reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Malutka czekamy na wieści od Ciebie, oby wszystko było w porządku :)

Ja od początku ciąży wizyty mam co 2tyg, z początku mnie to męczyło ale już się przyzwyczaiłam.
jutro wizyta i liczę że zobaczę małą, aczkolwiek z tą moja babką to różnie może być :/

Dziś to mam takiego lenia, tylko leże nic więcej i słuchamy sobie kołysanek i chyba zaraz sama usnę :D
Przejrzałam znów listę wyprawkową i po raz kolejny stwierdziłam, że jestem w czarnolesie. W porównaniu z tym co jest na liście a tym co mam to można powiedzieć, że mam ziarenko piasku w stosunku do całej plaży :D

reklama
My dzis wchodzimy w 3 trymestr :) 27t1d!
Juz zdecydowanie blizej niz dalej.
Ja malo przytylam bo tylko niepelne 4 kg od ciazy i brzuch mam malych rozmiarow wiec nie doswiadczam jeszcze tych dolegliwosci o ktorych sie mowi ze uderzaja. Choc jak sie stresuje czy denerwuje to od razu odczuwam zmeczenie. Staram sie unikac :)
Ale ewidentnie ruchy Malej mam wrazenie sa bardziej skoordynowane, mocniej je czuje i jestem w stabie rozpoznac w ktorym miejscu w brzuchu jest. Czesto uklada sie tak wypinajac ze brzuch zaczyna az uciskac i ewidentnie wtedy widac wybrzuszenie. Czuje ja tez coraz wyzej i mialam tak juz dwa razy ze tak mi sie przesunela ze ciezej sie oddychalo. Wtedy musialam ja rozchodzic.
Mam wizyte za 2 tyg z USG kolejnym genetycznym na 3 trymestr ze skanem 3d i juz nie moge sie doczekac ;)

W Krakowie epidemia grypy co chwile ktos choruje wiec glownie siedze w domu i wychodze tylko na krotki spacer. Obie rodziny pokazone, przyjaciele tez wiec nawet nie ma kto odwiedzic :(
Malutka, kaylla - trzymam kciuki zeby bylo dobrze!

kaylla, no właśnie jak argumentowano te 14 m-cy? Ja mam zamiar przenieść Polę do jej pokoju po pół roku. Już nawet zakupiłam w tym celu elektroniczną nianię. Obawiam się, ze im dłużej dziecko będzie spało z nami tym bardziej się przyzwyczai i później będzie walka o spanie w swoim pokoiku.

kaylla, no właśnie jak argumentowano te 14 m-cy? Ja mam zamiar przenieść Polę do jej pokoju po pół roku. Już nawet zakupiłam w tym celu elektroniczną nianię. Obawiam się, ze im dłużej dziecko będzie spało z nami tym bardziej się przyzwyczai i później będzie walka o spanie w swoim pokoiku.

Kurczę, dziewczyny, zabiłyście mnie tym pytaniem. Szczerze mówiąc nie pamiętam:/ Zarejestrowałam tylko to stwierdzenie. Maui, itucha - może wy pamiętacie?

GosiaLew tak bylam u lekarza, bolą mnie oba jajniki, szyjka się nie skraca i nic się nie rozwiera, dostałam leki rozkurczowe i mam leżeć.

Cieszę się że warsztaty fajne bo też na nie idę w sobotę.

Niesia ja uwielbiam Sushi i cierpię że nie mogę iść. Boje się że robią na tej samej desce co surowe i mogłabym się czymś zarazić. Taki maly strach.

Kaylla ja wstaje wcześnie tylko dlatego ze mój 4-ro latek wstaje. W pierwszej ciąży spałam do 11 :)

Dziewczyny z Krakowa - w którym szpitalu zamierzacie rodzić?

