reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
Witam! Jestem majowa mama 2016. Mamy juz synka Antosia ma 6 miesiecy a teraz czekamy na rodzeństwo:) Przy pierwszym strasznie mi sie ciagło i teraz pewnie tez tak bedzie ale jakos trzeba przetrwac :)

Witaj Maui! Fajnie, że dzieci ucieszyły się z powiększenia rodziny, a jak mąż zareagował na taką niespodziewajkę?? :-)

13x13 - pewnie, że może być Anyżek :) Ja coś czuję, że zęby polecą - mam słabe, leczyłam je chyba z rok żeby ze spokojnym sercem zajść w ciażę. Ale widzę, że Przecinek zaczyna się domagać jedzenia co... dwie godziny. Dziś o 3 w nocy robiłam kanapkę tak byłam głodna ;)

A właśnie dziewczyny może któraś z Was prowadzi ciążę w szpitalu na Madalińskiego w Warszawie?? Bo już zauważyłam, że spotykam te same dziewczyny na korytarzu więc może i którąś z Was mijam :-D

Maui - Poznań wita Poznań :) nieźle w tą Waszą potrójną wpadką ;) chociaż nie rozumiem jak można aż 3 razy wpaść :-D;-) Pewnie dla dziecka nie masz kompletnie nic z tzw wyprawki ? :-)
Co do porodu na Polnej - ja raczej odpadam , bo będę rodziła w domku tym razem :-)
13x13 - witaj :) po postach widać, ze wróciłaś:-D do formy

Kachaa - ok, rozumiem, w sumie słusznie, ja też zbyt chętna do wrzucania zdjęć nie jestem.
Nimitii - świetnie z betą :) oby tak dalej.

Witaj Klaudia - niedawno się dziwiłam mamusi , która ma 7 miesięcznego bąbelka w domu i jest w ciąży, a Ty masz 6 miesięcznego synka - podziwiam :)

kciuki za dzisiejsze wizyty.

właśnie wróciłam od lekarza.
Wygląda na to, że jestem dopiero w 3 tygodniu ciąży , a nie jak sugerowałam po ostatnim terminie @, że w 5. Nie wiedziałam , że tak się zdarza, a Wy?
Na USG było widać tylko ciałko żółte, czyli wszystko potoczyło się bardzo późno, owulacje miałam 9 września.
Lekarz powiedział, że ten spadek bety ma mnie jak na razie nie martwić, za tydzień mam się zjawić do kontroli. Nie gwarantował mi że wszystko bedzie oki, bo do 12 tygodnia 3 na 5 ciąż w Polsce są zagrożone. Wynikami toxoplazmozy powiedział, że też mam się nie martwić.

Będę musiała "przepisać" się do czerwcowych mam , bo 30 maj to na pewno nie będzie jak sądziłam na początku.:-D

reklama
Dziewczyny kochane : 1. mąż zadowolony (faceci mówią na to "złoty strzał"), ale co tam mąż, na końcu cały transport 9 miesięcy wieziemy same ;-) 2. jak można 3 razy wpaść? można 3 X w życiu zaszaleć w szczycie dni płodnych bez zabezpieczenia. Muszę uważać jak wiatr wieje ;-) Co do Polnej -rodziłam tam córkę, no i nie ma lepszego szpitala z neonatologią, ale to chyba jedyny argument Za. Rozważam poród w domu również, ale z racji wieku jakoś nie wiem czy to odpowiedzialne. Generalnie mam uraz nie tyle do porodówek co oddziałów poporodowych. Przyjaciółka sw. Rodzinę poleca...ponoć dzieckiem się zajmują.... sama nie wiem. Na razie czuję się sama z tym tematem. Wiedzą dzieci, mąż i psiapsiółki 2 i mam różne lęki, których nie miałam wcześniej... różne mniej i bardziej wyimaginowane typu czy iść na usg prenatalne, czy to nie za duża dawka naświetlania? Osobiście mogłabym rodzić zawodowo, ale ciąża to taki przydługawy upierdliwy okres w życiu kobiety, kiedy nie ogarnia ani ciała ani nastrojów ;-) dzięki Wam jest mi lepiej, bo czytam, że nie tylko ja żyję teraz na babyorbicie. W pierwszej mojej ciąży net miał mało kto, a teraz klik i jesteśmy razem! dziękuję Wam wszystkim, za to że jesteście! ps. któraś pytała o dobrego lekarza z NFZ - mogę polecić dr Witoszyńskiego z Lutyckiej, przyjmuje w Hipokratesie na os. Marysienki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry