reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

A co do tego, że ciąża rozluźnia mózg to się zgadzam [emoji23][emoji23] mi zaczyna słów brakować, mowie mowie i nagle pustka. Ciemność i nie wiem co powiedzieć haha :D

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@Fabimama mnie nie spotkał taki dramat (i oby nie spotkał żadnej z nas) ale potrafię sobie wyobrazić z czym trzeba się zmagać oprócz własnego bólu, dlatego też milczymy. Do badań prenatalnych. Potem fizycznie ciężko byłoby ukryć brzuszek, który o dziwo już gdzieś się zaczyna powoli zaznaczać. Ok, gdyby nie sadło na brzuchu to może by mi tak bandzioch nie wystawał ale moje zamiłowanie do słodkości musiało gdzieś dać o sobie znać :crazy:
Chyba pierwsza masz mdłości? Mi się gdzieś tam od kilku dni pojawiają ale tak lekkie, że je ignoruję. Dziś mam 5 tydzień i 6 dzień. Jak na mnie to jeszcze za wcześnie na prawdziwe mdłości, dopiero koło 7-8 tygodnia się pojawiają. A jak u reszty?

@Fabimama mnie nie spotkał taki dramat (i oby nie spotkał żadnej z nas) ale potrafię sobie wyobrazić z czym trzeba się zmagać oprócz własnego bólu, dlatego też milczymy. Do badań prenatalnych. Potem fizycznie ciężko byłoby ukryć brzuszek, który o dziwo już gdzieś się zaczyna powoli zaznaczać. Ok, gdyby nie sadło na brzuchu to może by mi tak bandzioch nie wystawał ale moje zamiłowanie do słodkości musiało gdzieś dać o sobie znać :crazy:
Chyba pierwsza masz mdłości? Mi się gdzieś tam od kilku dni pojawiają ale tak lekkie, że je ignoruję. Dziś mam 5 tydzień i 6 dzień. Jak na mnie to jeszcze za wcześnie na prawdziwe mdłości, dopiero koło 7-8 tygodnia się pojawiają. A jak u reszty?
U mnie 6t5dc, mdłości się pijawiają szczególnie po przebudzeniu, ale na szczęście bez wymiotów. Jak coś zjem to przechodzi, czyli już wiem jak bedr wygladac za 2 miesiące- 8kilo na plusie haha :D

Jak dobrze wiedzieć że nie tylko ja uwielbiam słodkości:cool2:
U mnie też póki co brak mdłości. W drugiej ciąży miałam też ok 7 tyg. Ale szybko ustąpiły.:)

Ja w pierwszej ciąży mdłości i wymioty miałam od początku do połowy a druga bez objawowa praktycznie . Więc z chęcią liczyłam bym na powtórkę z drugiej [emoji16]

Napisane na SM-G955F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w całej pierwszej ciąży wymiotowałam może z 5 razy ;p tylko śpiąca ciagle bylam i teraz tez to sie zaczyna.
Do słodkości to i ja mam słabość, dlatego jestem mamą xxl ;p w pierwszej ciąży przytylam 11 kg z czego 7,5 kg poszło przy porodzie. Teraz startuje z taka waga jak w pierwszej ciąży ;)

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

Ja w całej pierwszej ciąży wymiotowałam może z 5 razy ;p tylko śpiąca ciagle bylam i teraz tez to sie zaczyna.
Do słodkości to i ja mam słabość, dlatego jestem mamą xxl ;p w pierwszej ciąży przytylam 11 kg z czego 7,5 kg poszło przy porodzie. Teraz startuje z taka waga jak w pierwszej ciąży ;)

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w pierwszej 18 kg na plusie :D ale po pol roku tego nie było. Teraz rok bylam na diecie, bo miałam lekka nadwage, wiec mozna powiedziec, ze startuje z prawidlowa waga, ale nie chcialabym sie doprowadzic do takiego stanu jak w pierwszej ciąży. Niestety uwielbiam jesc, kocham słodycze i juz zaczyna ssać mnie na słodkie, także czarno to widze :D

Ale ja nigdzie nie napisałam, że teraz jem słodkie :-p otóż jeśli można to nazwać odrzuceniem to mnie, największego łasucha łakociowego na świecie, odrzuciło właśnie od słodyczy :laugh2::nerd: nic, zero, patrzę na półki pełne kremów, ciastek, czekolady, bitej śmietany, lodów i NIC, moja ręka po to nie sięga a oczy nie patrzą pazernie :eek: nie wiem kto tam w środku zamieszkał, ale kulinarnie się nie dogadamy :laugh2:

Ale ja nigdzie nie napisałam, że teraz jem słodkie :-p otóż jeśli można to nazwać odrzuceniem to mnie, największego łasucha łakociowego na świecie, odrzuciło właśnie od słodyczy :laugh2::nerd: nic, zero, patrzę na półki pełne kremów, ciastek, czekolady, bitej śmietany, lodów i NIC, moja ręka po to nie sięga a oczy nie patrzą pazernie :eek: nie wiem kto tam w środku zamieszkał, ale kulinarnie się nie dogadamy :laugh2:
Ale ci zazdroszcze [emoji23][emoji23][emoji23]

reklama
Do góry