reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Nie ma karty ciąży ??
Poczekaj , chciała dziecka a nie interesuje się niczym w sumie? Ja przed ciąża czytałam strony internetowe fora wszystko co było z tym związane ... do tej pory jak mam chwile to siedzę i czytam ;) może kup jej książkę ? „ ciężarówka przez 9 miesięcy” albo „ dziecko-zmagania” czy jakoś tak , świetne poradniki-książki :) może wtedy troszkę przejrzy na oczy , albo dopiero jak ty urodzisz i zobaczy na czym to na prawdę polega ..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jestem tego samego zdania co Ty:) i jej nie rozumiem... Wiesz to co mogę jej tlumacze. Zapisalam ja do gina mowilam co ma mu mowic zapisalam jej nawet pytania... O karte ciazy, o badania zalegle i wszystko.. Robie to bo szkoda mi dziecka... Jak mozna byc zalamanym ze nie ma sie plci ktora sie chciało.. Omg.. Nie mam corki mam synka i jest ok to nie powod do zalamki.. Ja jej tlumacze co i jak .. Z porodem itp .. Juz mi mowi ze moze ja bym jej za jakis czas robila z ubrankami prala itp... Nosz... Moge jej pomoc ale nie robić za nią czegos
W pranie i prasiwanie nie daj sie wrobic. Dbaj tez o wlasne dziecko i odpoczywaj

A nie puszczaja Cie przodem? Ja przez pierwsze miesiące mialam taki maly brzuszek ze nikt nie zauwazal ale tak od 7 miesiaca widav taka pileczke i naprawdę widze z reguly wielka zyczliwosc ludzi, w sklepie, piekarni, po prostu mnie zazwyczaj przepuszczaja. Jest wtedy latwiej ale na pewno naroznych ludzi sie trafia. Ja sobie wcześniej nie zdawalam sprawy jak ciezko jest w ciazy i juz zawsze bede ustepowac takim kobietom :)
Ta, no chciałabym.. Ale w tym mieście to ludzie raczej są obojętni. Nieraz bym zemdlała, ale mąż odchodził z kolejki i usadawiał mnie na jakichś meblach przy ścianie i obserwował. Inni oczywiście się gapili, że głęboko oddycham, że siedzę na meblach do kupienia i patrzę w sufit. Masakra.

Napisane na FreeTAB 10.1 Silver w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem tego samego zdania co Ty:) i jej nie rozumiem... Wiesz to co mogę jej tlumacze. Zapisalam ja do gina mowilam co ma mu mowic zapisalam jej nawet pytania... O karte ciazy, o badania zalegle i wszystko.. Robie to bo szkoda mi dziecka... Jak mozna byc zalamanym ze nie ma sie plci ktora sie chciało.. Omg.. Nie mam corki mam synka i jest ok to nie powod do zalamki.. Ja jej tlumacze co i jak .. Z porodem itp .. Juz mi mowi ze moze ja bym jej za jakis czas robila z ubrankami prala itp... Nosz... Moge jej pomoc ale nie robić za nią czegos
To że jest najwidoczniej niedojrzała to jedno, ale co to za lekarz, który ją prowadzi? To on powinien myśleć o bezpieczeństwie dziecka, badaniach itp.

A tak mam pytanko jeszcze . Czy któraś z was tak ma ? W sensie ze przy dużym stresie zaczyna jej się robić gorąco i kręcić w głowie tak jak byście miały zaraz paść ?
Wczoraj jak mnie złapał taki mocniejszy ból i pomyślałam sobie ze to moglby być początek porodu to się strasznie zestresowałam :/ przez cały czas myślałam ze będę oaza spokoju ale zaczynam się powoli bać tego dnia ostatecznego ;( pierwsza ciąża to pewnie dlatego ...

Ja mam tak,że caly czas mi duszno i przy wysilku i przy stresie jeszcze bardziej serce szaleje A jak bije powyzejn120 um czasem mam takie zawroty głowy. Więc staram się ruszać jak żółw. No a teraz jak tylko leżę to nic prawie mi nie dolega oprócz napinania się czasem brzucha i ukluc w kroczu, ale to mniej niż jak chodziłam.

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Ufff, skończyłam pranie. Wyprasowana pościel, pieluszki, kocyki i większość ubranek. Jutro ok godzinki i koniec, wreszcie! :)

reklama
O widzisz.. A dlaczego byłaś na oddziale położniczym? Jakieś problemy z ciążą? Mnie położna powiedziała, że do szpitala dopiero przyjechać, gdy skurcze będą mniej niż 10minut czy jakoś tak.. Też się boje porodu i tego co mnie czeka, ale wierzę że będzie dobrze.

Napisane na FreeTAB 10.1 Silver w aplikacji Forum BabyBoom

Bolał mnie brzuch wiec od razu pojechałam do szpitala i oczywiście mnie zostawili pod kroplówka z magnezem. Lekarz tylko nastraszył mojego M i moja mama ze jeszcze 3 godziny i urodzilabym martwe dziecko ... co jak powiedziała moja gin ze to nie mogłobyc prawda bo szyjka była w porządku i nie było rozwarcia i to nie był ból jak na okres a bardziej jak ból żołądka jak bym coś zjadła ... po godzinie odkąd byłam w szpitalu wszystko przeszło ale i tak musiałam leżeć do 3 stycznia :/

Do góry