reklama
Katerina1985
Fanka BB :)
Ale macie zwykłe do porodu czy jakieś rozpinane? Ja w końcu biorę zwykłą. A do karmienia rozpinane.
Brzuszkowa
A powiedzcie mi. Jest u was zwyczaj tzw. Baby shower party? U nas mało spotykane, ale jednak mają miejsce. Na jakiś miesiąc przed terminem porodu zorganizowalam siostrze i wydaje mi się, że było fajnie
Brzuszkowa
Ale macie zwykłe do porodu czy jakieś rozpinane? Ja w końcu biorę zwykłą. A do karmienia rozpinane.
Ja mam 4 do karmienia, a że mam zaplanowane cc, to będę pewnie miała inną. Pewnie na plecach ze sznurkami. Ale szpital udostępnia taką koszulę. Więc raczej nie kupuję...
kamilaasami
Brzuszkowa u mnie w rodzinie i wśród znajomych to nie funkcjonuje. Z prezentami przychodzi się pojedynczo jak dzidziuś już jest na swiecie.
Nan90
Mi przyjaciolka proponowala zorganizowanie baby shower ale nie chcialam.. dla mnie jednak to troche niekomfortowe dostawac prezenty juz jak odpukac tyle rzeczy moze sie zdarzyc... moim zdaniem tradycja odwiedzin juz bobaska na swiecie jest duzo lepsza
tysia123
U nas rodzi się w szpitalnej koszuli. Także problem odpada. A do karmienia mam z kopertowym dekoltem kilka.
MB wydaje mi się że u ciebie kluczowe jest to nieopłacenie składek, ale mogę się mylić. Poszukaj prawnika. Bo pracownicy zusu to ci tylko ich stronę przedstawia a na pewno nikt nie podpowie jak to sprawnie załatwić....
MB wydaje mi się że u ciebie kluczowe jest to nieopłacenie składek, ale mogę się mylić. Poszukaj prawnika. Bo pracownicy zusu to ci tylko ich stronę przedstawia a na pewno nikt nie podpowie jak to sprawnie załatwić....
Ja zamówiłam koszulę do karmienia z Ebay i też jestem zła bo nie dość że to rozmiar S Ą wygląda jak worek to jeszcze z takiego okropnego materiału że chyba ja wywale do kosza
MB91 współczuję problemów z zusem my mieszkamy za granicą ale zamierzamy wrócić w następnym roku do Polski i mój mąż już mówi, że wszystko fajnie tylko ten ZUS to przekleństwo
U mnie w Uk też jest popularny baby shower ale ja nie wyprawiam nie mam ani siły na organizowanie przyjęcia ani ochoty może przy pierwszym dziecku bym się skusiła ale teraz myślę żeby wszystko mieć gotowe do przyjęcia małej szczególnie że mam w domu dwóch synkow z którymi jest i tak dużo pracy a waga malutkiej trochę się przejmuje bo niby 3 dziecko i takie male z tego co mówią lekarze teraz już zeszła poniżej skali jak myślicie jeżeli teraz waży 2.100 to ile może przytyć w ciągu 4 tygodni brzuch mi bardzo opadł boje się że urodze wcześniej ze stresu
MB91 współczuję problemów z zusem my mieszkamy za granicą ale zamierzamy wrócić w następnym roku do Polski i mój mąż już mówi, że wszystko fajnie tylko ten ZUS to przekleństwo
U mnie w Uk też jest popularny baby shower ale ja nie wyprawiam nie mam ani siły na organizowanie przyjęcia ani ochoty może przy pierwszym dziecku bym się skusiła ale teraz myślę żeby wszystko mieć gotowe do przyjęcia małej szczególnie że mam w domu dwóch synkow z którymi jest i tak dużo pracy a waga malutkiej trochę się przejmuje bo niby 3 dziecko i takie male z tego co mówią lekarze teraz już zeszła poniżej skali jak myślicie jeżeli teraz waży 2.100 to ile może przytyć w ciągu 4 tygodni brzuch mi bardzo opadł boje się że urodze wcześniej ze stresu
reklama
tysia123
Mysza, moja mama pierwsze dziecko urodziła 3900, drugie 4500 a trzecie 2800 wszystkie 2 tyg po terminie, wszyscy dorośli, zdrowi i mają się dobrze. Także spokojnie. Jeśli lekarze mówią że jest ok to jest ok.
U nas baby shower nie ma. Po narodzinach wiadomo znajomi, rodzinka odwiedzają, ale to umawiamy się w dogodnym terminie, i nie od razu po urodzeniu.
U nas baby shower nie ma. Po narodzinach wiadomo znajomi, rodzinka odwiedzają, ale to umawiamy się w dogodnym terminie, i nie od razu po urodzeniu.