reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
podobno cybex jest dobry ale bardzo drogi. Ja teraz nie zagłębiam się w foteliki bo mam po córce i jak mogę coś doradzić to nie kupujcie MC citi bo on jest taki bardzo podstawowy. Ma tylko 3 punktowe pasy a daszek jest osobno. Gdyby nie to że ten już mamy to kupiłabym lepszy.

Hej,

U mnie też porażka wózkowa... Przyszedł wczoraj, ale nawet nie mam siły pisać o tym co zobaczyłam po otwarciu opakowania. Zwracam i nie chcę więcej tego widzieć. Teraz na gwałt szukamy wózka w okolicznych sklepach. Na dodatek chciałam fotelik Cybexa, a wcisnęli Maxi Cosi i to w brzydkim kolorze, bo nie mieli nic innego na stanie, a na dostawę trzeba było czekać miesiąc... Krew mnie zalewa.

Na szczęście mamy wózek i fotelik po córce M., wiec nawet jeśli przyjdzie poczekać do połowy maja to jakoś to przeżyjemy. Bylebym tylko była zadowolona z zakupu, bo nie po to wywalam 2000 zł, żeby się wściekać na wózek...

Na dodatek mam skurcze i bolesne podbrzusze od rana po tym stresie wózkowym i po wczorajszym USG. A jak mi mała zechce wyjść teraz z wagą 2300g to matka będzie zła, a na pierwszy posiłek dostanie schabowego.

Zdarzyli odmówić zamówienie i anulować fakture aleeeeeee na chwile obecna możemy wymienic na coś innego bo zwrotów nie przyjmują, a jak się upieram na zwrot to musimy czekać do wtorku bo będzie dopiero kierownik i ew. on może zdecydować... wrrrr czyli jestem uziemiona do wtorku i albo bede zmuszona brać od nich bebettto któreś w kolorach jakie mają na stanie, bo na zamówienie czeka się 4-6 tyg więc nie ma szans....a jak oddadzą to i tak jestem w czarnej d... u mnie w mieście to tylko Adamexy sa w przewazajacej ilosci....

Nesia a jaki miałaś zamówiony wózek?? Ja całą noc się wierciłam i niespałam przez ten wózek i brzuch twardy...

Witam :)
Zainstalowałam nową apke, jakaś dziwna jest. Nie lubię zmian.

Dziewczyny spokojnie z wózkami, nie denerwujcie się tak, bo zaczniecie rodzic z tych nerwów.
Na pierwszy spacer i tak od razu nie pójdziecie wiec zdążą dojść zamówione karoce ;)

Napisane na SM-A500FU w Forum BabyBoom

Ania fajny wózek !!
Co do fotelików ja też mam maxi cosi cabrio fix
Opadł wam już brzuch ? Mnie tak. Niby lepiej mi się teraz oddycha ale częściej muszę siusiu, bardzo źle mi się teraz chodzi i zwijaja mi sie majtki po brzuchem i mnie obcieraja.W ogóle to strasznie się mecze, często mam skurcze przepowiadające i czuje główkę małego bardzo nisko. Chyba rzeczywiście urodze wcześniej. W czwartek mam wizytę u gin plus wymaz na gbs więc zobaczę co powie. Byłam dziś zrobić mocz i morfologie i przepisała się do innej przychodni bo tam jest pediatra do którego chce młodego zapisać. Zaliczyłam też zakupy. Zaraz zjem pyszna kremówke . miałam też w planie podpisać deklaracje wyboru położnej ale już tak byłam zmęczona że nie dałam rady. Zrobię to w poniedziałek. Teraz bardzo powolutku chodzę i większość dnia leze. Łóżko to teraz moje centrum zarządzania wszechświatem. Jednak mimo tego że cała ciążę dobrze znosilam to tą końcówka jest ciężka.
Was też męczą skurcze i czujecie że to już za chwilę ? Nie wiem czy wraz z moim kroczem jesteśmy gotowi na poród już za chwilę :p

Ostatnia edycja:
No i krążek zdjęty - hmmm jakie to było dziwne uczucie takie wyrywanie aż mi się dupka uniosła z wrażenia :p

Co do wyników to dowiedziałam się tyle , że zalamali ręce , że założono mi krazek w czasie gdy miałam bakterie i , że gdy dziexko sie urodzi to będą pobierać mu wymaz i badać pod kątem bakteri no i ewentualnie będzie antybiotyk.

Usg nie miałam...

Ktg wyszło ok, za tydzień kolejne ale mówi ze nie wiem czy zdarze , że wydaje się jej , że w tym tygodniu mnie zlapie.

Tak więc czekam :)

reklama
Do góry