reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

U mnie om i prenatalne mówią 28.04. jasne...
Ja też zwatpilam że się uda do terminu urodzic:/ mam tylko nadzieję że to kwestia dni. Bądźmy dobrej mysli;) I dawaj znać jak coś się rozwinie lub jakie dostaniesz zalecenia. Ja w sobotę będę wiedzieć co dalej ze mną.. ech.. zazdroszczę dziewczynom że skurczami i krótka szyjka;) A jeszcze bardziej tym co tula malenstwa;)
..się poprzestawilo niektórym-kwietniowe będą majowymi mamami, a majowe są kwietniowymi;)

reklama
Wy kwietniowki zapisałyscie się do majowek to teraz nie narzekajcie że w kwietniu nie rodzicie ;)

Jetkaaa, ja od lekarza wyszłam taka zadowolona że coś się dzieje i mówię położnej na recepcji że już rozwarcie się robi że fajnie , że nie przenoszę. A ona do mnie że co to jest rozwarcie na opuszek.... Że to jeszcze 10 cm brak i czasem na kilku cm się akcja zatrzyma i dalej nie idzie .... Ot tak mnie pociesYla......

Wy kwietniowki zapisałyscie się do majowek to teraz nie narzekajcie że w kwietniu nie rodzicie ;)

Jetkaaa, ja od lekarza wyszłam taka zadowolona że coś się dzieje i mówię położnej na recepcji że już rozwarcie się robi że fajnie , że nie przenoszę. A ona do mnie że co to jest rozwarcie na opuszek.... Że to jeszcze 10 cm brak i czasem na kilku cm się akcja zatrzyma i dalej nie idzie .... Ot tak mnie pociesYla......
Hehe dobrze, że nie do czerwcowek [emoji14]

@Jetkaa, ja też przy pierwszym synu miałam ujemny gbs, a teraz dodatni.. pojechałam do szpitala zaraz po odejściu wód więc udało mi się dostać dwie dawki antybiotyku.
My dopiero dzisiaj wyszliśmy ze szpitala. Strasznie się cieszę, że już jesteśmy w domu [emoji3]
Dziewczyny nie przejmujcie się brakiem objawów itd bo życie jest nieprzewidywalne i możecie urodzić w każdej chwili [emoji6] ja w życiu bym nie powiedziała, że urodzę 2 tyg przed terminem bo szyjka zamknięta i skurczy brak, a tu taka niespodzianka. Trzymam za was kciuki [emoji110]️

Dzień dobry
Wczoraj byłam u gina i wyciągnął mi pessar kazał jeszcze przez tydzień brać leki i gynalgin żeby wszystko było ok do porodu bo nie wiadomo co tam się działo od pessara. 7.05 mam jeszcze wizytę i musze zrobić ostatnie wyniki. No i kazał się jeszcze oszczędzać przez tydzień ale różnie może być bo 0,5cm rozwarcia jest, a malutka waży 2670g.

Hejka! Wzięłam się dzisiaj za generalne porządki, odkurzone, podłogi umyte, łazienka sprzątnięta. Została kuchnia, kurze w pokojach i okna w łazience i jednym z pokoi. Płynę już i sapie jak lokomotywa :) jak ten wysiłek nie spowoduje choć minimalnych skurczy to się załamie, bo jutro termin :)

reklama
Tez musze sie wziasc ale nie chce mi sie.. Cały tydzien wczesnie wstawalam i musze odespac to :) caly tydzien cos:\ w nocy siku mi sie chcialo ale zasnelam a rano myslalam ze niewstane taki pelen pecherz mialam a jak wstalam ledwo ledwo zdążyłam hehe:)
U nas piekna pogoda, maly dzis ma uroczystosci za 3maja na galowo musial byc ubrany:)

Do góry