reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

19lat ma.. Ja nie powiem bo tez mialam syna w tym wieku ale ja zdalam szkole, prawko, zostalam kierowniczka sklepu, kupilam samochod wszystko sama i syna sama wychowywalam a mama mi pomagala z synem.. Pilnowala go.. Wiadomo bylo ciężko ale dalam rade.. A ona? Szpan i szpan i tyle.. Skoro zaszla w ciaze BO CHCIALA to kurczę niech wezmie odpowiedzialność.. A nie.. Boje sie ze bede musiała pilnowac jeszcze jej dziecka a miedzy naszymi ciazami jest 3miesiące.. Kurde no.. A co do matki to nie ma z nia kontaktu.. Szwagierka jest ciezka z charakteru... Przyjechała chce sie rządzić.. Chce zeby kazdy myslal ze ma kase i wogole a tak serio to tylko pozory.. Dziecko bedzie tylko na fb zeby sie pochwalic.. Wrr na sama mysl mnie czepie ..
Sorry ze to powiem ale takie laski są najgorsze i nie maja pojęcia ze ciąża i dziecko to nie fun, facebook, zdjęcia i modne ciuchy... znam wiele dziewczyn w moim mieście ktore właśnie w taki sposób „ wychowują” swoje dzieci. W większości czasu imprezy znajomi itp a później zdjęcia na fb z podpisem „ kochająca mama „ ....
Musisz jej wytłumaczyć porządnie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A tak mam pytanko jeszcze . Czy któraś z was tak ma ? W sensie ze przy dużym stresie zaczyna jej się robić gorąco i kręcić w głowie tak jak byście miały zaraz paść ?
Wczoraj jak mnie złapał taki mocniejszy ból i pomyślałam sobie ze to moglby być początek porodu to się strasznie zestresowałam :/ przez cały czas myślałam ze będę oaza spokoju ale zaczynam się powoli bać tego dnia ostatecznego ;( pierwsza ciąża to pewnie dlatego ...

Nie wiem czy to przez stres, ale będąc na zakupach w Biedronce, gdzie jest spory ruch, czeka się długo w kolejkach i pełno ludzi, to zdarza mi się, że robi się gorąco i mam takie uczucie jakbym miała zemdleć i często kręci mi się w głowie. Czuję się obserwowana, pocę się nieraz, denerwuję.. Dlatego mąż jest zawsze obok. Ból brzucha też się zdarza, gdy za długo stoję na nogach.

Napisane na FreeTAB 10.1 Silver w aplikacji Forum BabyBoom

Obawiam się że tłumaczenie tu nic nie da ... Kwestia charakteru i podejścia do życia ... Tylko ja bym się w pilnowanie drugiego nie dała wrobić ... A oni u was na stałe będą mieszkać czy tylko na trochę ?

Angela to chyba bez różnicy która ciąża bo u mnie 2ga a panika pełną parą [emoji13]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem czy to przez stres, ale będąc na zakupach w Biedronce, gdzie jest spory ruch, czeka się długo w kolejkach i pełno ludzi, to zdarza mi się, że robi się gorąco i mam takie uczucie jakbym miała zemdleć i często kręci mi się w głowie. Czuję się obserwowana, pocę się nieraz, denerwuję.. Dlatego mąż jest zawsze obok. Ból brzucha też się zdarza, gdy za długo stoję na nogach.

Tez to znam z ta biedronka. Albo za młodu pamietam ze zemdlałam w kościele , bo było tłoczno.
Wiem ze przy wysokim stresie zaraz zaczynam panikować i kręci mi się w głowie .
Boje się ze podczas porodu czy bólu z nim związanego po prostu będę się stresować i zemdleje.... albo jak akcja już się zacznie ... wariuje już :)

Tez to znam z ta biedronka. Albo za młodu pamietam ze zemdlałam w kościele , bo było tłoczno.
Wiem ze przy wysokim stresie zaraz zaczynam panikować i kręci mi się w głowie .
Boje się ze podczas porodu czy bólu z nim związanego po prostu będę się stresować i zemdleje.... albo jak akcja już się zacznie ... wariuje już :)

U mnie też pierwsza ciąża, więc Cię rozumiem. Byłam się oswoić ostatnio z oddziałem położniczym w szpitalu, gdzie będę rodzić i czuję się spokojniejsza. Też polecam Ci taką wycieczkę z partnerem.

