reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Ewel czuć ruchy to z calym przekonaniem cudowne uczucie :) tez już sie nie mogę tego doczekać. Ale jeszcze troszke.

Co do imion to mam w rodzinie ciocie, na która każdy mówi Ula a ma na prawde na imie Danuta. I tak szczerze to ja sie o tym dowiedzialam dopiero jak ją na 18stke zapraszalam i zaproszenie wypisywalam, mama mnie wtedy uświadomiła, że inne imię musze wpisac :D

Och jak ciężko mi sie było zwlec z wyrka.. jak to dobrze, ze jutro wolne.

reklama
U nas jak będzie chłopiec to konicznie imię na m bo u męża wszyscy mężczyźni w pierwszej lini maja imię na m a jak dziewczynka to na s bo dwie pierwsze tez są na wiec chcemy to podtrzymać

Ale mam ochote na placki ziemniaczane z cukrem :) mmm dzis musza byc... i chyba salatke z awokado i łososiem zrobie.
Misze sie zwlec isc badania powtorzyc na tarczyce ale jak pomysle o kolejce w labie to mi sie od3chciewa i to jeszcze na czczo bo morfologie i cukier mam tez..a u nas leje cala noc i rano.

Wczoraj rzucilam M że może Tymiteusz... za glowe sie zlapal i powiedzial ze co jawjwyzej Krzyś.

Ostatnia edycja:
U mnie w ostatnich dwóch dniach wróciły mdłości, nasilają się szczególnie przy jeździe samochodem i w ogóle wieczorami pobolewa mnie brzuch czego wcześniej nie doświadczałam :/ dziś idę na wizytę więc już się nie mogę doczekać zobaczyć co u mojej fasoleczki :)

Co do imion to mi się podoba Emma, Sara, Wit i Eryk, mój narzeczony tak średnio do tego podchodzi, on jest zresztą z zagranicy i chciałby jakieś swoje imiona ale znów mi się ten pomysł nie podoba bo takie dzieci nie obchodzą potem imienin a i reakcje innych dzieci mogą być różne więc wolę im tego oszczędzić :)

Ps. Basi89 Lusia ---> Łucja (też bardzo ładnie :-))

Ostatnia edycja:
Cześć Kochane a ja to się pochwale idę dziś na firmową imprezkę mojego Rafała szef jego organizuje;)wczoraj zrobiłam pazurki spiłowałam na migdałki kupiłam kiecke w Mohito a dziś na 13 fryzjer mamuśka musi wyglądać ekstra he he...jak to mój powiedział musisz być miss;)zartowniś moje maleństwo dziś się pobuja w rytm muzyki bedzie wesoło napewno.
Mało tego 27go siostra i szwagier robią imprezkę z okazji swoich 30stych urodzin duża taka andrzejkowa balanga i będzie znów szykowanie i imprezowanie.
Mam nadzieję że dzidziusiowi się spodoba wiadomo tańce z umiarem.Bardzo bym chciała żeby maluszek lubił muzykę ja kocham nie wyobrażam sobie żyć bez;)piosenek melodii taka już jestem muzykalna.Corka śpiewa na okrągło więc jest ok maluszkowi już też do mojego brzuszka nuci i mówi że go nauczy.Tak troszkę odbieglam od tematu tego wątku wybaczcie.

Ja mam dziewczyny 176 wzrostu a ważę 67 bo juz mi się przybrało 2 kg... A ja dla chłopca wybrałam imię Jakub bo tu we Francji też takie jest tylko inaczej je wmawiają a dla dziewczynki wiktoria heh

Ja mam 170cm wzrostu i ważę teraz 65 kg (zawsze byłam waga ciężka, nawet jak nosiłam XS ważyłam ok. 57kg) ale przybieram baardzo powoli bo to dopiero 1 kg od wyjściowej.
A imię Marcel cudowne! Uwielbiam wszystkie imiona męskie na M - ja najchętniej dałabym ew. synkowi na imię Maciej ale, że już takowego mam męża to niestety odpada.

U nas chyba wstępnie chłopiec będzie Michał a dziewczynka... no cóż tu większy spór - mąż chce Anię a ja Zosię (a w głębi serca Marcyjannę - po mojej prababci).

Evelina89 - ohhh ale cudownie, też bym chciała już poczuc maleństwo, ale u mnie to jeszcze kawał czasu - nawet jak byłam szczuplutka to miałam brzuszek a teraz to miałam już oponę (nie chciałam się odchudzać przed ciążą) to zanim ja zacznę czuć ruchy to dziecko będzie musiałobyć spore :p

Cześć Dziewczyny! Piszę żeby się pochwalić :) Byłam wczoraj na usg 12 tydz. i 1 dzień. Wszystko wporządku!! Śliczny bobas :) Termin na 24 maja :) Jestem przeszczęśliwa. Oczywiście się zryczałam jak bóbr :) I nerwy puściły i ze szczęścia :)
Pozdrawiam wszystkie Mamusie :) Miłego dnia !

Cześć dziewczyny!
Witam się po nocnym koszmarze - wszystkie żebra mnie bolały- od klatki do kręgosłupa. Rozłażę się na boki czy co?

Albo rozlatuję się ze starości i maja nie doczekam....
coś okropnego.

A dziś imprezka- gęsina po wielkopolsku, bo to jutro św. Marcina i tak tematycznie robię, więc muszę mieć zdrowie ;-) kilka kilo i 10 osób na kolacji!

Piszecie o ruchach dziecka. Ja też już dzidziusia czuję ;-) może 3 ciąża to jakoś szybciej?
Brzuch mi wyskoczył, choć się nie przejadam, bo żołądek skurczony na maksa. Mam taki brzuchol wypchnięty do przodu - nie na boki, więc nie tłuszcz. Tak czy owak 5 kg od początku gdzieś tam poszło. Może mam dużo wód ;-)

Dzień dobry! To dzisiaj jest ten dzień! Mamine pielesze:D czekam na położna, pózniej szybkie zakupy co by mój A nie padł trupem z głodu przez te 10 dni (żart oczywiście), zamknięcie walizki i na lotnisko:) ciekawe jak sie lata przy takich wiatrach:p energii mam dziś tyle, ze mogłabym obdarować pół wojska:)
Evelina89 mnie tez sie od jakiś dwóch tygodni wydaje, ze bobas sie czasem rozciąga, rozpycha w brzuszku, a dziś pod prysznicem poczułam normalnie mini kopniaka w stronę strumienia cieplej wody:D
Łucja brzmi pięknie, muszę porozmawiać z moim A, może taka Lusia mu bedzie odpowiadać:)
Dobrego dnia dziewuszki!

reklama
Hej :)

Ja przed ciążą ważyłam 60-61 kg przy 168 cm, ale byłam raczej szczupła, bo dużo ćwiczyłam I większość stanowiły mięśnie. Obecnie jest 62 kg, czyli 1 kg na plus, ale od braku ćwiczeń widzę diametralną różnicę w figurze, jestem jakaś taka galaretowata I większa. Jak tylko nabiorę trochę siły to wybieram się na zajęcia "aktywne 9 m-cy". Brzuszek też już jest I to wcale niemały :) Przez ostatnie 1,5 tygodnia mocno mi wywaliło.

Kurde, siedzę w robocie I chyba jakaś mysz mi padła w pokoju, bo tak daje padliną, że to szok, a nie mogę jej zlokalizować... Oszaleję tu.

A jeżeli chodzi o imiona to u mnie dziewczynka Pola, a chłopiec Tymon :)

Do góry