reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

@sredec1982 trzymaj się [emoji4] I nie myśl za dużo to może faktycznie coś się zacznie dziać.

Ja potrzebuje dziewczyny porady - brzuch twardy mam cały czas i mnie „ściska” - boli tak jakbym miała kolkę. Ruszę się trochę bardziej czy przejdę to momentalnie łapie mnie takie odrętwienie - stawia się brzuszek i mnie to boli. Mecze się od wczoraj już tak z tym, a w sumie od soboty czuje skurcze przepowiadające. Nie wiem czy jechać do szpitala? Boje się, że jak pojadę to mnie zostawią.
Młoda się rusza ale o wiele mniej niż normalnie.
Moim zdaniem tez lepiej żebyś jechala niz sie zamartwiala.. A tak to bedziesz wiedziala co sie dzieje z wami...i co to sie dzieje.. Bo to moze sa skurcze..
Ja w 1 ciazy mialam i nie wiedzialam ze to to sa skurcze.. Myslalam ze to zwykly bol ktory popuszcza co jakis czas.. Dopiero mama mi wytłumaczyla ze mam skurcze :)

reklama
@sredec1982 trzymaj się [emoji4] I nie myśl za dużo to może faktycznie coś się zacznie dziać.

Ja potrzebuje dziewczyny porady - brzuch twardy mam cały czas i mnie „ściska” - boli tak jakbym miała kolkę. Ruszę się trochę bardziej czy przejdę to momentalnie łapie mnie takie odrętwienie - stawia się brzuszek i mnie to boli. Mecze się od wczoraj już tak z tym, a w sumie od soboty czuje skurcze przepowiadające. Nie wiem czy jechać do szpitala? Boje się, że jak pojadę to mnie zostawią.
Młoda się rusza ale o wiele mniej niż normalnie.
I

Dlaczego Cc? Moze pójdzie raz dwa po kroplowce:) spokojnie:) przynajmniej wiesz na czym stoisz juz i nie jestes w tej niepewnosci
Cc dlatego że duże dziecko i pierwsze. Zmierzyli.mi biodra cyrklem ,dzidzia ma 4400 plus minus pół kg więc mówią że oni tego nie widzą by przeszło Ale l,że nie ma w Polsce cc na życzenie to będzie oxy rano i potem będę próbować naturalnie, później cc prawdopodobnie bo nie urodze:( smutno że będę się męczyć aż do 2 fazy porodu A potem cc i tydzień masakry ;((
Miałam ktg, skurcze po 80% Ale nie czułam ich ,potem usg i badanie ginekologiczne na którym szyjka zamknięta. Ech.. W środę mają zacząć więc do niedzieli mam tu byc co najmniej..

U nas jak dziecko wg USG ma 4200 to robią CC. Nie rozumiem dlaczego chcą wywoływać skoro nie masz szans urodzić. To jedyny szpital u ciebie? Ja bym się nie zgodziła na sn.

reklama
Byłam u ginekologa swojego.
Skurcze są - 70/75 ale nie ma rozwarcia.
O 17:40 ponownie mam się wstawić do niego na KTG i jeżeli będzie tak samo, to szpital. Już mi wypisał skierowanie.
Mówi, że to nie dobrze, że mam skurcze, a rozwarcia brak - więc nie wiem co mnie czeka.

Do góry