U mnie też pierwsza ciąża, więc Cię rozumiem. Byłam się oswoić ostatnio z oddziałem położniczym w szpitalu, gdzie będę rodzić i czuję się spokojniejsza. Też polecam Ci taką wycieczkę z partnerem.

Byłam leżałam spędziłam tam sylwestra :/
Samego szpitala się nie boje ,przed ciąża często odwiedzałam oddział ginekologiczny niestety :/ boje się gdy zacznie się akcja i pierwsze bóle to myśl o tym ze to właśnie ten dzień to zacznę panikować :(

Sorry ze to powiem ale takie laski są najgorsze i nie maja pojęcia ze ciąża i dziecko to nie fun, facebook, zdjęcia i modne ciuchy... znam wiele dziewczyn w moim mieście ktore właśnie w taki sposób „ wychowują” swoje dzieci. W większości czasu imprezy znajomi itp a później zdjęcia na fb z podpisem „ kochająca mama „ ....
Musisz jej wytłumaczyć porządnie

Jestem tego samego zdania co Ty:) i jej nie rozumiem... Wiesz to co mogę jej tlumacze. Zapisalam ja do gina mowilam co ma mu mowic zapisalam jej nawet pytania... O karte ciazy, o badania zalegle i wszystko.. Robie to bo szkoda mi dziecka... Jak mozna byc zalamanym ze nie ma sie plci ktora sie chciało.. Omg.. Nie mam corki mam synka i jest ok to nie powod do zalamki.. Ja jej tlumacze co i jak .. Z porodem itp .. Juz mi mowi ze moze ja bym jej za jakis czas robila z ubrankami prala itp... Nosz... Moge jej pomoc ale nie robić za nią czegos

Samego szpitala się nie boje ,przed ciąża często odwiedzałam oddział ginekologiczny niestety :/ boje się gdy zacznie się akcja i pierwsze bóle to myśl o tym ze to właśnie ten dzień to zacznę panikować :(

Ja jak zaczela sie akcja porodowa to nie wiedziałam:) otoz wypadł mi czop jak moj wrocil z pracy zadzwonilam do mamy ze cos takiego sie stalo. Mowi mama ze to spokojnie bo czop odchodzi nawet 2 tyg wczesniej więc poszlam spac . bol jak na okres ale coraz gorzej bylo . pojechaliśmy do mamy i mowie ze boli coraz mocniej ale zas nie do przesady i mowi czy mam skurcze ja mowie ze nie ale boli i przestaje jak na okres mowi mi mama ze to sa skurcze i na ktg wyszlo co 2 min skurcze hehej i byl jeden wielki smiech:) aaaa dodam ze mojego D nie chcieli wpuścić na porodowke bo myśleli ze to moj brat bo wygląda dość mlodo hehe:) więc akcja byla smieszna niz bolesna:) noo gorzej bylo poniżej..

A nie puszczaja Cie przodem? Ja przez pierwsze miesiące mialam taki maly brzuszek ze nikt nie zauwazal ale tak od 7 miesiaca widav taka pileczke i naprawdę widze z reguly wielka zyczliwosc ludzi, w sklepie, piekarni, po prostu mnie zazwyczaj przepuszczaja. Jest wtedy latwiej ale na pewno naroznych ludzi sie trafia. Ja sobie wcześniej nie zdawalam sprawy jak ciezko jest w ciazy i juz zawsze bede ustepowac takim kobietom :)

reklama

O widzisz.. A dlaczego byłaś na oddziale położniczym? Jakieś problemy z ciążą? Mnie położna powiedziała, że do szpitala dopiero przyjechać, gdy skurcze będą mniej niż 10minut czy jakoś tak.. Też się boje porodu i tego co mnie czeka, ale wierzę że będzie dobrze.

Do góry