reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

19lat ma.. Ja nie powiem bo tez mialam syna w tym wieku ale ja zdalam szkole, prawko, zostalam kierowniczka sklepu, kupilam samochod wszystko sama i syna sama wychowywalam a mama mi pomagala z synem.. Pilnowala go.. Wiadomo bylo ciężko ale dalam rade.. A ona? Szpan i szpan i tyle.. Skoro zaszla w ciaze BO CHCIALA to kurczę niech wezmie odpowiedzialność.. A nie.. Boje sie ze bede musiała pilnowac jeszcze jej dziecka a miedzy naszymi ciazami jest 3miesiące.. Kurde no.. A co do matki to nie ma z nia kontaktu.. Szwagierka jest ciezka z charakteru... Przyjechała chce sie rządzić.. Chce zeby kazdy myslal ze ma kase i wogole a tak serio to tylko pozory.. Dziecko bedzie tylko na fb zeby sie pochwalic.. Wrr na sama mysl mnie czepie ..
Sorry ze to powiem ale takie laski są najgorsze i nie maja pojęcia ze ciąża i dziecko to nie fun, facebook, zdjęcia i modne ciuchy... znam wiele dziewczyn w moim mieście ktore właśnie w taki sposób „ wychowują” swoje dzieci. W większości czasu imprezy znajomi itp a później zdjęcia na fb z podpisem „ kochająca mama „ ....
Musisz jej wytłumaczyć porządnie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A tak mam pytanko jeszcze . Czy któraś z was tak ma ? W sensie ze przy dużym stresie zaczyna jej się robić gorąco i kręcić w głowie tak jak byście miały zaraz paść ?
Wczoraj jak mnie złapał taki mocniejszy ból i pomyślałam sobie ze to moglby być początek porodu to się strasznie zestresowałam :/ przez cały czas myślałam ze będę oaza spokoju ale zaczynam się powoli bać tego dnia ostatecznego ;( pierwsza ciąża to pewnie dlatego ...

Nie wiem czy to przez stres, ale będąc na zakupach w Biedronce, gdzie jest spory ruch, czeka się długo w kolejkach i pełno ludzi, to zdarza mi się, że robi się gorąco i mam takie uczucie jakbym miała zemdleć i często kręci mi się w głowie. Czuję się obserwowana, pocę się nieraz, denerwuję.. Dlatego mąż jest zawsze obok. Ból brzucha też się zdarza, gdy za długo stoję na nogach.

Napisane na FreeTAB 10.1 Silver w aplikacji Forum BabyBoom

Obawiam się że tłumaczenie tu nic nie da ... Kwestia charakteru i podejścia do życia ... Tylko ja bym się w pilnowanie drugiego nie dała wrobić ... A oni u was na stałe będą mieszkać czy tylko na trochę ?

Angela to chyba bez różnicy która ciąża bo u mnie 2ga a panika pełną parą [emoji13]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Nie wiem czy to przez stres, ale będąc na zakupach w Biedronce, gdzie jest spory ruch, czeka się długo w kolejkach i pełno ludzi, to zdarza mi się, że robi się gorąco i mam takie uczucie jakbym miała zemdleć i często kręci mi się w głowie. Czuję się obserwowana, pocę się nieraz, denerwuję.. Dlatego mąż jest zawsze obok. Ból brzucha też się zdarza, gdy za długo stoję na nogach.

Tez to znam z ta biedronka. Albo za młodu pamietam ze zemdlałam w kościele , bo było tłoczno.
Wiem ze przy wysokim stresie zaraz zaczynam panikować i kręci mi się w głowie .
Boje się ze podczas porodu czy bólu z nim związanego po prostu będę się stresować i zemdleje.... albo jak akcja już się zacznie ... wariuje już :)

Tez to znam z ta biedronka. Albo za młodu pamietam ze zemdlałam w kościele , bo było tłoczno.
Wiem ze przy wysokim stresie zaraz zaczynam panikować i kręci mi się w głowie .
Boje się ze podczas porodu czy bólu z nim związanego po prostu będę się stresować i zemdleje.... albo jak akcja już się zacznie ... wariuje już :)

U mnie też pierwsza ciąża, więc Cię rozumiem. Byłam się oswoić ostatnio z oddziałem położniczym w szpitalu, gdzie będę rodzić i czuję się spokojniejsza. Też polecam Ci taką wycieczkę z partnerem.

