reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Cześć Dziewczynki.
Podczytuję Was od ok miesiąca, kiedy zobaczyłam 2 kreski i wyliczyłam datę porodu na koniec maja. W końcu postanowiłam się przedstawić i mam nadzieję zostać do samego porodu :) Jestem z Wrocławia, mam już 17 letnią córkę i na starość zachciało mi się jeszcze bawić w pieluchy ;) Ponoć późne macierzyństwo odmładza, chociaż jeszcze staro się nie czuję :) Oczywiście Jestem po przejściach, 2 poronienia i od 2 tygodni leżę po incydentach z plamieniem. Faszerują mnie luteiną co 6 h i duphastonem. Objawów poza napompowanym po hormonach biuście w obecnym rozmiarze E, nie mam i współczuję dziewczynom wymiotującym. Eh...tak to już jest, że zawsze coś... ale Jestem optymistką i wierzę, że wszystko będzie ok. W piątek mam wizytę kontrolną. Miłego dnia dla Wszystkich :)

Cześć ;-) Dominiacela- też mam dzieci duże- jedno 18 , drugie 13, a teraz taka kindernespodzianka na koniec prokreacji będzie nr 3

Wiem Maui [emoji2] razniej sie czuje z Tobą bo juz się zastanawiałam czy nie szukac jakiegos forum dla mam 40 [emoji12] my planowalismy, chociaz bilam sie z myslami czy aby na pewno to dobry pomysl.- Przy takim dziecku, po okresie dojrzewania, ulozonym, robiacym sobie obiady pchac sie znowu w malego szkraba [emoji2]

Wczoraj wieczorem wypiłam kubek meliski z miodem i przespałam jak dziecko całą noc, aż do 10. Przynajmniej tyle radości, dzisiaj znowu wisiałam nad wc, brakuje mi siły na wszystko, ale... jakoś to będzie. Przynajmniej się wyspałam;-)

siasia mi czopki nie pomogły dziś wdrażam prevomit
Justyna tak połówkowe 20-22 tc, teraz chyba też mam 3D/4D -zobaczymy

a ja leżę, zdycham myślę sobie że siedzę już na l4 tyle czasu i czuję się gorzej niż jak miałam zapalenie oskrzeli i nogę w gipsie przez 9 tygodni jak ktoś mi powie
"ooooooooooooooooo jak ty odpoczniesz na tym wolnym"
to przysięgam, ze mu ................... (wstawcie sobie najbrzydsze słowo jakie znacie):angry::angry::angry::angry::angry:

PS Tirli super, ze wszystko ok!!!

Hej:tak:
Troche mi zajelo doczytanie wszystkiego ale przez week nie miałam jak zajrzeć - gości urodzinowych miałam:tak:
Napisze ogolnie bo nie spamietalam konkretnie której co odpisac:no:;-)
Samopoczucie mam coraz lepsze ale generalnie nie miałam jakiejś tragedii od początku wiec wspolczuje cierpiącym...jedynie pelno mam krostek, syfkow na plecach, dekoldzie i twarzy i wlosy tez się na potege tluszcza:wściekła/y:odrost mam jak pas startowy ale jeszcze moment wytrzymam:tak:na razie zwiazuje, wiec jakos ujdzie:-Dpaznokcie mi tylko rosna jak szalone:szok:
Bylam dzisiaj na wizycie i maluszek ma 5,5 cm a fikal jak zabka:-Dwyniki dobre poza posiewem bo wyszly mi grzybki i trzeba się leczyc:zawstydzona/y:dostalam tez zdiecie od brzuszka w dol i chyba tak specjalnie coby sie zastanawiać co bd:-pdla mnie wygląda na dziewuszke:-D

Długo nie pisałam, byłam przeziebiona. Nie miałam siły na forum. Zamiast leżeć w łóżku musiałam zajmować się dzieckiem.

Nie przeczytałam wszystkich postów, spróbuję nadrobić. Może mi się uda.

Czuję już się lepiej. Został mi tylko kaszel. Objawy mi przechodzą, mogę jeść normalnie :) szczególnie się cieszę że ból głowy i mdłości mniewam już bardzo rzadko.

Byłam dzisiaj na ust prenatalnym. Dzidzia 4.7 cm , akcja serca 160 . Z usg wynika że jestem w 11 tygodniu i 2 dniu ciąży. To tylko dwa dni różnicy niż według miesiączki. Termin według usg 6.05.2016.
Wszystkie parametry się zgadzają, wyksztalcily się wszystkie narządy które powinny dla tego okresu życia płodu.

Kolejne usg za 9 lub 10 tygodni.

Dobre wieści dzisiaj [emoji2] bardzo Wam zazdroszczę tych pomyślnych badań prenatalnych, ja jeszcze prawie miesiąc muszę czekać i już wiem, że ryzyko będzie podwyższone z racji 39 lat [emoji16]

reklama
Do góry