reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Odejście czopa to jeszcze nie poród. Do szpitala jedzie się gdy skurcze są regularne (co 5 minut np) albo odejdą wody lub zmienia się charakter ruchów dziecka.

W przeciwnym razie narażacie się na długi pobyt na trakcie porodowym albo serię zabiegów medycznych przyspieszających poród. Bolesnych.

reklama
U nas np jak sie przyjedzie z lekkimi skurczami albo np wody sie sacza to klada cie na ginekologii *_* a nie na porodowce :)i patrza jak sie rozwija... Ale moze dlatego ze to nie za duze miasto i maja wolne miejsca wiec upychaja pacjentki :) w koncu kazda sztuka to pieniadz dla lekarzy i szpitala :)

Właśnie wstałam z drzemki ;) jestem senna i zmęczona Ale jak chce się położyć to nie mogę zasnac:( też zauważyłam że ruchy dzidzi nie są tak częste jak wcześniej,ale są
...
Mój lekarz już 2 tyg temu mnie pożegnał.. więc u mnie tylko szpital zostaje :( W sobotę idę na badania i nie wiem co potem:( boję się o małego że już mu tam źle,że mam zielone wody albo jest niedotleniony:(( ech...
Myślę że dzieci mają teraz mało miejsca na ostre ruchy moja mala też mało się rusza ja urodziłam synkow 9 i 3 dni po terminie i było wszystko ok więc myślę że nie jest napewno niedotleniony i wyjdzie w odpowiednim momencie ja też mam stres codzinnie czy wszystko ok ale muszę myśleć pozytywnie bo inaczej zwariuje :rolleyes:

U nas na trakt porodowy biorą przy 5-6 cm rozwarcia. Wcześniej kładą na patologii ciąży i czekają aż się akcja rozkręci.

Jade na 15 na ktg. Jeszcze corke do mamy muszę podrzucić a ta śpi w najlepsze.....

Dzisiaj była słaba noc. Wszystko mnie bolało, spać nie mogłam, a co przysnelam to budziłam się z twardym brzuchem. Rano no spe wzięłam. Poszłam z młodą na spacer krótki to ledwo przyszłam tak mnie krocze kłuło. Coś czuję że do terminu nie dotrwam, a zostały 3 tyg....

Hej dziewczyny :)
U nas dzisiaj szary dzień , ma padać później :(
Bezsenne noce mnie już męczą ale w dzień tez nie chce mi się spać , mam wrażenie ze w ogóle nie muszę spać :p
Synuś wariuje dzisiaj strasznie ale dziś prawdopodobnie ostatnie spotkanie w monitorze przed wielkim dniem :)) zaczęliśmy dzis 39 tydzień także tylko czekać :)
Ciekawa jestem co mi powie gin na gbs dodatnie ...:/

Jejuuuu aż trudno uwierzyć, że zaraz wszystkie będziemy po [emoji28]

@tysia123 a Ty tak jak ja masz termin i @Jetkaa i @Nan90 prawda? (Nie wpisałaś się w temat terminowy, dlatego ponownie pytam) [emoji39]

Ja też uwielbiam burze [emoji5]

Cześć dziewczyny, nasza mała dziś fajnie się porusza. Wiadomo nie skacze, ale tak się ociera. Dziś zaczęłam 36 tc, a do cc zostało jeszcze 21 dni.

@MB91 też borykalam się do południa z zaleglosciami papierowymi, ale przyjechał fachowiec do pralki i na szczęście udało się naprawić - okazuje się, że to była pompa. Za wszystko 130,00 zł, to uszlo.
Może wieczorem zaś siade do tego, bo chcę mieć poogarniane do czasu porodu.

U mnie spokój. Nic nie boli, nie kluje... Jedynie jestem opuchnieta, kręgosłup wieczorem boli, no ale brak typowych oznak przygotowawczych...

U nas duszno i ma być burza z deszczem, ale mam nadzieję, że pogoda wytrzyma do 21.00, bo w sobotę nie zdążyliśmy skończyć dachu tarasu. Brakło dac chociaż folii, bo blachę musimy zamówić jeszcze. Ale ogólnie trochę deszczu by się sprzydalo, bo zboże nie rośnie...

Ok, idę robić obiadek, a potem będziemy rozwiązywać z Amelka zadania, bo już jej się nudzi. Dopiero w środę pośle ją do przedszkola, bo dziś ma jeszcze antybiotyk.

reklama
Do góry