reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
W kwestii infekcji to mialam troche przejsc ale w ciazy caly czas probiotyk doustny , lacibios femina pregna do mycia i jak tylko cos czuje to krem vitagyn c i narazie jest ok a posiewy robie czesto bo przez to stracilam ciaze.

Imion nie mamy jeszcze wybranych bo w pierwszej ciazy od razu mial byc Franek i wyszlo jak wyszlo... pewnie pomyslimy pozniej.

Basi89 twoja waga właśnie dlatego może ość szybciej do góry bo masz niedowage i organizm próbuje nadrobić troszkę by Dzidziuś urodził się silny i zdrowy ale Zobaczysz że wkoncu stanie w miejscu i nie będzie tak źle

Ooo jaka długa lista.... większość nicków widzę pierwszy raz ale rozpoznaje kilka tych najbardziej aktywnych heh jeszcze mnie tam tylko brakuje

To niech cie moderatorki dopiszą :-) Wioleta93 robiła listę. Albo Malutka466 też jest moderatorem.
Do maja jeszcze pewnie lista sie zaktualizuje nie raz.

Basi89 wątpię żebyś szła szybciej. Nie masz co się przejmować póki co. Odżywiasz sie zdrowo., ćwiczysz. To ja bym sie martwiła jakbym nagle przytyła tyle na tym etapie.

W kwestii infekcji to mialam troche przejsc ale w ciazy caly czas probiotyk doustny , lacibios femina pregna do mycia i jak tylko cos czuje to krem vitagyn c i narazie jest ok a posiewy robie czesto bo przez to stracilam ciaze.

Imion nie mamy jeszcze wybranych bo w pierwszej ciazy od razu mial byc Franek i wyszlo jak wyszlo... pewnie pomyslimy pozniej.
Ojej, przez infekcję? Współczuje :(
Ja do higieny intymnej używam teraz: apteka_internetowa_gemini_eveline_lactamed_zel_do_higieny_intymnej_w_ciazy_i_po_porodzie_250ml.jpg Nie podrażnia mnie, jak zaczął to robić z Ziaji płyn.

Mnie coś zaczęło na wieczór mulić, nie mdłości, nie na wymioty, tylko taki ciężar na żołądku czuje.

Załączniki

• apteka_internetowa_gemini_eveline_lactamed_zel_do_higieny_intymnej_w_ciazy_i_po_porodzie_250ml.jpg
    apteka_internetowa_gemini_eveline_lactamed_zel_do_higieny_intymnej_w_ciazy_i_po_porodzie_250ml.jpg
    26 KB · Wyświetleń: 42
Happymamusia tez mi sie takie zagraniczne imiona, ktore wymienialas bardzo podobaja :) Choc moje nazwisko wogole sie nie komponuje. Ale co tam moje dziecko bedzie mialo tak na imie jak ja zadecyduje i nie bedzie mnie interesowalo czy komus sie podoba czy nie ( no wezme pod uwage zdanie meza ).
Ojj wybor jest naprawde spory, mnostwo pomyslow i olbrzymi dylemat :)
Ale to juz bedzie nalezalo do tych przyjemnych wyborow:)

Happymamusia tez mi sie takie zagraniczne imiona, ktore wymienialas bardzo podobaja :) Choc moje nazwisko wogole sie nie komponuje. Ale co tam moje dziecko bedzie mialo tak na imie jak ja zadecyduje i nie bedzie mnie interesowalo czy komus sie podoba czy nie ( no wezme pod uwage zdanie meza ).
Ojj wybor jest naprawde spory, mnostwo pomyslow i olbrzymi dylemat :)
Ale to juz bedzie nalezalo do tych przyjemnych wyborow:)

Oczywiście. Moi przyjaciele mieli imię od początku dla syna. A gdy Mały się urodził spojrzeli na niego i stwierdzili, że absolutnie do niego nie pasuje. I zmienili zdanie.
A jeszcze gorzej mieli ci znajomi, co mieli mieć córkę a urodził się chłopak. Od 18 tygodnia miała być Amelka.

Ja uważam, że imię musi pasować do nazwiska. Przykładowo mam znajomych z jednym z najbardziej popularnych nazwisk w naszym kraju. A syn ma na imię Hugo.

Afrodyta92, dopisałam Cię do listy majóweczek :)

Ostatnia edycja:
A najlepiej jest jak imię jest ustalone, tatuś idzie dziecko rejestrować do UC i daje inne imię. Też znam takie przypadki :-D Ja to bym wtedy zatłukła chyba gdyby mój zrobił coś takiego.

A najlepiej jest jak imię jest ustalone, tatuś idzie dziecko rejestrować do UC i daje inne imię. Też znam takie przypadki :-D Ja to bym wtedy zatłukła chyba gdyby mój zrobił coś takiego.
Hahaha, moja mama jest takim przypadkiem. Nienawidzi swojego pierwszego imienia, używa go tylko w urzędach, bankach i takich formalnych sprawach. Na co dzień wszyscy mówią do niej, tak jak ma na drugie. Imieniny też obchodzi tego drugiego imienia. Niektórzy pewnie nie wiedzą, jak ma na prawdę na imię.
Ale z tego co wiem, teraz polskie prawo pozwala na zmianę imienia w ciągu 6 miesięcy od sporządzenia aktu urodzenia.

reklama
Jej musze Wam sie pochwalic.
Od jakiegos czasu juz tak sie macam po brzuszku i probuje wyczuc czy to dzidzica czy tez nie.
Ale teraz jestem pewna, ze to moj Skarbek sobie plywa w moim brzuszku i jak przyloze reke to czuje to cudowne uczucie ahhh <3
Najpierw pierwszy raz sie widzi na usg
Pozniej slyszy serduszko
Nastepnie pierwsze ruchy dzieki, ktorym czuje sie cudo, ktore nosimy pod sercem
Cos pieknego <3

Zycze spokojnej nocy Majoweczki!

Do góry