reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
@tysia123 mi też tak powiedział na ostatniej wizycie. Wody albo skurcze = szpital. [emoji4]

@Hope super, że się odezwałaś ! [emoji18]

@Katerina1985 i jak u Ciebie? Ruszyło coś?

@Gosika88 spokojnie - na każdą z nas przyjdzie pora [emoji3] A te wszystkie komentarze znajomych to olej [emoji851]

@kjsko ja szczerze gdybym miała taką sytuacje to umówiłabym się na cesarkę. Zbytnio bym się stresowała tym, że właśnie mogą mnie odesłać z kwitkiem... Także może spróbuj jeżeli masz być spokojniejsza się umówić? [emoji6]

@Jetkaa to faktycznie ... niefajne przeżycie. Ale grunt, że teraz do tematu podchodzisz całkiem inaczej [emoji3] Dwa razy nie może być tak źle [emoji847] A co do karmienia to masz jakiś taki sprawdzony filmik? Bo jest ich pełno na YT i nie wiem czy wybiorę ten właściwy by podpatrzeć [emoji39]

no wlasnie nie jest to takie proste... bo moja ginekolog uwaza ze takie cesarki na zamówienie to jest takie wyrywanie dziecka bez akcji porodowej... i nie chce ustalić mi terminu, wiec mam jechac jak bedzie juz akcja porodowa.

Kjsko a nie możesz podjechać na izbę przyjęć czy porodówkę w szpitalu w którym chcesz rodzić i zapytać czy masz wystarczające dokumenty na CC? Jeśli masz skierowanie i zaświadczenia to powinni CC zrobić. U nas też czekają z CC aż akcja się zacznie.

My ze szpitala wychodzimy w foteliku samochodowym. No chyba że ktoś ma blisko to wózek. Nieważne że dziecko ma 3 dni, wypadki nie wybierają .....

Kjsko a nie możesz podjechać na izbę przyjęć czy porodówkę w szpitalu w którym chcesz rodzić i zapytać czy masz wystarczające dokumenty na CC? Jeśli masz skierowanie i zaświadczenia to powinni CC zrobić. U nas też czekają z CC aż akcja się zacznie.

My ze szpitala wychodzimy w foteliku samochodowym. No chyba że ktoś ma blisko to wózek. Nieważne że dziecko ma 3 dni, wypadki nie wybierają .....

byłam we wtorek na izbie, bo tez mysłałam ze ustalę sobie termin i po sprawie, tyle ze ja nie mam skierowania, mam tylko zaswiadczenia od okulistów ze mam wade wzroku i wskazane jest wykonanie cc, a powinnam jeszcze skierowanie miec? na izbie powiedzieli zebym przyjechala tydzien przed data porodu i wtedy podejmą decyzję co dalej, czy mnie przyjma czy nie. We wtorek mam ktg wiec pogadam jeszcze z polozna....

No to wg mnie czekaj spokojnie, pojedziesz tydzień przed terminem, jak nie zechcą robić CC to może inny szpital albo lekarz dodatkowo kwity wystawi jakieś. Nie wiem czy skierowanie potrzebne bo sama nie miałam takiej sytuacji ale dziewczyny na forum czasem pisza że mają skierowanie na CC od swojego lekarza.
Zależy ci żeby wcześniej CC robić? Takie wyciągnie na siłę niegotowego dziecka trochę ryzykowne jak dla mnie jeśli nic się nie dzieje.

A jeśli chodzi o to że chcesz mieć wszystko z góry zaplanowane to tak Sie nie da ;) my tu wszystkie nie znamy dnia ani godziny i na walizkach siedzimy czekając na godzinę zero ;)
No chyba że do prywatnej kliniki pójdziesz to jak zapłacisz wszystko co zechcesz zrobią.

No to wg mnie czekaj spokojnie, pojedziesz tydzień przed terminem, jak nie zechcą robić CC to może inny szpital albo lekarz dodatkowo kwity wystawi jakieś. Nie wiem czy skierowanie potrzebne bo sama nie miałam takiej sytuacji ale dziewczyny na forum czasem pisza że mają skierowanie na CC od swojego lekarza.
Zależy ci żeby wcześniej CC robić? Takie wyciągnie na siłę niegotowego dziecka trochę ryzykowne jak dla mnie jeśli nic się nie dzieje.

no dokładnie, zapytam jeszcze mojej ginekolog czy jak pokaze te zaswiadczenia od oklustow to czy bankowo bedzie cc, ona wychodzi z zalozenia ze nie ma co za wczesnie dziecka wydawac jak samo nie chce.. i powiedziala ze to wystarczy te zaswiadczenia ale sama juz nie wiem.

reklama
Do góry