reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Witajcie jestem tu nowa. Trafiłam do was ponieważ jestem teoretycznie w 7 tygodniu ciąży czyli będę rodzic mniej więcej 22 maj. Za tydzień mam wizytę u ginekologa dopiero a niepokoi mnie taki ból jakby podbrzusze ściągało w dół jak idę i takie kłócia nie wiem czy to normalne może powinnam przyspieszyć tą wizytę??

reklama
Evelina - ja też rodziłam w Raszei - ogólnie nie było źle, ale źle wspominam Panią przy rejestracji (jakaś pomyłka) , to, że z tej rejestracji musiałam iść na porodówkę na nogach - nikt nie zaproponował wózka, pomimo, ze miałam już 6 cm rozwarcia i co 2 min skurcz... Jeszcze Pani do mnie, że mam się skupić na wypisywaniu dokumentów :eek:i się pospieszyć, bo jej winda ucieknie. Później porodówka ok, w sensie położna, bo lekarz beznadziejny, i minus jeszcze za to, ze z braku miejsc zamiast na oddziale poporodowym wylądowałam na oddziale patologii. Jednak ogólnie poleciłabym ten szpital do porodu.

U mnie też totalny brak chęci na cokolwiek... i też mi żal mojej córci , że ma teraz taką mamę :-D ale staram się

Mania - akurat w Twoim przypadku zrobiłabym jeszcze betę, ale to musi być Twoja decyzja.

Madzia - tak czasami bolą mnie jajniki i czuję ciągnięcie, nie mogę się porządnie wyprostować np. kiedy leżę na wznak.wg mnie to normalne - tzn piszę o sobie, bo mogę tylko gdybać czy czujesz to samo :-)

Mamcialena - niestety nie potrafię tego zinterpretować, poczekaj do wizyty już niedługo.

13x13 - tak wiem, poronienie jest jednym z przeciwwskazań do porodu domowego - ja mam duże nadzieje na poród w domu, I ciąże miałam wzorową, teraz liczę, ze będzie tak samo, chociaż wiadomo, z tyłu głowy trzeba mieć opcję porodu w szpitalu.

Uciekam do pracy.

Hej:tak:
Nie mam sily na nic...wczoraj mnie ucho bolało ale odrobina spirytusu na wacik i przez noc ucho przestalo bolec, teraz boli gardlo:-(nakupilam cebuli i syrop sobie zrobie i mam nadzieje, ze pomoze:tak:
Dziewczyny zawsza kazda przed wizyta ciut się stresuje czy jest dobrze, ale nie można caly czas tylko myslec czy cos się nie dzieje zlego:no:trzeba myslec pozytywnie, ja się nie zastanawiam nad tym i mysle, ze jest dobrze, zaczne się martwic jak gin mi powie, ze jest cos nie tak - po co zle licho przyciagac?
Dr Asia ja tez miałam u siebie w szpitalu olewke jak przyszłam ze skierowaniem, odsiedzialam 2 godz bo musiałam przepuszczać wszystkie panie którym wody odeszly - skurcze zaczely mi się w poczekalni, wyslali mnie na patologie myslac, ze sciemniam bo wg nich miałam za male rozwarcie(na ok.2,5cm), musiałam się wyprosić o ktg(minely 2 godz skurczy)i kobieta się zdziwila, ze mam takie mocne skurcze( zawsze jest tekst:pani 1 raz rodzi?), doprosić się lekarza nie można było na badanie,tez z takim rozwarciem jak Ty jechałam winda na porodowke bez wozka,1.5 godz później miałam już Agatke:tak:polozna za to mielismy super dlatego ogolnie dobrze wspominam porod;-)

Ale mam nie moc... A tu do pracy trzeba iść. Dzisiaj rano jak odwiozłam syna do przedszkola, myślałam, że zwymiotuję na przystanku.:szok::no:

Dziewczyny od którego tygodnia najlepiej jest zacząć usg genetyczne? wiem, że do końca 13 tc, ale nie pamiętam od kiedy najlepiej 11 czy 12 tc?

Etka1 no u nas znieczulenie przy porodzie jest już bezpłatne na żądanie pacjentki. Chociaż mogą być przeciwwskazania. Ja takie miałam np. - małopłytkowość. Rodziłam bez znieczulenia, ale tak strasznie nie było. Byłam kiedyś w Kanadzie, właśnie w okolicach Toronto - Kitchener/Waterlooo. Mam tam rodzinę.

