reklama
sylwiaal
Fanka BB :)
Witam po południu
sylwia.ka - oj coś o tym wiem przeprowadzki, remonty na ostatnią chwilę.
U mnie już bliżej niż dalej, wreszcie od rana wysprzątałam całe mieszkanie, narobiłam się po pachy ale teraz sobie mogę przynajmniej w czystym mieszkanku siedzieć, aż do piątku póki mąż nie wróci z pracy.
kaylla - wytrzymaj, cierpliwości już prawie na mecie jesteś
Muszę w takim razie udać się do okulisty na badanie :/ czy wszystko jest okej, bo przed oczami widzę takie plamki, cienie, mroczki.. tak to wzrok mam doskonały.
sylwia.ka - oj coś o tym wiem przeprowadzki, remonty na ostatnią chwilę.
U mnie już bliżej niż dalej, wreszcie od rana wysprzątałam całe mieszkanie, narobiłam się po pachy ale teraz sobie mogę przynajmniej w czystym mieszkanku siedzieć, aż do piątku póki mąż nie wróci z pracy.
kaylla - wytrzymaj, cierpliwości już prawie na mecie jesteś
Muszę w takim razie udać się do okulisty na badanie :/ czy wszystko jest okej, bo przed oczami widzę takie plamki, cienie, mroczki.. tak to wzrok mam doskonały.
sylwia.ka
Sylwia ze ty masz siły
Ja to ledwo w kuchni ogarnęłam.
nie mam sil... a jeszcze zaczal mi okropnie dokuczac kregoslup... takze chodze jak kaczka... albo wrecz ciagne nogi za soba... mi terminowo jeszcze 5tyg zostalo a roboty na tydzien conajmniej...
hajduczka
Wskazaniem do cesarki nie jest sama wada ale tak jak Malutka pisze stany chorobowe oczu.
Więcej… Link do: WADY WZROKU a PORÓD - jakie problemy z oczami są wskazaniem do cesarskiego cięcia
Więcej… Link do: WADY WZROKU a PORÓD - jakie problemy z oczami są wskazaniem do cesarskiego cięcia
edziorka, wszystko zależy też czy ktoś ma jaskrę itp. choroby oczu. W SR mówiły, że wskazaniem do cesarki jest wada wyższa niż -4 dpi.
Ja ma jaskrę ale okulista pozwolił na poród naturalny.
Malutka466
Izunia, no ale badanie okulistyczne trzeba mieć właśnie, bo bez niego mogą w szpitalu nie zaryzykować naturalnego porodu.
Ja jak poszłam do okulisty po receptę na okulary, bo nie miałam żadnych, cały czas tylko soczewki (a stwierdziłam ze przy porodzie czy późniejszym nocnym wstawaniu do dziecka okulary mogą być praktyczniejsze), to dostałam skierowanie na badania dna oka. Właśnie po to, zżeby sprawdzić czy mogę rodzić naturalnie. Żadnych przeciwwskazań nie mam.
Izunia, no ale badanie okulistyczne trzeba mieć właśnie, bo bez niego mogą w szpitalu nie zaryzykować naturalnego porodu.
Mam zaświadczenie od okulisty o leczeniu w kierunku jaskry. Moja gin nic nie mówiła o konieczności cc. Chyba że w szpitalu sami zadecydują.
reklama
Malutka466
No widzisz i tak zadecydują ci co będą poród przyjmować i tak