reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Ja mam czasem na slodycze xD jak mnie mdli to sam zapach mnie odrzuca xD

Napisane na ZTE BLADE A310 w aplikacji Forum BabyBoom

Oh mnie mdli na wszystko .. Wczoraj zjadłam 7daysa i od tej pory koszmar .. Pełny żołądek jakiś .. Dziś na samą myśl o zupie która mam zjeść na obiad jest mi niedobrze ... Staram się nie myśleć o jedzeniu ..
Dobrze ze jestem na urlopie bo w pracy już w tamtym tygodniu było słabo .. Jak koleżanka jadła śniadanie wyczulam wszystkie składniki jej kanapki i musiałam wyjść jak poczułam zapach świeżego ogórka .. :eek:
Za to w sklepie zapach jabłka zachęcił mnie do jego kupienia ;-) ;)

U mnie masakra, jest mi tak niedobrze ze ledwo stoje, nir moge nic zjesc i jedyna rzecz ktora moge wypic to woda mineralna gazowana... o 8 dzwonilam do lekarza i oczywiscie nie maja wizyt na dzis, kazala dzwonic w przyszlym tygodniu i pytac czy maja jakies wizyty a jak nie to zadzwonic do szpitala i zapytac co robic. Nie mam sil doslownie, czuje sie bezsilna, to jak ciezko tu sie doprosic o najmniejsza pomoc jest chore! Czlowiek sie predzej wykonczy niz dostanie do lekarza. Nawet w nocy nie spie bo co noc sie budze z takimi mdlosciami... juz 3 zarwana noc bo sie budze i nie moge spac tak mi niedobrze.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie masakra, jest mi tak niedobrze ze ledwo stoje, nir moge nic zjesc i jedyna rzecz ktora moge wypic to woda mineralna gazowana... o 8 dzwonilam do lekarza i oczywiscie nie maja wizyt na dzis, kazala dzwonic w przyszlym tygodniu i pytac czy maja jakies wizyty a jak nie to zadzwonic do szpitala i zapytac co robic. Nie mam sil doslownie, czuje sie bezsilna, to jak ciezko tu sie doprosic o najmniejsza pomoc jest chore! Czlowiek sie predzej wykonczy niz dostanie do lekarza. Nawet w nocy nie spie bo co noc sie budze z takimi mdlosciami... juz 3 zarwana noc bo sie budze i nie moge spac tak mi niedobrze.

Jeśli mieszkasz w Pl to powołaj się na przepis, który mówi że kobieta w ciąży ma być przyjęta już, a najpóźniej za 7dni. Kilka wpisów wcześniej wstawiłam link, gdzie jest podana konkretną ustawa. Nie mają prawa Ci odmówić

Caltha chcialabym... mieszkam w UK i te konowaly maja gleboko w zadzie wszystko. Tutaj ciaza to chyba stan umyslu do 12 tyg, dopiero potem mozna mowic dla nich o ciazy. Jak bym chciala teraz byc w Polsce :(

To czyli jeżeli mój lekarz kazał mi przyjść na wizytę za tydzień, max 2 tygodnie, a potem w rejestracji baba kłóciła się ze mną, że się nie da, że najwcześniej za 3 tygodnie, to mogłam dalej aferę robić i się kłócić? Bo ja opuściłam i zarejestrowałam się już potem gdzieś indziej do lekarza.

To czyli jeżeli mój lekarz kazał mi przyjść na wizytę za tydzień, max 2 tygodnie, a potem w rejestracji baba kłóciła się ze mną, że się nie da, że najwcześniej za 3 tygodnie, to mogłam dalej aferę robić i się kłócić? Bo ja opuściłam i zarejestrowałam się już potem gdzieś indziej do lekarza.
Tak. Trzeba tylko znać swoje prawa i najlepiej powołać się na konkretny przepis. Ale dotyczy to wizyt na NFZ. Prywatnie jesteśmy wszyscy równi.

reklama
Do góry