reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dzisiaj równe 35tc! :)

Nie wyspałam się! Palce u dłoni rwą niesamowicie, cierpną itp. Nie mogłam w nocy miejsca znaleźć, wstawałam, chodziłam po salonie i rozluźniałam dłonie.
Boli jak zamykam w pięści. Boję się, że maluszek się urodzi a ja go wziąć nie będę mogła, bo nawet piżamę podciągnąć to dla mnie wyczyn :/

Czyżby zespół cieśni nadgarstka?
Ja też tak mam czasami, że mi wszystko dosłownie drętwieje.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej wam! Ja dziś wieczorem wizyta. Ciekawe ile młody już waży. Z moją cukrzycą obstawiam 2 kg jak nic, może nawet ciut więcej. Mam też nadzieję, że dr powie mi kiedy będzie wywoływał poród - liczę, że jakoś 37-38 :) wczoraj z kolei byliśmy zobaczyć szpital, w sensie gdzie IP, gdzie się zgłosić, dopytałam co zabrać. Jutro pakuję torbę! :p Jak to u was z wizytami? Teraz minął miesiąc od ostatniej, ale chyba się zacznie już co dwa tygodnie...

Co do bólu - pachwina prawa to jakieś nieporozumienie, ból jak nie wiem co. Już się bałam, że żyła się zablokowała, ale miałam wczoraj dopplera robionego i drożna, nic nie wykazało.

Hej wam! Ja dziś wieczorem wizyta. Ciekawe ile młody już waży. Z moją cukrzycą obstawiam 2 kg jak nic, może nawet ciut więcej. Mam też nadzieję, że dr powie mi kiedy będzie wywoływał poród - liczę, że jakoś 37-38 :) wczoraj z kolei byliśmy zobaczyć szpital, w sensie gdzie IP, gdzie się zgłosić, dopytałam co zabrać. Jutro pakuję torbę! [emoji14] Jak to u was z wizytami? Teraz minął miesiąc od ostatniej, ale chyba się zacznie już co dwa tygodnie...

Co do bólu - pachwina prawa to jakieś nieporozumienie, ból jak nie wiem co. Już się bałam, że żyła się zablokowała, ale miałam wczoraj dopplera robionego i drożna, nic nie wykazało.
Ja w sumie od początku chodzę co dwa tygodnie na wizyty, za co rodzice mnie besztaja bo wydaje kasę :) teraz mówią, że pod koniec nie powinnam tak często chodzić, no ale raczej to nieprawda. Im bliżej rozwiązania tym bardziej trzeba kontrolować co się dzieje z maluchem. Tak przynajmniej uważam.

w57vdqk38htkkpep.png

Hej mamusie ja dzis sie wystrschalsm, koło 7 rano obudzil mnie silny bol brzucha, po lewaj stronie, brzuch twardy napiety, przez pol godziny jednostajny, dzwonilam juz do mojego bo w pracyy byl ze wzielam no spe i jak nie przjdzie to jedziemu na pogotowie.Na Na szczescie przeszlo po 40 min ale nie wiem co to bylo bo skurczy brak a bol promieniowal na caly brzuch.Potem sie strachalam jak tsm maly ale rusza sie ladnie to sie uspokoilam.
Malo co teraz w domu robie, obiad i sprzatanie nawet na swieta sie nie szykuje, bo bedziemu w rozjazdach, ale to juz chyba ten czas co wszystko sie moze dziac:)
Mb91 masz racje nie ma jak w domu, niech kazdy mowi co chce ale dopiero w dumu sie psychicznie odpoczywa:)

Ja w sumie od początku chodzę co dwa tygodnie na wizyty, za co rodzice mnie besztaja bo wydaje kasę :) teraz mówią, że pod koniec nie powinnam tak często chodzić, no ale raczej to nieprawda. Im bliżej rozwiązania tym bardziej trzeba kontrolować co się dzieje z maluchem. Tak przynajmniej uważam.

w57vdqk38htkkpep.png
Pod koniec chodzi się częściej. Ja do 34tc chodziłam raz w miesiącu, a teraz lekarz kazał przyjść po 2 tyg. (czyli w 36). Pod koniec ciąży monitoruje się często - czy nie ma rozwarcia, czy nie trzeba już kierować do szpitala, itd.

Ja przetarłam w łazience pralkę, umyłam lustro i umywalkę i w kuchni umyłam talerze i tak się spociłam i zmęczyłam, że masakra. A i wstawiłam jeszcze pranie (kupiłam w Pepco jeszcze 2 pary bawełnianych spodni, pieluchę tetrową i flanelową i wrzuciłam to co mi jeszcze zostało: jakiś tam ręczniczek, polarek, skarpetki). Ledwo żyję, a właściwie mało co zrobiłam :/.

@Blondynka1988 u mnie w piątek się zacznie 32 tydzień ;) jak byłam na wizycie 4 tygodnie temu to mały powinien na ten tydzień ważyć niecały kg, a ważył 1300 +/- 200 g. Dlatego obstawiam, że ok 2 kg będzie miał teraz ;P ja początkowo co 2-3 tygodnie, potem co 4 i znowu co 2. Mama nie ma racji, słusznie zauważyłaś, że im bliżej końca tym wizyty częstsze. Mężowi wolnego nie starczy, bo on za każdym razem ze mną ;)

Dzień dobry.

Ja też cokolwiek robię to zaraz sapie jak lokomotywa. Masakra
U lekarza bylam w poniedziałek na ktg. Teraz wizyta 7 kwietnia i wtedy już chyba co 2 tyg będzie albo częściej w razie potrzeby.

reklama
Dziś lepiej. Nic nie kluje w pochwie, jajniki nie dają o sobie znać, mała szaleje. Jedynie trochę kluje na brzuchu. Teraz byłam w poradni diabetologicznej, ostatni raz, bo wszystko dobrze wygląda. Ale i tak muszę sobie mierzyć cukier i jakby coś, to mam dzwonić. Przy okazji wstapilam do pepco i kupiłam kilka rzeczy z mojej listy. Teraz robię obiadek, czekam na męża i razem jedziemy na dodatkową wizytę u gin. Dam potem znać co i jak :)

@Nan90 dobrze, że u ciebie lepiej. Ja mam dziś ciśnienie 100/60, nigdy tak niskiego nie miałam... No ale to niby jest ok.

@MB91 fajnie, że się wyspałaś. No i mogłaś się to twojego mężczyzny przytulać :) Jak dobrze pamiętam w piątek masz wizytę u gin... daj znać co i jak ;) A tymczasem oszczędzaj się i odpoczywaj.
Co do kwiatków, to u ciebie ciężka sprawa, bo głównie latem by musiały być codziennie podlewanie... @kamilaasami już dobrze tu kombinuje z tymi kaktusami, chyba że sztuczne :p

Do góry