reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

U mnie wszystko twarde, długie, zamknięte, bez skurczy. Jak nic się nie zadzieje to 8.05 wizyta a 10.05 wywołują, bo za duże ryzyko, żebym do samego końca chodziła

reklama
U mnie tez ok 2 cm, byłam u gin w zeszły czwartek i powiedziała ze raczej przed terminem nie urodzę (termin na 12 maja), wiec wszystko poza rozwarciem zależy tez od długości i twardości szyjki i od tego czy są skurcze.

@sredec1982 jej jak dobrze, że tak się udało! Nie będziesz się musiała męczyć [emoji6] Wiesz, o której już? [emoji4]

@Angela2018 z rozwarciem można nawet i miesiąc chodzić [emoji39]

@caltha dlaczego za duże ryzyko do terminu żebyś dotrzymała bo nie pamietam ? [emoji5]

Dzień dobry tak nawiasem mówiąc [emoji16] Jak u Was pogoda? W Gdyni jest przepięknie [emoji5]
Bierzemy się dzisiaj za przemeblowanie sypialni i skręcenie łóżeczka - niech się wywietrzy już [emoji18]
A ja mam skurcze ale mam wrażenie, że mniej bolesne. Coś czuje, że pochodzę jeszcze z tydzień / dwa zanim coś się zadzieje definitywnie. Ah już wczoraj do mojego powiedziałam, że koniec myślenia o ciąży (panikowania) Hihi... wyjdzie jak będzie gotowa [emoji16][emoji5][emoji28]

@sredec1982 jej jak dobrze, że tak się udało! Nie będziesz się musiała męczyć [emoji6] Wiesz, o której już? [emoji4]

@caltha dlaczego za duże ryzyko do terminu żebyś dotrzymała bo nie pamietam ? [emoji5]

Dzień dobry tak nawiasem mówiąc [emoji16] Jak u Was pogoda? W Gdyni jest przepięknie [emoji5]
Bierzemy się dzisiaj za przemeblowanie sypialni i skręcenie łóżeczka - niech się wywietrzy już [emoji18]
A ja mam skurcze ale mam wrażenie, że mniej bolesne. Coś czuje, że pochodzę jeszcze z tydzień / dwa zanim coś się zadzieje definitywnie. Ah już wczoraj do mojego powiedziałam, że koniec myślenia o ciąży (panikowania) Hihi... wyjdzie jak będzie gotowa [emoji16][emoji5][emoji28]
Nie podali.mi godziny Ale myślę że do południa.

Czesc dziewczyny :) ciesze sie bo dziś mamy37+0 :) więc dzidzia donoszona:) mam nadzieje ze nie pszenosze bo jeju:/
U nas piekna pogoda:) ale dzis od rana kazdy mnie drazni... Wrr!
Jutro mam wizyte ciekawe co tam mi powie:)

W pierwszej ciąży miałam stan przedrzucawkowy, w tej jest jeszcze większe ryzyko i rośnie z każdym dniem. 10 maja będzie akurat 6dni po dacie porodu z USG, więc nie ma sensu przedłużać, bo to niebezpieczne

reklama
Do góry