A więc tak, nudności mi minęły ale wymioty się jeszcze zdarzają, niestety chyba muszę stosować Torecan.
Chciałam tego uniknąć -bo wiadomo to lek i jak nie trzeba to po co ale wieczorem mam niestety spadki formy.
Zobaczymy jeszcze co będzie dziś
Kachaa87 no ja już się umówiłam na prenetalne bo mam sprawdzoną klinike i akurat soboty jeszcze mieli wolne, żeby M też mógł być
Olciaa Ty już wyczerpałaś w tej ciąży limity stresu i nieporozumień, więc teraz już tylko dobrze
Wioleta93 no trzeba mieć czas dojść do siebie, ja też nie funkcjonuję normalnie. Jest mi słabo, nie mogę się za szybko ruszać bo mi się w głowie kręci, jak się gwałtownie podniosę to
ale to jeszcze pewnie efekt osłabienia po tym fatalnym tygodniu...
happymamusia przepis jest banalny!!!! 1 szklanka mąki zmieszana z 1 szklanką kaszy manny i 1 szklanką cukru. !/2 tej sypkiej części wsypujemy na posmarowaną masłem blaszkę, na tą warstwę daję 20g masła (startego albo pokrojone w plasterki). Na tą część 1kg startych na grubszych oczkach jabłek (można dodać cynamon). Na wierzch dokładnie to co pod spód czyli 1/2 mieszanki i masło Do piekarnika na 1h 180st TAAADAM -ciasto dla leniuszków
bez brudzenia miksera hehehe i bita śmietana !!!!!!!!!!!!
Ewelina89 do porodu daleko -skoro jest Was tyle z poznania to można zrobić zlot majowych mam
nimitti suuuper wyniki!!!
Klaudia15 oj z takim maluchem i brzuchem nie będzie się ciągnęło zapewniam
Anyżek ja byłam na Madalińskiego w weekend i też jestem z Piaseczna teraz
Nie prowadzę tam ciąży bo prowadzę ją w LuxMed a jak tam będą schody to mam zamiar iść do lekarza z mojej ostatniej ciąży który przyjmuje w Piasecznie -Feduniv. Jest cudowny.
DrAsia ja tez bym chciała w domu ale nikt mi na to nie pozwoli, żeby rodzić w domu ciąża musi być wzorowa i nie ma szans po poronieniu. Tak już jest lepiej -czuję się o wiele lepiej
mania2401 oczywiście, że się zdarza bo ja tak mam w każdej ciąży, ze dziecko jest 2 tyg młodsze. Teraz miałam @ 31.07 owu 23.08, jak byłam na usg w 5 tc też było tylko ciałko a po 2 tyg już piękne serduszko, dzidzia jest młodsza ale co chwilę nadrabia więc z tym przepisywaniem poczekaj bo moje dzieci do 10 tyg nadrabiają
Maui fajnie że masz takie wsparcie nie tylko prenatalne ale i badania z krwi Ci polecam, nie wiem ile masz lat ale po 35 roku życia należą się już inne badania -dokładniejsze. Dawką z usg się nie martw -więcej z tego badania korzyści robi się takie 3 między 11 a 13 tc, połówkowe i w 32 tc -takie które określają zdrowie dziecka i wykrywają ewentualne nieprawidłowości. Mi lekarz nawet polecił badania z krwi tylko ze kosztują 2300...
GosiaLew odpisałam, ze już wyszłam we wtorek o 6:49 hehe
Kasik90 zapewne oblałam bo nic z niego nie pamiętam, ten egzamin odbębniłam tylko dlatego że zapłaciłam za niego 900 zł, do tego kurs 1600, książki 500 i oblałam go z kretesem bo po prostu byłam tam już ciałem nieobecna przez to odwodnienie. Czasu było dużo bo 2,5h ja po godzinie wyszłam, czytałam i zaznaczałam bez zastanowienia... ech szkoda no ale za rok już będzie inaczej
anno hehe jakoś tak te posty mi się piszą... nie martw się synkiem, to żadna kara dla niego -ot naturalna kolej rzeczy. Nas rodzice by wyrzucili na dwór zasmarkanych i tyle z kreatywności by było
madzia0903 aż tak mnie nie boli ale ciągnie mnie w pachwinach, jak się martwisz bólem to weź no spę -nawet lekarz Ci ją zaleci na bóle brzucha. Ja mam problem z trawieniem więc myślę, że większość tych bóli jest od jelit a nie macicy. Póki co wszystko pracuje, rozszerza się rozciąga -byleby nie bolało jak na @, jeśli boli no-spa
Justyna Siorek kciuki zaciśnięte&&&&&
mamciaLena w każdym artykule o ciąży i wiciu gniazda ostrzegają, żeby nie robić remontu w I trymestrze
bo w II będziesz wszystko zmieniać a w III szlag Cię trafi jak mogłaś coś takiego zrobić;-)
Etka1 teraz też już zzo jest za darmo, jednak przez te 5,5 roku od mojego porodu dużo się zmieniło -na lepsze
Dobra lecę jeść dalej bo dziś chleb ze słonecznikiem i domowej roboty dżemik truskawkowy hehehe