bo jak tak dalej będzie, to mogę mieć skurcze ale bez rozwarcia a wtedy lipa... [emoji57]
Informuj co i jak u Ciebie.

@Jetkaa mam skurcze ale rozwarcia brak. Szyjka nawet jeszcze twardawa. Ot taka sytuacja [emoji14]

@tysia123 dobrze, że u Ciebie dobrze [emoji5]

Oj co za dzień dzisiaj miałam, zrobiłam kilkanaście km do domu jak wyszłam o 11 wróciłam o 18tej.
Najpierw fryzjera zaliczyłam i chyba za mocno mi obcięła włosy. Miałam już takie długie a teraz ledwo zepnę. Mąż miał mi kupić auta do latania po okolicy a wyszło że kupił dla siebie mi zostawia te co mamy i jestem z tego układu zadowolona ale on bezemnie nie podejmie żadnej decyzji więc musiałam z nim jechać załatwić formalności, trochę nam zeszło na tym. Na dodatek bardzo się wkurzyłam bo zgubiłam złoty kolczyk który mąż mi kupił na gwiazdkę i tak bardzo mi się podobały. Jest mi smutno a on zadowolony ze swojego cacka.
Jeetka powiedzenia że szewc bez butów chodzi u Ciebie się sprawdz. Masz partnera mechanika a ciągle masz coś z tym autem oby nie zawiodło s godzinie W.
Marida bóle krzyżowe to moje przekleństwo i czuję że teraz mnie też dopadnie bo już skurcze promieniują na kręgosłup.
Serdec1982 przynajmniej w końcu się doczekasz małego.
Mb91 też mam 10tego wizytę i skurcze różnego rodzaju nawet takie jak miałam krótko przed porodem ale w mniejszej skali bólu. Dobrze że lekarz jarze czekać i nie chce siłą Ci wywołać nie polecam tego.

Link do: nknatalia tak to prawda zawsze cos z moim samochodem a na naprawe musze czekać hehe:) dobrze ze choc zadarmo:)
Ja nie mam energi od kilku dni na spacery czy sprzątanie:\ nawet zaczelam dluzej spac.. Jak zawsze o 7/8mej bylam wyspana tak teraz spie do 10tej ... Nie wiem dlaczego tak jest.. Ale poprostu jestem zmeczona od kilku dni:\.
Tez nie lubie jak mowie mojej fryzjerce podciac koncowki a podcina mi tak ze mam malego kikuta bo tak mi cieniuje.. A mam długie blond wlosy.. I chce miec dlugie a czesem dla niej 1cm to jest 5cm...a roznica jest straszna.. Ja raz zgubilam pierścionek zareczynowy.. Plakalam za nim.. Moj byl troche zly a okazalo sie ze jak spalam i rece mialam pod poduszka jakos mi zszedł z palca i na szczęście go znalazlam:)

Czesc dziewczyny, dziś pobudka przed piątą i tyle było że spania wczoraj byłam na wizycie, rozwarcie na 2 cm. Myślicie że to już niedługo? Szczerze to nie mam pojęcia :hmm: Lekarz powiedział że mam dużo spacerowac. A jak nie urodzę do 11 to kolejna wizyta. Miłego dnia :):):)

reklama
Czesc dziewczyny, dziś pobudka przed piątą i tyle było że spania wczoraj byłam na wizycie, rozwarcie na 2 cm. Myślicie że to już niedługo? Szczerze to nie mam pojęcia :hmm: Lekarz powiedział że mam dużo spacerowac. A jak nie urodzę do 11 to kolejna wizyta. Miłego dnia :):):)
A masz bóle ?

Do góry