reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Dzień dobry Kobietki! :)

Malutka - jestem z Tobą i trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Informuj nas na bieżąco, razem na pewno damy radę.

Ewa - ja też się zastanawiam nad tymi dwoma szarymi kolorami z Beckersa (Stony Grey i Light Grey). Próbki mam zakupione, więc tylko wyłożyć na ścianę i porównać. Wydaje mi się, że ten light grey jest jednak za jasny...

Wczoraj była u nas położna i miałam robione pierwsze KTG. Miała ze sobą takie urządzenie przenośne. Było widać skurcze, ale ja ich nie czułam, one były gdzieś w okolicach 15-20.
No i przez pół godziny słuchałam równomiernego bicia serduszka mojego dziecka.

Znad morza wróciliśmy już bez przeszkód. Pomoc assistance szybko dojechała, pan miał ze sobą jakieś przyrządy, dzięki którym szybko akumulator się znowu uruchomił. Pojechaliśmy do hotelu - do Mielna. Pokój mieliśmy przy samej plaży, więc dałam radę na krótkim spacerze, trochę posiedzieliśmy sobie na ławeczkach. Zjedliśmy dobry obiad i mega kaloryczny deser. :D i następnego dnia wróciliśmy do domu. Było bardzo fajnie, lubię spędzać czas z moim mężem. Tak się czułam, jakbyśmy znowu byli na jednej z pierwszych randek. :D

reklama
AniaBeata ja mam.ten light Grey u mamy na przrdpokoju i jest jasny i wpada trochę w niebieski przy innym świetle ... to zależy od tego tez jakąś powierzchnię masz do pomalowania bo ja mam niecałe 3x3 m i boję się ,że jak użyje ciemniejszy to będzie za ciemno ale kusi mnie ciemniejszy z racji ze meble będą biale a dodatki mietowe,żółte... jeszcze z magnata jest ładna szary piryt

Tak ja biore clexan 0,6 i zawsze robiłam w brzuch ale jak byłam w szpitalu to położne robiły mi w ramię i teraz jak wróciłam to mąż też już robi w ramię podskórnie żeby nie męczyć tego brzucha. Trzeba tylko po zrobieniu pouciskać chwilę i rozetrzeć żeby się taka gula nie zrobiła.

Malutka u mnie w szpitalu leżała dziewczyna od 17 tyg z 2 cm rozwarciem, doleżała do 38 ale nie wstawała nawet nz siku tylko kaczka. W mojej miejscowości na pewno by Cię już ze szpitala nie puścili, ale wiadomo w domu leży się inaczej. Masz już 30 sty tydzień, jeszcze 2 i będzie magiczne 32, a pewnie i do 38 dasz radę. Masz rozwarcie zew czy wew? Mi sie wew cofneło.

Wczoraj już po od południa nie czułam swędzenia i nawet powiedziałam do mojego meża że przeszło, nie wiem czy to miało związek ale napiłam się szklankę soku pomarańczowego i myślałam po 15 min że zwariuję. Usnełam jakoś i rano jest lepiej, dziś sprawdzę czy to dobry trop.

Ja szczerze to bym była zła ze mnie wypisują zaraz na kolejny dzień , wolałabym żeby mnie pomonitorwali. U mnie w szpitalu wypuszczają po 3 dobie . Kiedyś mnie tak wypuścili i byłam zła ,ze z takim krwotokiem do nich przyjechałam a oni mnie tak szybko wypuszczają . Ale zauważyłam że w każdym szpitalu jak widzą ze coś ustępuje to wypisują żeby "zwolnić wyro"

Ja szczerze to bym była zła ze mnie wypisują zaraz na kolejny dzień , wolałabym żeby mnie pomonitorwali. U mnie w szpitalu wypuszczają po 3 dobie . Kiedyś mnie tak wypuścili i byłam zła ,ze z takim krwotokiem do nich przyjechałam a oni mnie tak szybko wypuszczają . Ale zauważyłam że w każdym szpitalu jak widzą ze coś ustępuje to wypisują żeby "zwolnić wyro"

Ewa jak ja leżałam to była też dziewczyna w 6 tyg, trafiła z krwotokiem najpierw nie mogła chodzić a potem było lepuej i pozwolili jej do łazienki tylko. Ja po 3 tyg od czasu jak przyszła wychodziłam a ona nadal była, bo jeszcze plamiła i krwiak był. Z rozwarciem na bank by nie puścili, ale u mnie jest tak ze nikogo po 1 nocy nie puszczaja, 3 doby to min bo NFZ zwraca dopiero.

Malutka dostałaś sterydy na rozwój płuc, zapytaj o to bo to zawsze zabezpieczenie, ja też sama się upomniałam i dostaļam.

Który tydzień ta dziewczyna z fb z cc?

Ostatnia edycja:
No ja z pierwszyM krwotokiem byłam prawie miesiąc w szpitalu w 6 tyg właśnie . To też zero wstawania ,kaczka, myły mnie polozne - ale to było straszne :( takie krepoujace :( a ja mówię o moim ostatnim krwotoku i moim wspaniałym wyszkowskim szpitalu :/ ten miesiąc co lezalam to w bialymstoku - tam była rewelacyjna opieka a polozne - takich to ze świecą szukać . Gdyby nie ta odległość ro bym pojechała tam rodzic ale jednak zdecyduje się na swój lub 30 km odemnie szpital. Jakos przeboleje zrzedliwosc niektórych położnych :p

reklama
Ewa ja bekersami mam pomalowanu salon, niby dwa odcienie szarosci a przy padajacym swietle zabardzo roznicy miedzy nimi nie widac. Powiem Ci, ze praktycznie cale mieszkanie malowalam sama i przetestowalam przy tym rozne farby i jesli chodzi o bekersa to przeklinalam go na maksa z racji, ze jest gesty i strasznie ciezko go sie nakladalo a co za tym idzie malo wydajny.
Olbrzymim plusem jest to, ze jest to naprawde zmywalna farba ( ja normalnie myje sciany :p ), wiec wystarczy przetrzec i jest czysciuko i kolor nie schodzi, no i sa fajne odcienie.

Malutka czyli sytuacja nie jest taka dramatyczna skoro Cie wypuszczaja.
Czekamy z niecierpliwoscia na wiesci :)

Do góry