reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Ja już po wizycie u lekarza, właśnie popijam kawkę. Na USG wszystko w porządku, mała waży 1730 g, ułożona główką do dołu. Tym razem się nie poowijała pępowiną, więc przynajmniej nie będę się tak stresować.

Malutka - dobrze, że Cię wypuszczają. Rozumiem, że ból brzucha ustąpił? Kazali Ci leżeć w domu czy możesz normalnie funkcjonować?

Z minusów - dopiero niedawno wstałam, a kręgosłup już mi wysiada:/

Ewa malowalam 1,5 roku temu i nie pamietam :(
Maz mi teraz malowal sypialnie duluxem z tej serii kolorow skandynawskich 'sniezny zaprzeg' i to sa zimne odcienie i ten mi troche wpada w blekit.

Ja dziś zaliczyłam pierwszą beznadziejną noc, obudziłam sie o 3 i do 6 nie mogłam zasnąć, myślałam, że szału dostanę grrrr więc dziś mam zombie mode ;) wczoraj trochę pochodziłam i od razu więzadła pachwinowe i spojenie dały mi do wiwatu :( jak za tydzień lekarka mi powie, że wszystko ok i spojenie się nie rozchodzi to idę na masaże, już rozmawiałam z fizjoterapeutką ze SR bo ja tak nie wyrobię do porodu ehhh

Kobietki, przyjemności w dniu naszego święta!

Ta dziewczyna z fb co wczoraj urodziła przez cc była w 30tc, dziewczynka niecałe 900g i 37cm długości.

No i jednak oko mi sie przymknelo, obudzil mnie kurier telefonem, paczka z gemini przyszla a za 5 min paczka z allegro z fotelikiem :-) drzemnelam sie godzinke a tu juz ponad 2 strony do nadrobienia :p

Malutka to super, ze Cie wypisują, w takim razie nie jest tak zle, a teraz pozostaje duzo leżeć i wypoczywac :-)

Jeej juz majowka nam sie rozpakowala, az mnie dreszcze przeszly..

Kaylla no to swietnie, ze wszystko w porzadku, tylko sie cieszyc.

Ja teraz szykuje sobie sniadanko i biore sie za rozpakowywanie paczek :-)

Właśnie parę minut temu przeczytam ze urodziła , jestem w szoku. Ale jeśli lekarze zdecydowali , że tak będzie lepiej . Oby maleństwo sobie dawało rade :)

Itucha ojej no to malenstwo jak nawet niecaly 1kg wazyla.. to pewnie długo będą ją trzymac w szpitalu, zeby do odpowiedniej wagi dobila.

mała ta dziewczynka jak na 30 tydzień a co było wskazaniem do tak szybkiego rozwiązania ciąży?
Siedzę i prasuje jeny jak ja nie znoszę prasować.

Zdałam sobie sprawę że trzeba zamówić już wszystko z gemini.....bo nigdy nie wiadomo co za chwilę może się stać....

Dzieciaczek malutki bo pewnie w związku z tymi złymi przepływami już nie rosła prawidłowo i dlatego zdecydowali że lepiej jej będzie w inkubatorze. Ja mam taki przypadek w rodzinie z powodu wysokiego ciśnienia i złych przepływów z tym związanych dzieciaczek w 34 tyg 1100 przez cc bo już nie rósł. Teraz ma 9 lst i poza tym że chudzinka to wszystko super.

Ostatnia edycja:
reklama
Tirli ta dziewczyna miała problem z przepływami. Dziewczynka przestała rosnąć. Teraz trzeba tylko być dobrej myśli i wierzyć, że lekarze wiedzą co robią.

Do góry