reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

Mnie też dziś niemoc totalna dopadła. Niby o 7:30 wstałam wyspana ale już przed 13 padłam na drzemkę... Na szczęście nie mdli mnie specjalnie i pogoda piękna

reklama
Olcia właśnie to nie jest kwestia zdania, tylko medycyny opartej na faktach, (EBM Evidence Based Medicine). Nie ma tu miejsca na czyjeś opinie, bo to są czyste badania naukowe, które jednoznacznie stwierdzają brak jakichkolwiek dowodów na podtrzymujące działanie progesteronu w poronieniach zagrażających. Wiem, że bardzo trudno uwierzyć w to, i pewnie gdybym krwawiła sama bym przyjmowała garściami progesteron, byleby coś zrobić i mieć poczucie, że się to dzieciątko ratuje. Ale jak widać w krajach zachodnich nie ma nawet za bardzo wizyt i USG do 12 tygodnia bo wiedzą o tym i respektują w pełni "naturę".

Edit - zdecydowana większość poronień to nie jest kwestia niedomogi matki tylko wad genetycznych zarodka, i lepiej, że się taką ciąże roni wcześnie. Bez badań genetycznych poronionego zarodka o przyczynie można tylko domniemywać. Ginekolodzy włączają alarm, gdy kobieta roni 3 ciążę pod rząd, wtedy raczej nie ma już mowy o statystyce, tylko o jakimś problemie zdrowotnym, który to powoduje.

Ostatnia edycja:
u mnie wychodzi, że jestem w 5 tygodniu, bo @ miałam 21.08. zrobiłam 3 testy i każdy wyszedł negatywny, a okresu dalej brak i takie wewnętrzne przeczucie....
Zrobiłam wczoraj bete i wyszła mi 36,44 :)
we wtorek ide do lekarza, :)

co do jakiś dolegliwości to mi nic się nie dzieje, czuje się normalnie, pomijając że lekko jestem przeziębiona.

u mnie wychodzi, że jestem w 5 tygodniu, bo @ miałam 21.08. zrobiłam 3 testy i każdy wyszedł negatywny, a okresu dalej brak i takie wewnętrzne przeczucie....
Zrobiłam wczoraj bete i wyszła mi 36,44 :)
we wtorek ide do lekarza, :)

co do jakiś dolegliwości to mi nic się nie dzieje, czuje się normalnie, pomijając że lekko jestem przeziębiona.
gratuluję :-)a długo się starałaś?

I cykl i się udało:)
Mężowi powiem dopiero po wizycie.
Trochę poczytałam poprzednich postów i dziwi mnie u mnie taki niski wynik bety.
Według wyniku jestem w 3-4 tyg, a wg obliczeń od ostatniej @ już 5. :eek:

Anno nie bede sie sprzeczac Bo moze I mass racje :) nie czytalam takiego artykulu ale moja kolezanka Tez brala duphaston w wiekszej dawce I poronila dwa razy no ale czemu dzieje sie tam ze jednym pomaga a innym nie ? No Bo moje dziecko nie ma wad wrodzonych a prawie bym poronila a krwawienie ustapilo po tych tabletkach ... Hmm moglabys mi podac link do takiego artukulu chetnie sie poedukuje w tym temacie :)

Sort za bledy ale z tel na szybko pisze :D

Mania moze mialas pozniej owulacje :) spokojnie jak beta rosnie to nie ma sis co marteic I sie stresowac poczekaj do wizyty :)

Edit
Nazrywalam sobie brziswin I winofrona I die obzeram :D Wy tak piszecie o tych zachciankach a ja na razie Nic a Nic w piereszej ciazy to odrzucilo mnie od miesa a w tej chetnie jej a I najgorszy objaw w pierwszej to viagle mi rece smierdzialy czosnkiem I to tak intensywnie do samego rozwiazania

Ostatnia edycja:
Mania ja również powinnam być w 7 tc a według bety jestem w 4 tc. Możliwe ze później miałyśmy owulacje. Sama nie wiem. Tez mnie to martwi. Ja we wtorek robie betę a w środę mam wizytę wtedy się dowiem.

Ja w pierwszej ciąży chciałam córkę ale podświadomie wiedziałam że będzie syn. Jak się w 16 tc dowiedziałam że to chłopak byłam długi rozczarowana. Ale teraz go uwielbiam. Teraz czuje że to córka. Mowimy ciągle do brzucha Zoja. Ciekawa jestem oby było wszystko ok z tą ciążą jest inaczej. Tez nie mam mdłości trochę pobolewa mnie podbrzusze i raz zwymiotowałam a tak nic żadnych dolegliwości. Martwi mnie to.

reklama
Mania ja również powinnam być w 7 tc a według bety jestem w 4 tc. Możliwe ze później miałyśmy owulacje. Sama nie wiem. Tez mnie to martwi. Ja we wtorek robie betę a w środę mam wizytę wtedy się dowiem.
Myślisz, żeby zrobić jeszcze przed wizytą w poniedziałek bete? Ja własnie nie wiem, czy zrobić jeszcze raz przed, czy dopiero po wizycie.

Zrobiłam sobie też odrazu badanie na toksoplazmoze i niestety wyglada ze mialam cos z nia wspólnego, tak to odczytuje
Toxo gondi IGM 0,209
Toxo gondi IGG 138,10

Do góry