U mnie też pierwsza ciąża, więc Cię rozumiem. Byłam się oswoić ostatnio z oddziałem położniczym w szpitalu, gdzie będę rodzić i czuję się spokojniejsza. Też polecam Ci taką wycieczkę z partnerem.

Byłam leżałam spędziłam tam sylwestra :/
Samego szpitala się nie boje ,przed ciąża często odwiedzałam oddział ginekologiczny niestety :/ boje się gdy zacznie się akcja i pierwsze bóle to myśl o tym ze to właśnie ten dzień to zacznę panikować :(

Sorry ze to powiem ale takie laski są najgorsze i nie maja pojęcia ze ciąża i dziecko to nie fun, facebook, zdjęcia i modne ciuchy... znam wiele dziewczyn w moim mieście ktore właśnie w taki sposób „ wychowują” swoje dzieci. W większości czasu imprezy znajomi itp a później zdjęcia na fb z podpisem „ kochająca mama „ ....
Musisz jej wytłumaczyć porządnie

Jestem tego samego zdania co Ty:) i jej nie rozumiem... Wiesz to co mogę jej tlumacze. Zapisalam ja do gina mowilam co ma mu mowic zapisalam jej nawet pytania... O karte ciazy, o badania zalegle i wszystko.. Robie to bo szkoda mi dziecka... Jak mozna byc zalamanym ze nie ma sie plci ktora sie chciało.. Omg.. Nie mam corki mam synka i jest ok to nie powod do zalamki.. Ja jej tlumacze co i jak .. Z porodem itp .. Juz mi mowi ze moze ja bym jej za jakis czas robila z ubrankami prala itp... Nosz... Moge jej pomoc ale nie robić za nią czegos

Samego szpitala się nie boje ,przed ciąża często odwiedzałam oddział ginekologiczny niestety :/ boje się gdy zacznie się akcja i pierwsze bóle to myśl o tym ze to właśnie ten dzień to zacznę panikować :(

Ja jak zaczela sie akcja porodowa to nie wiedziałam:) otoz wypadł mi czop jak moj wrocil z pracy zadzwonilam do mamy ze cos takiego sie stalo. Mowi mama ze to spokojnie bo czop odchodzi nawet 2 tyg wczesniej więc poszlam spac . bol jak na okres ale coraz gorzej bylo . pojechaliśmy do mamy i mowie ze boli coraz mocniej ale zas nie do przesady i mowi czy mam skurcze ja mowie ze nie ale boli i przestaje jak na okres mowi mi mama ze to sa skurcze i na ktg wyszlo co 2 min skurcze hehej i byl jeden wielki smiech:) aaaa dodam ze mojego D nie chcieli wpuścić na porodowke bo myśleli ze to moj brat bo wygląda dość mlodo hehe:) więc akcja byla smieszna niz bolesna:) noo gorzej bylo poniżej..

A nie puszczaja Cie przodem? Ja przez pierwsze miesiące mialam taki maly brzuszek ze nikt nie zauwazal ale tak od 7 miesiaca widav taka pileczke i naprawdę widze z reguly wielka zyczliwosc ludzi, w sklepie, piekarni, po prostu mnie zazwyczaj przepuszczaja. Jest wtedy latwiej ale na pewno naroznych ludzi sie trafia. Ja sobie wcześniej nie zdawalam sprawy jak ciezko jest w ciazy i juz zawsze bede ustepowac takim kobietom :)

reklama

O widzisz.. A dlaczego byłaś na oddziale położniczym? Jakieś problemy z ciążą? Mnie położna powiedziała, że do szpitala dopiero przyjechać, gdy skurcze będą mniej niż 10minut czy jakoś tak.. Też się boje porodu i tego co mnie czeka, ale wierzę że będzie dobrze.

Do góry