Dokładnie nie pamiętam, bo to było prawie 3 lata temu, ale generalnie to jest szkodliwe i więcej może przynieść szkód niż pożytku. Chodziło o te fale. Dodam też, że trochę to jest wkurzające, bo pika co chwile. Malutkie dzieci mają to do siebie, że mają te bezdechy. Groźne są jeśli trwają dłużej niż 10 sek, a nam się to darlo juz po 3 czy 5 i jako młoda, niedoświadczona mama wstawalam co chwile i ruszalam ja, żeby złapała właściwy oddech. Noce nieprzespane przez to...
reklama
Witam w poniedziałkowy, ponury, deszczowy poranek. Jaka pogoda taki i mój humor, jakis podły :/
Co do ruchów malej to ona na różnie czasem czuje ją dwa razy dziennie, czasem przez caly dzień po trochu. Ale nie są to jakies intensywne kopniaki, raczej wiercenie - calkiem przyjemne i uspokajające.
Wczoraj spedzilismy z M cały dzień u jego rodzicow. Jego mlodsza siostra (aktualnie 7 lat) ma takiego pluszaka z pozytywka i leżałysmy sobie razem a ona co jakiś czas nakręcała go u przykładala mi do brzusia a niuni sie to chyba podobalo bo jak pozytywka grala to byla spokojna, a jak przestawalo i dłuższy czas cisza to sie wiercila.
Co do monitora oddechu to tez sie długo i namietnie nad nim zastanawialam i nadal zastanawiam, ale na chwile obecna postanowiłam, ze kupie go ew.po porodzie jak zobacze, ze faktycznie jest mi niezbędny.
Co do ruchów malej to ona na różnie czasem czuje ją dwa razy dziennie, czasem przez caly dzień po trochu. Ale nie są to jakies intensywne kopniaki, raczej wiercenie - calkiem przyjemne i uspokajające.
Wczoraj spedzilismy z M cały dzień u jego rodzicow. Jego mlodsza siostra (aktualnie 7 lat) ma takiego pluszaka z pozytywka i leżałysmy sobie razem a ona co jakiś czas nakręcała go u przykładala mi do brzusia a niuni sie to chyba podobalo bo jak pozytywka grala to byla spokojna, a jak przestawalo i dłuższy czas cisza to sie wiercila.
Co do monitora oddechu to tez sie długo i namietnie nad nim zastanawialam i nadal zastanawiam, ale na chwile obecna postanowiłam, ze kupie go ew.po porodzie jak zobacze, ze faktycznie jest mi niezbędny.
Tirli
Fanka BB :)
Pogoda dzis faktycznie do niczego szaro,pada.
Siedzę i czekam na wizytę ciekawe co u mojej małej słychać. Lekarz mówił ze będzie dzis usg robił. Juz nie mogę się doczekać.
Siedzę i czekam na wizytę ciekawe co u mojej małej słychać. Lekarz mówił ze będzie dzis usg robił. Juz nie mogę się doczekać.
Hello.
Rany faktycznie jaka pogoda , szaro buro i wieje jak cholera.
Ja się od rana fatalnie czuje głowa mnie cmi , jak zwykle mnie juz podbija po śniadaniu i leżę i chhba spróbuję usnac , bo wczoraj mój mały pozwolił mi zasnąć po 2 tak się wiercil wiercipietek mały mam.nadzieje ze mu te pory nie zostaną poza brzuszkiem
Rany faktycznie jaka pogoda , szaro buro i wieje jak cholera.
Ja się od rana fatalnie czuje głowa mnie cmi , jak zwykle mnie juz podbija po śniadaniu i leżę i chhba spróbuję usnac , bo wczoraj mój mały pozwolił mi zasnąć po 2 tak się wiercil wiercipietek mały mam.nadzieje ze mu te pory nie zostaną poza brzuszkiem
Tirli
Ewa90 moje dziewczyny zachowują sie odwrotnie do tego jak w ciąży tzn. starsza byla bardzo ruchliwym dzieckiem jak byla w brzuchu teraz jest spokojna dziewczyna, młodsza zaś w brzuchu byla leniwa i spokojna a teraz to maly chuligan.
A u mnie wczoraj było tak paskudnie, a dzisiaj słonko świeci i tylko wiatr nieprzyjemny.
Mnie córcia też tak kopie po nocach, że wczoraj mężowi gadałam, żeby ją uspokoił i jak położył rękę na brzuchu to aż się zdziwił jak wierzga Stwierdził, że nam drugie adhd rośnie
Mnie córcia też tak kopie po nocach, że wczoraj mężowi gadałam, żeby ją uspokoił i jak położył rękę na brzuchu to aż się zdziwił jak wierzga Stwierdził, że nam drugie adhd rośnie
Oj to bym była bardzo szczęśliwa gdyby poza brzuszkiem był grzeczny i dawał mamusi spać oby sprawdziło sieEwa90 moje dziewczyny zachowują sie odwrotnie do tego jak w ciąży tzn. starsza byla bardzo ruchliwym dzieckiem jak byla w brzuchu teraz jest spokojna dziewczyna, młodsza zaś w brzuchu byla leniwa i spokojna a teraz to maly chuligan.
U
użytkownik 160
Gość
To chyba było Dziecko dla odważnych" Talko, bo też kupuję/ściągnę; a polecam jeszcze Grocholi Hudson mamy problemy"Dziewczyny polecalyscie jakąś ciekawą i zabawną książkę dla tatusiów. Nie mogę znaleźć tytułu w naszych wątkach. Chciałbym kupić ja mężowi pamiętacie co to za książka?
reklama
Wioleta93
Ja polecałam "jak być wystarczająco dobrym tatą" ;-)