reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Malutka466 ja tez miałam problem z przebiciem tej 50:D i tylko w ciąży widuje coś ponad piątkę:) i z tą krwią to samo:( jestem społeczniakiem, lubię pomagać a tu zewsząd kłody pod nogi:p z tymi infekcjami przy antybiotyku ja nie miałam nigdy takich historii a tu taki psikus!:(

reklama
Z jednej strony nie ma co się dziwić dzieciom, szczególnie jak do tej pory byli jedynkami. Nagle coś co było tylko dla nich okazuje się już nie być. Więc trzeba będzie też dużo poświęcać starszemu jak się młode urodzi.

Basi89 a ile ty masz wzrostu? Inaczej jest jak ktoś waży 50kg i przytyje 3 a inaczej jak juz ktoś waży ponad 60 kg.

173:) nie mało, ale dużo też nie. Ja nie wiem skąd u mnie taki skok wagi. Jestem aktywna, dbam o dietę... Normalnie cieżko mi przybrać choć koło, ale w pracy jestem bardzo aktywna... Teraz praca to tylko wspomnenie, obowiązki domowe bez napinki, na spokojnie, aerobik dla ciężarnych i mój metebolizm jakby się zatrzymał...:/

Malutka466 ja tez miałam problem z przebiciem tej 50:D i tylko w ciąży widuje coś ponad piątkę:) i z tą krwią to samo:( jestem społeczniakiem, lubię pomagać a tu zewsząd kłody pod nogi:p z tymi infekcjami przy antybiotyku ja nie miałam nigdy takich historii a tu taki psikus!:(
Ja pierwszy raz w maju tego roku nabawiłam się takiej historii. Poszłam do rodzinnej i mówię, że takie coś się stało, a ona że to pewnie od antybiotyku. Zapisała mi leki i przeszło, a po miesiącu znów musiałam brać antybiotyk i jeszcze gorsza infekcja wyszła mi wtedy. Nie mogłam w zasadzie chodzić, bo obcierało mnie wszystko.

173:) nie mało, ale dużo też nie. Ja nie wiem skąd u mnie taki skok wagi. Jestem aktywna, dbam o dietę... Normalnie cieżko mi przybrać choć koło, ale w pracy jestem bardzo aktywna... Teraz praca to tylko wspomnenie, obowiązki domowe bez napinki, na spokojnie, aerobik dla ciężarnych i mój metebolizm jakby się zatrzymał...:/
Ja mam 156 cm i ważę 54 kg. Kurdupelek ze mnie :)

Moja córka bardzo się cieszy z rodzeństwa różnica bedzie duża w maju maleństwo się urodzi a ona we wrześniu skończy 12 lat Już teraz kładzie głowe mi na brzuszek słucha co tam się dzieje mówi że maluszek robi popcorn bo tak strzela he he śpiewa mi do brzuszka mówi co tam robisz bąbelku.
Zawsze jak wychodzi rano do szkoły to mi całuje brzuch i na wieczór przed spaniem też.
Myślę że dużo mi pomoże już nie może doczekać się kąpieli
maleństwa...powiedziałam jej o ciąży w jej urodziny i powiedziała że to najpiękniejszy prezent jaki dostała.
Fajnie tak.Jestem szczęśliwa :)

Ale jesteście szczupłe dziewczyny. Ja mam 160 ale nie powiem ile teraz ważę:-) w każdym razie jeszcze nie przybrałam w ciąży.

Nigdy nie miałam kłopotów z infekcjami intymnymi, może miałam z raz w życiu i samo przeszło, a teraz od sierpnia mam ciągle i gin mi kazał nawet profilaktycznie raz na tydzień Nystatynę sobie zakładać. Kumpela teraz jest w ciązy i ma dokładnie tak samo.

Moja córka bardzo się cieszy z rodzeństwa różnica bedzie duża w maju maleństwo się urodzi a ona we wrześniu skończy 12 lat Już teraz kładzie głowe mi na brzuszek słucha co tam się dzieje mówi że maluszek robi popcorn bo tak strzela he he śpiewa mi do brzuszka mówi co tam robisz bąbelku.
Zawsze jak wychodzi rano do szkoły to mi całuje brzuch i na wieczór przed spaniem też.
Myślę że dużo mi pomoże już nie może doczekać się kąpieli
maleństwa...powiedziałam jej o ciąży w jej urodziny i powiedziała że to najpiękniejszy prezent jaki dostała.
Fajnie tak.Jestem szczęśliwa :)
O jeny, jakie to cudowne co napisałaś. Masz świetną córkę :) Na pewno będzie dużym wsparciem dla Ciebie.

Mart81, mi w ciąży pokazała się infekcja raz, prawdopodobnie od bakterii w moczu. Brałam wtedy gynalgin i clotrimazolum smarowałam.

Z jednej strony nie ma co się dziwić dzieciom, szczególnie jak do tej pory byli jedynkami. Nagle coś co było tylko dla nich okazuje się już nie być. Więc trzeba będzie też dużo poświęcać starszemu jak się młode urodzi.

Basi89 a ile ty masz wzrostu? Inaczej jest jak ktoś waży 50kg i przytyje 3 a inaczej jak juz ktoś waży ponad 60 kg.

Właśnie, jak ktoś waży ponad 60 kg... znam to z autopsji :p u mnie na szczęście od początku ciąży raczej spadek niż wzrost, ale lekarz kazał się nie przejmować. Powiedział, że im szczuplejsza mama tym lepiej,. bo rzekomo mniejsze ryzyko powikłań. Najważniejsze, aby maluch rósł i przybieral na wadze.

Basi też mierze 173 ;)

Zastanawiałyście się już nad imionami?
Nasze wstępne typy to Lenka i Maksymilian :)

Happymamusia super reakcja córci :)

Właśnie, jak ktoś waży ponad 60 kg... znam to z autopsji :p u mnie na szczęście od początku ciąży raczej spadek niż wzrost, ale lekarz kazał się nie przejmować. Powiedział, że im szczuplejsza mama tym lepiej,. bo rzekomo mniejsze ryzyko powikłań. Najważniejsze, aby maluch rósł i przybieral na wadze.

Basi też mierze 173 ;)

Zastanawiałyście się już nad imionami?
Nasze wstępne typy to Lenka i Maksymilian :)

Happymamusia super reakcja córci :)
Nam chodzą po głowie: Zuzia, Zosia, Marcel i Kubuś.

reklama
Happymamusia cudowna i dojrzala reakcja Twojej coreczki. Napewno bedzie chetnie Ci pomagala przy Malenstwie:)

Moja waga tez byla przeszkoda do oddawania krwi..
I ja tez naleze do kurdupli, bo mam 160 :)

A co do imion to mojemu synkowi podobaj sie Franek i Wiktoria - imiona jego najlepszych ziomkow z przedszkola i dzisiaj doszla Zuzia.
Ja mam troche mniejsze grono, bo nie chce powtarzac imion, ktore juz mam w rodzinie, tj. Nadia, Amelia, Wiktoria, kacper.
Narazie moj faworyt to LAURA, ale jest psikus, bo moj Maly nie potrafi wypowiedziec tego imienia hahahaha

Do góry