reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Pytanie mam do okularnic. Będziecie rodzić w okularach? Ja bez okularów to ślepa całkiem może nie jestem, ale wzrok nie ten... Biorę na porodówkę etui na okulary, ale czy pozwolą mi rodzić w okularach?

Ala, ja mam paciorkowca, którego w ciązy nie będziemy leczyć. Podczas akcji skurczowej dostanę antybiotyk.

reklama
Od kiedy sie dzis obudzilam to poza nie wyspaniem i bolem glowy to jak reka odjal nic sie nie napina, nie ciagnie, zero skurczy brzuszek mieciutki, no tylko Malutka sie rozciaga ale tez bezbolesnie;
ciekawe jak dlugo jeszcze ta zabawa potrwa..

Malutka, ja byłam na sali w okularach, ale później zdjęłam, jakoś mi przeszkadzały. A miałaś badane dno oka czy możesz rodzic naturalnie? Ja przed pierwszym porodem byłam u okulisty, teraz jeszcze nie.

Mam soczewki, wadę jak Malutka taka między -1,5 a -2, ale nie wiem czy nie wyjmę; okulary przeszkadzają raczej, no ale zakazu nie ma przecież

Uszykowałam dwa zestawy na wyjście ze szpitala dla Kuby :D

Maui, ja w soczewkach czuję się taka łysa na twarzy, dlatego preferuję okulary :) Soczewki nosiłam na basen głównie. Wiem, ze to wygoda, ale ja jakoś nie mogę się przekonać. Zresztą mój mąż to samo. Okulary na co dzień.

Witam się, u mnie dopiero (w stosunku do większości z Was) 33t4d, a noce mam tak masakryczne, że nie wiem co to będzie później...boli mnie wszystko budzę się ciągle i nie ma dobrej pozycji.
Ja jestem okularnica, ale poród będzie cc, wiec nie wiem czy pozwolą mi mieć okulary... w końcu to operacja. A bez nich to lipa bo nie dość że czuje się niepewnie, to chciałabym zobaczyć malca jak go już wydobeda z brzucha:errr:

reklama
Ala, w najgorszym wypadku Ty i dziecko dostaniecie antybiotyk jaki i po porodzie do wyleczenia. Moja lekarka mowila ze niestety infekcje ukladu moczowego i plciowego sa upierdliwe - walka jest dlugotrwala i lubi nawracac :/

Do góry