MamciaLena no niestety nie pomogę, bo trudno tak gdybać, szczególnie jak nie jest się lekarzem. Z apetytem u mnie jest róznie. Ale zaczynają się zachciewajki i tu trzeba uważać. Jak mina mdłości to dopiero się zacznie :tak:

Mania dalej trzymam kciuki za wizytę w przyszłym tygodniu

Kachaa87 zdrówka

Karola89 witaj. Jeśli boli mocno to jak najbardziej możesz przyspieszyć. Zawsze możesz wziąć nospę i magnez. Takie bóle często są normą, w ciele kobiety zachodzi dużo zmian, jedynie intensywny ból jak jest to trzeba na pewno skonsultować to z lekarzem.

13x13 jak ty poszłaś odwodniona na egzamin to ja nie wiem, że byłaś w stanie w ogóle tam usiedzieć. a wyniki to kiedy?

Najchetniej to bym poszła teraz spać, ale na 12 mam umówioną rozmowę kwalifikacyjną, więc muszę ruszyć powoli tyłek i do pracy.

Gosia badanie przezierności karkowej wykonuje się kiedy CRL (długość siedzeniowo-ciemieniowa zarodka) jest miedzy 45 a 84 mm czyli wychodzi to między 11+0 a 13+6 tc. Standardowo robi się w okolicy 12 skończonego tygodnia, żeby wielkość była adekwatna, nie za mała i nie za duża.

Mania a krwawisz?

Mnie brzuch boli jak na @:(

Mnie też pobolewa, ale z czasem już coraz mniej.

Dziewczyny, jestem ledwo ciepła. Moje samopoczucie to dno. Urlop się skończył, od poniedziałku pracuję I te 9h dziennie to po prostu męka :baffled:

Mdłości, ból I zawroty głowy, słabo mi z głodu, a jak podchodzę do jakiegokolwiek jedzenia to od razu cofka się robi. Nie wiem czy sobie nie strzelę jakiegoś L4 chociaż na tydzień, bo to nie idzie funkcjonować.

Tak kacha ma racje;) jestem tego zdania ze co ma być to bedzie a moj stres nikomu nie pomoże tym bardziejmi i dziecku dlatego no stres i do przodu :) gdyby nie to ze lekarz mi zalecil betę to nawet bym jej nie robila no bo co ona teraz mi da ? Tylko podpowie na co mam się przygotować i juz. Kiedys kobiety albo byly w ciąży albo nie i mysle ze nie bylo takiego stresu bo nie miały tylu ysg żadnych badan z krwi typu beta tylko tak i juz a my mamy większy dostęp do usg i chyba wariujemy. Moze tez mam takie podejscie bo mam corcie i nie mogę się załamywać płakać bo Zuzia na wszystko patrzy i po co ma widzieć ze cos się dzieje itp bo mam dla kogo żyć i nie mysle o tym co bedzie. Jak ma być dobrze to bedzie :)

Mania ale takie typowo na @? Czy podobny ale lżejszy? Weź nospe poloz sie i idź do lekarza jak Cie martwi ten bol. Ja jak pisałam mam troche lżejsze niż na @ ale biorę nospe i zaraz przechodzi lekarzowi mówiłam o tym no ale nic sie nie dzieje

Ostatnia edycja:
Ja z powodu wymiotów i fatalnego samopoczucia jestem na zwolnieniu... ja do pracy jadę 1,5 godziny autobusem i zdarzały mi się epizody zasłabnięć, albo nawet coś takiego że wysiadłam z autobusu i nie wiedziałam gdzie jestem :szok:

Teraz już w pracy szukają osoby na moje zastępstwo więc pewnie jak wrócę ze zwolnienia to już będzie ktoś na moje miejsce... zastanawiam się co ja ze sobą pocznę :( Nie chcę kręcić się jak duch po biurze i ciągać wszystkich na herbatkę.

reklama
Mania ale to że ciebie boli jak na okres to dobrze. Mnie też tak boli i jajniki (więc madzia to też normalne to znaczy że macica sie powiększa).

MamciaLena ja miałam okres tak samo 04.08 a wszystko wskazuje u mnie że to 8tc a ja mam tak naprawdę gdzieś 5tc. Nie martw się na zapas. Myślę że jest dobrze.

Dzisiaj nie mam siły odpisywać więcej wybaczcie. Mam wizytę u gina o 21:40 jestem ciekawa co to będzie. Pozdrawiam.

Do góry