Ewa90 też ostatnio zauważyłam, że szybciej tyje a jaki mam apetyt :D U mnie niby 8 na plusie ale widzę, że mamy podobnie bo ja też zaczynałam od około 60kg, z tym że przed ciążą albo w początkowym etapie już nie pamiętam jak to było zgubiłam prawie 4kg.
Ja to jeszcze się nie zastanawiałam kiedy dziecko wyeksmituje z sypialni, wolę niczego nie zakładać wyjdzie w praniu. Dużo mam mówi, że na początku nawet ciężko jest odnosić dziecko za każdym razem do łóżeczka po karmieniu. Ja to pewnie na początku będę taka zakochana w swoim pulpeciku, że nie będę umiała się z nim rozstać :D

Kaylla, my z tego samego powodu chcemy dziecko prztransportować do siebie. Nie chcemy spać z nią w jednym łóżku, nie chcemy żeby się przyzwyczaiła. Ale w gruncie rzeczy wszystko zależy od dziecka. Moi znajomi mieli tak, że dziecko miało łóżeczko w ich sypialni od początku. Niestety, trafił im się straszny wrażliwiec, którego budziło wszystko, chrapanie, kaszlnięcie, przekręcanie na drugi bok. Dziecko się budziło non stop. Pomogło przetransportowanie w 2 miesiącu do swojego pokoju...

Kaylla ja tak ze spaniem miałam w pierwszej ciąży, zasypiałam późno i się budziłam koło 10-11. Teraz to nie mam wyjścia i muszę wstać i dziecko zaprowadzić do przedszkola, ale jak ma wolne to śpimy do 9-10 czasem.

Wizyty mam co miesiąc, na początku miałam częściej, potem tak średnio co 4 tygodnie, ale lekarz mówił, że na końcówce to będę mieć częściej ze względu na cukrzycę. Chodzi o monitorowanie dziecka.

Przyszłam rano z przedszkola, zjadłam śniadanie drugie, chwilę posiedziałam przed komputerem i poszłam spać - 3h spałam. Najchętniej to bym nie wstawała, ale niedługo jadę po dziecko.

Wczoraj młody tak się rozpychał w brzuchu, że brzuch falował przez dobre kilka minut, tak się wypinał, że aż skóra się naprężała.

U mnie waga stoi w miejscu teraz. Mam cały czas +9. Ale chyba spadnie, bo mi cukry szaleją i muszę ograniczyć porcję. No chyba, że będę za małe porcje to insulina wtedy. Nie ma miejsca u mnie na grzeszki. Dzisiaj mam ochotę na pieczonego dorsza, zaraz jadę do sklepu.

Kaylla pisała o spaniu w jednym pokoju, żeby łóżeczko było a nie o spaniu razem. Kuba spał z nami długo, bo były talie warunki a teraz ja nie wiem jak będzie, zakładam maks pół roku i dziecko do drugiego pokoju. Ja mam takie warunki mieszkaniowe.

reklama
Ja znowu jeśli chodzi o spanie to punkt 7 po 7 się budzę i nie ważne czy spałam dobrze cała.noc czyc nie mój organizm juz jest tak ustawiony ze o 8 jje śniadanie i mnie budzi przed 8 . W dzień żadko sypiam , teraz czasem komara ptzytne na pół godziny do godziny jak książkę czytam bo ona powoduje że od razu mi się oczy zamykają :p
A tak to Wam powiem ze nigdy nie miałam tak jak inne moje koleżanki siostry i pewnie niektóre z Was ze mogły przespać cały dzień . Ja jak całymi dniami leżę w łóżku to pewnie dlatego nie śpię .
Co do spania dziecka w którym pokoju ,to ja sama nie wiem.jak to będzie - wyjdzie w praniu. W pokoiku jest łóżeczko w dużym pokoju gdzie my będziemy spać jest kołyska. Myślę że na poczatku jakies 2 -3 tyg (póki dojde do sievie po cc ) na noce mały będzie spał w kolysce żeby mi mąż podawał dziecko a później jak.jak.się rozchodze to do pokoiku. W sumie co tu gdybac i planować będzie dziecko to się zobaczy jak będzie lepiej wygodniej itp itd :)

Do góry