Ja tez radze spakowac, w mojej rodzinie dziewczyny rodzily np w 34,36tc. Lepiej byc przygotowanym, tym bardziej ze zobaczycie nagle potem ze sporo trzeba rzeczy dokupic. Ja do ostatniej chwili zbieralam takie pierdoly jak suchy szampon, krem, szczotka do wlosow, masc na brodawki, wysterylizowany laktator itp. I jako ze to 1 porod to biore wszystko co sie moze potencjalnie przydac, bo nie wiem jak to będzie choc na wiele rzeczy sa rozne opinie - ze laktator komus sie nie przydal, ze smoczki niepotrzebne itd, to przeciez nie zaszkodzi ze przelezy w torbie.Ja bym juz spakowała. Juz teraz pluje sobie w brodę ze tego nie zrobilam .Rozne rzeczy moga sie wydarzyć .A tu na oddziale jest duzo kobitek zagrożonych porodem przedwczesnym. Wiec jak wyjde do domku to sie ogarne .I mezulka przymusza zeby mi pomogl .Co to tylko moje dziecie. Niech poczuje sie jak ojciec. A ja bede duzo lezec i dyrygować .Nawet sam sie zaoferował ze bedzie pomagał w przygotowaniach .Dzisiaj mnie przenieśli na inna sale bo cesarki położą bylo ich dzisiaj sporo .Ale za to mam lozko na pilota i gniazdko nisko .W tamtej sali musialam na palce wchodzic zeby dostac. Dzisiaj moje dziecie strasznie pobudzone na ktg mial szymus wysokie cisnienie .A moze dlatego ze sie dzisiaj strasznie wiercił .A teraz ma potężna czkawke
reklama
I slusznie trzeba o siebie dbac ja tez ostatnio bylam u fryzjera a paznokcie jakos daje rade sama, za to chodze na masaz plecowU nas w przedszkolu, to raczej tak nie jest, bo większość pracowników znam osobiście. Wydaje mi się, że fakt, że córka nie może wbić się do jakiejś grupki i czuje się osamotniona, pomimo że jest super samodzielna, to wiadomo każdy chce też bliskości i akceptacji innych dzieci. No zobaczymy co mi powiedzą...
@Jetkaa z reguły wystarczy na miesiąc przed, ale pomimo, że jestem w w 31tc, to też już chcę byc z wszystkim gotowa. Byłabym spokojniejsza... Dlatego gonie z moimi zaległościami. Mam nadzieję, że do świąt się wyrobię... Tylko, że mi jeszcze dużo zostało, bo w domu ciągle się coś dzieje.
Już dawno nie byłam u kosmetyczki, ale wczoraj się zmotywowalam, bo moje brwi to był już prawdziwy busz . Przy okazji, by się poczuć atracyjniej i bardziej zadbana zapisałam sie na paznokcie. Idę 30.03., bo było wolne, więc tak zrelaksować pomiędzy przygotowaniami do niedzieli, bo zaprosiłam rodzinę i na święta i zaraz na moje urodziny, bo mam 04.04. Bałam się.czy mogę iść na paznokcie, ale wyobraźcie sobie, że jest specjalna metoda na.naturalnych płytkach, hybrydy pełne, tak, że widać naturalną skórą. Bo czytałam, że jak się.rodzi, to lekarze obserwują właśnie zmiany koloru też paznokci. Mam nadzieję, że nie wcisli mi kitu, bo nie orientuję się w tej kwestii.. No ale nawet gdyby, to do terminu porodu trochę mi zostało, więc zaryzykuje .
Wy sobie dziewczyny robicie paznokcie na codzień?
Poza tym musiałbym jeszcze odwiedzić fryzjera... Jakoś mnie tak wzięło o zabranie się też za siebie, bo czuję się jak jakas zaniedbana gosposia...
Ja na szykownej mamie, wg rozmiarowki i przyszly bardzo wygodne i ladneWłaśnie, gdzie kupujecie staniki do karmienia- tanio, bo w sumie nie wiadomo jaki rozmiar i czy się przydadzą. W Lidlu szybko wykupili i duze były
A z ciekawości Agunia jak robisz rzesy? Ja mam dosc dlugie i geste ale zawsze to inaczej jak sie dorobi, tylko jedyne co dotychczas praktykowalam to takie kepki w rossmanie na klej, ale duzo z tym roboty wiec moze ze 2-3 razy mialam cierpliwość@Jetkaa ja większość mam spakowane, jeszcze tylko koszule i staniki do karmienia muszę sobie zamówić w tygodniu i ubranko do szpitala dla Małej.
@Brzuszkowa ja chodzę z 3 miesiące na żele, ale do porodu ściągnę, bo mówią żeby nie mieć. Albo chociaż jeden palec ściągniety. Do fryzjera pójdę jakoś początkiem maja żeby już mieć włosy zrobione przed porodem bo nie wyobrażam sobie później siedzieć z 3h,a jeszcze w maju mamy 2 komunie więc chcę jakoś wyglądać [emoji23]brwi robię sama, i zakładam sobie rzęsy. Jakoś tak inaczej się człowiek czuje
@MB91 ja mam za 2 tyg zrobić ten hbs. Czy to jest ten wymaz czy co? Ja na moich przyszłych teściów narzekać nie mogę, jakos do tej pory nie miałam z nimi problemu. A jestem ze swoim już 7lat.
Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Gosiaczek1202
Fanka BB :)
A ja juz leze prawie tydzien w szpitalu .Ale ciagle czekam na ten wymaz z pochwy od niego duzo zalezy .Mam tez krotka szyjkę na 3 cm wiec to tez pewnie ma wplyw na wczesna akcje porodową. Boja sie mnie puszcic zebym na drugi dzień nie przyszla z powrotem. Echh ale dla szymusia wszystko. Dobrze ze starszy nie marudzi z za mna .
A
Agunia93
Gość
Ja robie objetosciowe 3-4d, już 2 lata, też swoje mam długie i gęste, ale tu nie muszę ich malować tylko krem lub podkład i gotowe tylko 2h leżeniaA z ciekawości Agunia jak robisz rzesy? Ja mam dosc dlugie i geste ale zawsze to inaczej jak sie dorobi, tylko jedyne co dotychczas praktykowalam to takie kepki w rossmanie na klej, ale duzo z tym roboty wiec moze ze 2-3 razy mialam cierpliwość
Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Jetkaa
Fanka BB :)
Czyli w tym się spakuje lepiej pozno niz moj D by mial mnie spakowac bo jejku u mnie skonczony 31tc wszystko mam kupione ,poprane tylko musze spakowac sie aaa i kolyske odświeżyć i zlozyc ale zastanawiam się czy jest sens bo mam i kolyske i lozeczko czy na kilka mies rozkladac ale mam dzis lenia omg