reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny, możecie polecić jakąś książkę o pielęgnacji noworodka itp. chyba kiedyś był ten temat, ale już się nie dokopie do niego

A jest wyszukiwarka :) na górze po lewej strony. Spróbuj może ci cose wyskoczy. Kwestia danego wyrazu ;)

w57vdqk38htkkpep.png

reklama
Szkoda

Sama nie korzystałam z lektur, dlatego nic ci nie polecę... Alecten temat byl chyba w ubiegłym tygodniu
Szkoda, że brakuje tu wyszukiwarki wątków... Bardzo by nam to ułatwiło wyszukiwanie tematów... Chyba, że gdzieś jest, a ja tego nie widzę...
Jeśli masz aplikacje Forum BabyBoom to na górze jest lupka i się wpisuje a na stronie internetowej chyba tego nie ma.

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

A mi po prysznicu powróciły klucia w pochwie. Mam nadzieję, że wytrzymam do 14.00 do wizyty. Bo się martwię, ale innych objawów nie mam: nie krwawie, nie mdleje, jajniki się uspokoiły. Małą czasami wyczuwam jak się rusza... Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i że mała się układa do prawidłowej pozycji, albo organizm przygotowuje się do porodu...
@Nan90 co tam u ciebie? Wszystko ok?

A mi po prysznicu powróciły klucia w pochwie. Mam nadzieję, że wytrzymam do 14.00 do wizyty. Bo się martwię, ale innych objawów nie mam: nie krwawie, nie mdleje, jajniki się uspokoiły. Małą czasami wyczuwam jak się rusza... Mam nadzieję, że wszystko będzie ok i że mała się układa do prawidłowej pozycji, albo organizm przygotowuje się do porodu...
@Nan90 co tam u ciebie? Wszystko ok?
A jakie masz te kłucia?Tak jakby szpilki wbijaly się? Ja tak mam już od ponad miesiąca. Ale oczywiście nie cały czas.2-3 x dziennie. Jak czytam to może Ale wcale nie musi być nic złego. Odpoczywaj w pozycji leżącej,powinno przejść.

p19udqk324xkqow6.png

Mi co jakiś czas brzuch się stawia, nie raz to aż taki dyskomfort poczuje. Boję się że nie rozpoznam że to moga być skurcze przepowiadajace

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam
@MB91 jak leżałam w szpitalu ciśnienie mierzyli mi 2-3 razy dziennie tak samo temp i tetno plodu.
@Jetkaa u nas malutka jak słyszy mojego M to od raz tak zaczyna szaleć widać poznaje ten głos.
@sredec1982 super że wizyta ok.
@szczesliwa66 3kg to już ładna waga chyba będziesz pierwszą rozpakowana majówka hehe
@MB91 moja mała w 30t6d wazyla 1500g i gin powiedział że waga w tym tygidniu prawidlowa, obserwujac pomiary wagi wychodzi mi że przybiera jakieś 150g na tydzień. Dobrze ze wychodzisz do domku na pewno bedziesz spokojniejsza dużo odpoczywaj.
Ehhh jutro doczytam dziś juz oczy sie kleja.

A jakie masz te kłucia?Tak jakby szpilki wbijaly się? Ja tak mam już od ponad miesiąca. Ale oczywiście nie cały czas.2-3 x dziennie. Jak czytam to może Ale wcale nie musi być nic złego. Odpoczywaj w pozycji leżącej,powinno przejść.

p19udqk324xkqow6.png

Dokładnie takie uczucie. A do tego też uczucie jakbym miała okresu dostać. Jak leżę na boku, to po jakimś czasie przechodzi. Dla pewności chcę to skontrolować. Może faktycznie to nic takiego u panikuje, ale takich doznań jeszcze nie miałam.
Cieszę się, że chociaż u was się sytuacja ustabilizowala ;)

reklama
Cześć dziewczyny,
dziś tak niespokojnie spałam. Wróciłam z wc do łóżka, ale nie chce mi się spać, bo głowa pełna myśli... Mało, że się martwię czy z nami wszystko ok, to martwie się - zabrzmi to w rej sytuacji może śmiesznie - moimi kwiatkami, które w niedzielę posadzilam. Do wczoraj zawsze je chowalam na noc do domu, by nie zmarły. Teraz leżę plackiem, prosiłam o to męża, to jeszcze na mnie naskoczyl i ne schował ich. A widzę, że na dworze jest zimno... Szkoda mi ich i mojej pracy, bo to mogą być wyrzucone w błoto pieniądze. I dziwi się, że z wszystkim szaleje. Bo jak czegoś nie zrobię, to tego po prostu nie ma... I jak tu odpoczywać jak wsztsrki leży: w kuchni nie pomyto, od niedzieli w salonie leżą elementy wózka do prania... Ach... Ręce opadają...

Do góry