reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Ja mam wizytę pierwszą dopiero w 10t od OM ale Pani położna która mi liczyła wizytę powiedziała ze faktycznej ciazy to będzie dopiero 8t ... I tak zostałam zapisana dopiero na 17.10 ...
To też moja pierwsza ciąża. Nam się udało w 3 cyklu.
Pytałam położna o becikowe to powiedziała że się łapie i to z zapasem. To chyba zależy co lekarz wpisze który tydzień ..

Dziewczyny, poradźcie mi proooszę ;) [zwłaszcza te z Was, które już mają ciążę za sobą i na pewno myślą bardziej trzeźwo i spokojnie :) ]

Miałam mieć gina wczoraj, ale panie w recepcji coś pokręciły (tzn jak się zapisywałam przez aplikację to dostałam info sms, że wizyta w czwartek o konkretnej godzinie, ale nikt nie był na tyle miły, żeby wspomnieć, że to czwartek 5.10, a nie najbliższy :-D ).
Czuję się dobrze (no wiadomo, mdłości, zmęczenie, wkurzenie, czasami podbrzusze lekko poboli, ale nie mam skurczy ani plamienia, nie mam też teoretycznie podstaw, żeby zakładać, że coś idzie nie tak - to moja pierwsza ciąża, w pierwszym cyklu starań o nią), bety nie robiłam, na tej wizycie w październiku to będzie tydzień 8+6. W zasadzie z 1 strony to plus taki, że już będzie wszystko totalnie jasne - zamiast kropki albo krewetki na ekranie będzie już bardziej taki mały człowiek, serce też już będzie (oby).

Nie jestem z natury panikarą, ale to moja pierwsza ciąża i zastanawiam się czy teraz na szybko szukać jakiegoś innego lekarza na usg [wolałabym nie, bo usg dopochwowe tak do końca neutralne nie jest], robić szybko betę [ale też nie wiem czy sens, bo patrzę w tabele dla mojego tygodnia i norma ma jakąś taką gigantyczną rozpiętość, że generalnie nie wiem czy ten wynik coś mi powie :eek:] czy co?

Albo niech mnie któraś walnie przez łeb i powie, że mam przestać wymyślać i tyle :-D
Czekaj do wizyty. Teraz to się najwyżej zestresujesz, zwłaszcza jak się okaże, że ciąża młodsza i nic nie widać.
A USG jest bezpieczne ;)

Mono, spokojnie poczekaj do wizyty. Ja na pierwsza pojde w podobnym terminie. Jesli wszystko jes ok (jak na ciaze;)), to nie trzeba sie spieszyc. Po skonczonym 8 tc bedzie juz serduszko, gin zalozy Ci karte ciazy i da skierowania na badania.
W pierwszej ciazy poszlam w 6 tc i wprawdzie mialam usg, ale lekarz kazal przyjsc za 2 tyg, bo ciaze sie 'prowadzi' od momentu kiedy jest bijace serduszko. Takze te wczesniejsze wizyty nie sa konieczne.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Mono, spokojnie poczekaj do wizyty. Ja na pierwsza pojde w podobnym terminie. Jesli wszystko jes ok (jak na ciaze;)), to nie trzeba sie spieszyc. Po skonczonym 8 tc bedzie juz serduszko, gin zalozy Ci karte ciazy i da skierowania na badania.
W pierwszej ciazy poszlam w 6 tc i wprawdzie mialam usg, ale lekarz kazal przyjsc za 2 tyg, bo ciaze sie 'prowadzi' od momentu kiedy jest bijace serduszko. Takze te wczesniejsze wizyty nie sa konieczne.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Mi gin wczoraj powiedział to samo. Za 2 tygodnie wszystko się wyjaśni w 100%. Pozostaje cierpliwie czekać i dbać o siebie i nie panikować.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a pijecie kawę?
Próbowałam odstawić ale to się skończyło mega bólem głowy .. Mam niskie ciśnienie J rano pije kawę z tego powodu. Ostatnio jakoś wchodzi mi ta kawa coraz gorzej .. Dziś wzięłam 2 lyki i więcej nie mogę bo mnie mdli jakiś taki pełny żołądek ..

Dziewczyny a pijecie kawę?
Próbowałam odstawić ale to się skończyło mega bólem głowy .. Mam niskie ciśnienie J rano pije kawę z tego powodu. Ostatnio jakoś wchodzi mi ta kawa coraz gorzej .. Dziś wzięłam 2 lyki i więcej nie mogę bo mnie mdli jakiś taki pełny żołądek ..
Hej :) tez jestem w pierwszej ciąży pije kawę nawet dwie takie siki Weroniki słabe z mlekiem :)) gratuluję :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry