reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Ja mialam co4tyg teraz co 3tyg a reszteco2tyg:)
Dziewczyny a mi spadl cukier:\ mialam nie jesc czekolad i innych slodkosci i tego się trzymalam. A dzis od rana zle sie czulam, taka dziwna adrenalina, otepialosc, wiotkie mięśnie masakra :\ strasznie sie wystraszyl.tego odrazy zjadlam króliczki wielkanocne tesciowej bo nie mialam nic slodkiego :\ teraz juz mi lepiej ale nadal czuje hmm bol miesni czy cos takiego..

Z tymi kaktusami dobre! @kamilaasami[emoji3]

@Jetkaa ja też do ogrodu nie bardzo - ale balkon to już inna sprawa :D weź zadzwoń do gina co z tym cukrem może co?

@Nan90 to uważaj na siebie - ja też leżę prawie cały czas. Takie ciśnienie 90/50 to ja mam normalnie [emoji39] Super, że już tak masz ten remont posunięty. Zawsze do przodu.

@brosandi daj znać jak wizyta. Kciuki zaciśnięte [emoji1421][emoji3] Ja torbę też finalnie spakuje jutro, bo jeszcze czekam aż mi wyschnie, bo przeprać musiałam jeszcze kilka rzeczy. Wiadomo jak się po swojemu pakuje to po swojemu.

Też się tak pocicie? Ja leżę na łóżku z laptopem, a czuje się jakbym maraton przebiegła.

@Brzuszkowa dobrze, że jest lepiej. Mi się stawia brzuch cały czas - ale staram się wypoczywać.
I tak wizytę mam w piątek o 10:40. Pewnie przez tą całą sytuacje będę co 2 tygodnie chodzić.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też dziś jakaś słaba jestem,mam uderzenia gorąca..
Pytanie mam do mam rodzących już wcześniej.. czy zawsze przy porodzie robią usg by określić wielkość dziecka z możliwościami matki? Bo ja nie wiem, czy powinnam prywatnie sobie zacząć robić usg by zobaczyć czy wszystko ok i jak waga,czy na porodowce mi zrobią..?

p19udqk324xkqow6.png

Mi nie robili usg jak trafilam do szpitala ze skurczami.. Tylko KTG i badanie ginekologiczne. Mi gin określil 2tyg wczesniej wage malego i tyle..

Ciocia ma przywieźć mi glukometr i bede sobie w domu badac.. Bo moj gin nie odbiera..:\ Święta chyba dla nich..

Ja sie dziś spakowalam bo ja sie zle czuje a tak to na spokojnie torba w szafie sobie będzie siedzieć jeszcze tylko szare mydlo musze kupic jak by porod cc sie.skonczyl..
Sprawdzicie mnie czy o czymś nie zapomnialam? Spakowalam:
2piżamy, szlafrok,kapcie, reczniki2, bielizna zwykla,majtki po porodzie, podpaski po porodzie i mniejsze, pampersy malej, chusteczki, kapturek, smoczek w razie W, kosmetyki zel papier toaletowy itp ,kubek sztućce,wkladki laktacyjne, i chyba tyle moj D w dniu wypisu przywiezie mi ciuchy i malej 2 komplety bo ma naszykowane :) jak cos mama od szpitala mieszka 5min :)

Mi nie robili usg jak trafilam do szpitala ze skurczami.. Tylko KTG i badanie ginekologiczne. Mi gin określil 2tyg wczesniej wage malego i tyle..

Ciocia ma przywieźć mi glukometr i bede sobie w domu badac.. Bo moj gin nie odbiera..:\ Święta chyba dla nich..

Ja sie dziś spakowalam bo ja sie zle czuje a tak to na spokojnie torba w szafie sobie będzie siedzieć jeszcze tylko szare mydlo musze kupic jak by porod cc sie.skonczyl..
Sprawdzicie mnie czy o czymś nie zapomnialam? Spakowalam:
2piżamy, szlafrok,kapcie, reczniki2, bielizna zwykla,majtki po porodzie, podpaski po porodzie i mniejsze, pampersy malej, chusteczki, kapturek, smoczek w razie W, kosmetyki zel papier toaletowy itp ,kubek sztućce,wkladki laktacyjne, i chyba tyle moj D w dniu wypisu przywiezie mi ciuchy i malej 2 komplety bo ma naszykowane :) jak cos mama od szpitala mieszka 5min :)
Według mnie wszystko ok :)

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jak pamietam w Gdyni w szpitalu robią. Teraz w Płocku jak mnie przyjmowali to zrobili KTG a potem USG i jak przychodziły rodzące czy też na CC to tak samo. USG zawsze było.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witam w piękny słoneczny dzień. W sumie od rana leżę w łóżku, nic mi się nie chce, miałam poprasowac i wyparzyć laktator ale mam takiego lenia, że naprawdę nie chce mi się podnieść tyłka. Chyba powinnam się za siebie wstydzić.

w57vdqk38htkkpep.png

Witam w piękny słoneczny dzień. W sumie od rana leżę w łóżku, nic mi się nie chce, miałam poprasowac i wyparzyć laktator ale mam takiego lenia, że naprawdę nie chce mi się podnieść tyłka. Chyba powinnam się za siebie wstydzić.

w57vdqk38htkkpep.png
Ja tez caly dzien leze:)nadal w pizamie jestem.. Dzis tez nie mam sil nawet zeby pojechać po malego do przedszkola, mon D musial zawieść i przywieźć go. Jedyne co dziś zrobilam to szybki obiad(carbonara makaron) i skapowalam torbe. Nie wiem czy to juz zmeczenie ciaza, czy im bliej tym bardziej zmęczona jestem, czy pogoda bo u nas pada snieg.. Jak nie mam sily sie nie zmuszam zeby cos zrobic.;)dobrze ze moj D jest na telefon więc nie mam az takich obowiązków:)
Moj D ma posprzątać mi samochód az jestem w szoku, umyc w środku i na zewnątrz i odkurzyć..

reklama
@Jetkaa ja chcę jeszcze zabrać do szpitala nakładki na wc. Klapki pod prysznic, kapcie, ręcznik papierowy, wodę do picia, jakieś herbatniki, własny kubek i sztućce. Osobno 2 koszule do karmienia i osobno koszulę do porodu. Może stanik i wkładki laktacyjne. A i skarpetki.

Do góry