reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Dziewczyny ta burza hormonów w ciazy mnie czasem doprowadza do szalu. Moja corka lat 7 chodzi na kurs pływania grupowy. Pierwszy raz w zyciu uczy sie pływać. Dzis jest to jej 6 godzina. Zostala dzis wyróżniona bo nauczyła sie najszybciej z dzieci i w nagrode dostala kolejne 5 darmowych lekcji a ja zamiast sie cieszyc rozbeczalam sie jak jakas desperatka ehhh

reklama
Jeja, niech to dziecko się rodzi bo już coraz bardziej się rozleniwiam, taka godzina a ja dopiero wypiłam kawę i zjadłam mazurka :D nawet z piżamy nie wyskoczyłym, takie leserstwo mnie bierze, że szok ;)

Malutka ja dziś też w SR na 14 :) a w przerwie można spokojnie sobie skoczyć do browaru i tam pochodzić po sklepach albo kawkę wypić a na starym coś zjeść :) ja już mam to przećwiczone i polecam szczególnie, że póki co pogoda dopisuje :)

U mnie nocka super, spałam jak zabita, bez żadnego wstawania :)

Miłego dnia dziewczyny!

Ja bym chciała z Małym chodzić na basen. Basen mam blisko na szczęście i są jakieś zajęcia dla niemowlaczków, ale nie dowiadywałam się jeszcze nic, jak to wygląda. Na pewno chcę, żeby jak najszybciej nauczył się pływać. Znam mnóstwo osób, które nie umieją pływać i zawsze robię wielkie oczy - eee, że jak?

Itucha, to się widzimy :D Ja chyba sobie skoczę sobie albo właśnie na Stary Rynek albo do Pyry Bar, jak będę bardzo głodna. A i ja też nadal w piżamie, w łóżku z laptopem. A autobus za godzinę mam :D

Mam wrażenie, że u Ewy właśnie chcą wywołać jakąś akcję :)
Słyszałam, że teraz wielu lekarzy zaleca, aby robić cesarki już na rozpoczętej akcji - podobno dziecko jest bardziej przygotowane na poród. Nie jest tak "ni z gruchy ni z pietruchy" wyciągane. Mojej mamie te x lat temu i przy mnie i przy bracie kazali stawić się ze skurczami, a wiadomo było od początku, że cc.
Tez odnoszę takie wrażenie , gin mi powiedziała ze chciałaby abym miała pierwsze skurcze i żeby dziecko przeżyło adrenaline wtedy właśnie jest bardziej gotowe do życia na zewnątrz niż takie wyciągnięte kiedy mu spokojnie i dobrze .

Jeden autobus na godzinę skutkuje tym, że na moim przystanku stoi jakieś 20 osób!! Załamana jestem. A w autobusie pewnie nie ma gdzie szpilki włożyć... I na dodatek się spóźnia bus ;(

Cześć dziewczyny. Byłam dzis u lekarza i odmówił mi skierowania na badanie antygenu HBs, ponieważ w 2001 roku byłam szczepiona. Miała któraś taka sytuacje?

reklama
Sjokolade... Dziwna sprawa. Moja to się nawet nie pytała czy byłam szczepiona. Wydaje mi się, że miałam to robione w I trymestrze i teraz też. Nie pamiętam, jak jest w tej ustawie o opiece nad ciężarną. Ale to chyba jego obowiązek jest. W dniu przyjęcia do szpitala na poród wymagają chyba tego.

Do góry