Dzień dobry
Kończę wczorajsze czytanie hehe...
Ja chociaż jeden poród mam za sobą to wydaję mi się że teraz bardziej się boję ale pewnie dlatego że już wiem jak to wszystko wygląda, teraz to tyle nie myślę o porodzie bo bardziej się martwie żeby wogole do terminu donosic ale wiem że im blizej tego dnia to bardziej będę sie stresować.
@basia89 gratuluje udanej wizyty.
@nknatalia dokładnie zgadzam się z tobą, nasze i dzidziusiow zdrówko najważniejsze, nawet dzis do mojego mówię ze chyba w życiu jeszcze tak olewczo niepodchodzilam do świąt, a miesiąc temu jak trafiłam do szpitala to nie myślałam że nic nie mam dla dzidziusia tylko najważniejsze było żeby dalej w brzuszku została dopiero teraz zaczynam powoli coś kupować.
@MB91 ja miałam tylko raz dziennie ktg bo u mnie był 27/28 tydzień więc wcześnie na ktg ale sprawdzali pod kątem skurczów a serduszko to sprawdzali nam na sali nawet wstawać nie musiałam.
@brosandi u mnie wizyta wychodzi co 3tygodnie, w pierwszej ciąży wszystko było ok to do końca chodzilam co 4tyg. Teraz trochę jest problemow to częściej od stycznia chodzę co 3tyg, chociaż teraz w ostatnim czasie to mi nawet co 2tyg wyszło.
@sredec1982 mi gin na ostatniej wizycie(jakies 3tyg wczesniej dokladnie nie pamietam) określił ze dziecko bedzie ważyć jakoś 3200-3300 i nawet nie wiem czy on to gdzieś wpisywal ale jak trafiłam na porodowke to nie mialam zadnego usg i mała urodziła się z wagą 3600. Może jak nie masz pewności co do swojego gin to umów się na jakieś kontrolne usg?
@Jetkaa nieciekawie z tym cukrem dobrze ze bedziesz kontrolować glukometrem bo duże spadki cukru są niebezpieczne. Mi się wydaje że to co najważniejsze masz w razie co zawsze możesz coś dorzucić albo ktoś ci dowiezie jak już bedziesz w szpitalu.
@Brzuszkowa super że wizyta ok tylko szkoda że malutka nie chce się obrócić. A zapaleniem sie nie martw to częsta przypadłość ciężarnych masz leki to szybko sobie z tym poradzisz, ja teraz biore dużo leków zapobiegawczo więc odpukac narazie nic mnie nie łapie.