reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Zgaga.. bolace biodro w nocy.. szalejaca dzidzia.. trudnosc z oddychaniem.. bol kregoslupa.. ucisk na pecherz przy chodzeniu... uff cos jeszcze?! mam nadzieje ze nic wiecej... 35+0 czyli nowy tydzien czas start...

a tak poza tym to juz jestesmy prawie ogarnieci po przeprowadzce... wczoraj przywiezlismy dodatkowe rzeczy od znajomych heh.. mamy chustawke... elektroniczna nianie... troszke ciuszkow na 3-6.. troszke zabawek jakis do wozka czy do przywieszenia gdzies... karuzelke do lozeczka.. sleeping bag.. i tak sie zbiera to wszystko... pozniej to chyba sklep otworze haha ;)

reklama
Ja właśnie próbuje zasnąć a Mały jak nie czka to kopie, wierci się i usilnie głową uderza w spojenie łonowe :(
Duszno mi strasznie,ale nie będę spać przy otwartym żeby się nie pochorować.

Sylwia, ja 35+2 dziś. Faktycznie sklep później otworzysz.

Sylwia, podpisuję się pod twoją listą dolegliwości. U mnie 34t4d.
Mały mi tak teraz dokopuje no nie da rady spać, jest masakra. Żaden bok mu nie pasuje, spacerowanie nic nie daje. Uderza nisko w spojenie, że aż kłuje do tego boli kręgosłup i ciągle siku. Ała, ja chcę spac:crazy:

Ja od 3 nie śpię.... wszystko swędzi, a wczoraj piłam dużo lemoniady z cytryną i może się załatwiłam, może jednak to ma znaczenie u mnie że mnie uczula teraz....do tego zgaga złapała mnie w nocy.... po niczym... nawet wody nie piłam....
Wstałam wypiłam ciepłe mleko zjadlam migdały, pojde na siusiu i może usnę.... masakra jakaś.
Duszności mi ostatnio przeszły może brzuch jest niżej... nie wiem, ale ręka cała nie wchodzi. Oj ciężka ta końcówka.....

Nie śpię i ja... przynajmniej chwilowo. Wstałam do łazienki i przy okazji zagladnac do córki, a ona ma gorączkę... na sam koniec :( jeszcze mnie wola, żebym z nią spała, ale na szczęście mężu się poświęcił i poszedł do niej :) jednak dobry chłopaczyna z niego czasami[emoji14]
Dziewczyny głowy do góry juz dużo nie zostało :) pocieszajcie się tym, że to już ostatni miesiąc! Wiem, wiem łatwo się mówi przy takich dolegliwościach, ale większość z nas tez to przeszła :) może... zeby choć troszeczke odwrócić Wasza uwagę od boleści napiszecie o 3 rzeczach sprzed ciazy do których Wam teskno i juz nie możecie się doczekać, żeby w końcu to zrobić?
Zaczynam :D
• spanie na brzuchu - o jejku ile bym dała, żeby choć na 5 min się teraz położyć ;)
• gorąca kąpiel,
• Chodakowska ;) juz się nie mogę doczekac na ten wycisk! :D ;)

Nie śpię i ja... przynajmniej chwilowo. Wstałam do łazienki i przy okazji zagladnac do córki, a ona ma gorączkę... na sam koniec :( jeszcze mnie wola, żebym z nią spała, ale na szczęście mężu się poświęcił i poszedł do niej :) jednak dobry chłopaczyna z niego czasami[emoji14]
Dziewczyny głowy do góry juz dużo nie zostało :) pocieszajcie się tym, że to już ostatni miesiąc! Wiem, wiem łatwo się mówi przy takich dolegliwościach, ale większość z nas tez to przeszła :) może... zeby choć troszeczke odwrócić Wasza uwagę od boleści napiszecie o 3 rzeczach sprzed ciazy do których Wam teskno i juz nie możecie się doczekać, żeby w końcu to zrobić?
Zaczynam :D
• spanie na brzuchu - o jejku ile bym dała, żeby choć na 5 min się teraz położyć ;)
• gorąca kąpiel,
• Chodakowska ;) juz się nie mogę doczekac na ten wycisk! :D ;)
Ja właśnie się obudziłam ale to już z wyspania :D

Mi najbardziej brakuje:
- piwa
- jazdy na rowerze
- spontanicznych wypadów na miasto/za miasto/za granicę

reklama
Itucha ja akurat nigdy nie lubiłam piwa tylko smakowego redsa a to w ciąży mam taką ochotę na jakieś zwykłe gorzkie, jak urodze pewnie mi przejdzie ta ochota :D
Dobrze że dzisiaj nie chodziłam co godz do toalety tylko co 2,5 zawsze to jakiś postęp i chociaż trochę się wyspałam :)

Do góry