reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Zaneta witaj, faktycznie kope czasu Cię nie było, co u Ciebie? Jak ciąża przebiega?

O matko dziewczyny... aż mnie dreszcz przeszedł jak przeczytałam o tej dziewczynie, która rodzi w 31 tyg.. to ja nie mam jeszcze połowy wyprawki.. i nie zamierzałam jej mieć do połowy marca/początku kwietnia..

Też mam chęć na wanienke i niebawem sobie wskocze się zrelaksować.

Ewa kciuki za wizyte! I daj znać po ;)

Plucik ja już wózek zakupilam.

reklama
A się zdenerwowałam dziś, cały dzień siedziałam w domu, czekałam na przesyłkę. Nic się nie działo, poprzez stronkę odnośnie śledzenia przesyłek patrzę a tu była próba doręczenia i paczka jest z powrotem na poczcie awiza nie było ani w drzwiach ani w skrzynce :/ za to do innych mieszkańców awiza porozrzucane.. co to za kurier! wydaje mi się, że w ogóle się nie fatygował i próbował jej dostarczyć.. poszłam na pocztę pytam babki, a to się okazuje, że to z innej poczty kurier.. oszaleć idzie.. ;/ jutro ma być ponowna dostawa..

Z wyprawką dalej tkwię w punkcie 0, czekam tylko aż mąż skończy robić pokoik i jedziemy po mebelki :)
Po wózek wybierzemy się na początku marca bo nie wiem czy będzie dostępny od ręki czy też będziemy musieli zamówić go.

Sylwia mi jak jeszcze byłam w Polsce poczta nigdy nie dostarczała paczek, nawet tych małych. Zawsze dostawałam awizo że była próba doręczenia a nikogo nie było :/ strasznie to wkurzające

Sylwia mi jak jeszcze byłam w Polsce poczta nigdy nie dostarczała paczek, nawet tych małych. Zawsze dostawałam awizo że była próba doręczenia a nikogo nie było :/ strasznie to wkurzające

tez się z tym kilkukrotnie spotkałam.. ;/ listonoszowi nie chce się po schodach dymać..

Masakra, dobrze, że mam szwagra na tej drugiej poczcie i okazuje się że kurier w ogóle się nie zjawił z nią u mnie, na szczęście sam mi ją odbierze :) także ulga.

Jakbyście zobaczyły, jaką listonoszkę mieliśmy w zeszłym roku to byście się nie dziwiły, że wszyscy schodzą do niej. Kobieta rozmiar jakiś XXXXL. Ale na rowerze jeździła :D
I z tego co wiem u nas na poczcie listonosz i kurier pocztowy to dwie inne osoby.

Dzisiaj był u mnie kurier, ja sobie w pokoju siedzę, mój mąż otwiera drzwi. Kurier: "pani Daria B...?" A mój mąż: "tak, tak". Mój mąż na chwilę stał się mną <hahaha>

Hejka. Poczytałam, ale nie jestem w stanie poodpisywać. Jesteśmy na wycieczce w Warszawie i dzisiaj się nachodziłam. Na szczęście rwa opuściła i nawet się dobrze czuje.

Dziewczyny wróciłam z wizyty.
Ogólnie Oskarek rozwija się prawidłowo , waży mój pulpecik juz 1300 gram :* przez 2 tygodnie nabrał masy chłopak bo aż 440gram :D
Wody plodowe ok , serduszko ok , przepływ pepowinowy ok:)
Szyjka się skróciła do 2.4 - mam założony krążek . Tydzień musze leżeć bez żadnego wstawania tylko potrzeby fizjologiczne. Za tydzień mam się stawić na kontrolę (wtedy to tez wykona mi wymaz ) na razie dostałam tabletki na ta bakterie fluomizin 1x na noc , nospe forte musze brać 3x po 2 tab , a po wybraniu leku przeciw gronkowcowi będę stosować inwak w celu odbudowy flory bakteryjnej.
Ciesze się ze mam krążek jestem teraz spokojniejsza , najważniejsze jest ze synuś się rozwija prawidłowo :) oczywiście nie chciał wspolpracowac ciągle się zaslanial łapał za uszka nóżki zarzucał na głowę aj mój kreciolek kochany :* będę dla niego leżeć do końca kwietnia -jest wart wszystkich moich wyrzeczeń :)
Ps. Ale mnie.boli moja mała :/ od tego krążka

Do mnie też dziś nikt nie przyszedł. Czekałam na kuriera z łóżeczkiem i pocztex z kocykiem. Niby powinno być, a nie ma...

Ewa, jak tam po wizycie, daj znaka. Ja jeszcze nogi sobie mogę ogolić. Więc szykuję się na wielkie wyjście w środę do lekarza. Jedyna atrakcja w ciągu tygodni dwóch..
A, dziewczyny, odkąd jestem w ciąży nie byłam w wannie. Chętnie bym sobie poleżała, mam taki fajny płyn do kąpieli...Ale nie wiem, czy to nie zaszkodzi? Jak ustawić wodę? W sumie już kupiłam termometr do wanienki dla dziecka, więc mogę skorzystać i zmierzyć temperaturę...

reklama
Malutka - a to ci listonoszka, podziwiam ze przy takich gabarytkach na rowerze jeździła ;)
u mnie też listonosz a kurier to dwie inne osoby.
ciesz się że odebrał mąż:D

Gosia - zwiedzaj, odpoczywaj udanego wyjazdu :)

Ewa - super wieści :) maluszek też fajny musi być :) a ten krążek to już do końca będziesz mieć? (pytam bo się nie znam)

Ania - a masz numer przesyłki do śledzenia jej na stronce? (pocztex)

Ależ mam ssanie, tylko bym jadła.. jak w pierwszym trymestrze nie mogłam nic zjeść to teraz nadrabiam, a waga w górę idzie :D

Do góry