reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe Mamy 2016

Wioletta Przykładanie lodu powoduje obkurczanie się naczyniek, a nie rozciąganie, więc nie wiem co za pomysły babcia miała :-) :)…. Myślę jak 13x13, że ja również przy drugim dziecku nie miałam popękanych brodawek, a przy pierwszym owszem, a nie smarowałam niczym. Rozciąganie tak delikatnej skórki to chyba też średni pomysł… Jak już to maść jakąś, żeby skórka była elastyczna i tyle.

reklama
A ja mam często wątpliwość czy to są prawdziwi ludzie, czy "aktorzy" którzy musza odegrać swoją rolę do danego tematu.
A ja wiem, ze to sa ludzie w dużej mierze podstawieni, bo sama mieszkając jeszcze w Polszy odbierałam telefony z TVN czy moze nie chciałabym wziasc udziału w takim a takim programie :D

Jakiś czas temu albo tutaj na babyboomie albo na którejś grupie na facebooku widziałam post dziewczyny, która poszukiwała do programu kobiet w ciąży, którym ciężko rzucić palenie i palą dalej. Podejrzewam, że to to. Obiecywała wynagrodzenie za udział.

Poza tym jak byłam we Włoszech to przez cały wyjazd widziałam co najmniej kilka palących kobiet w ciąży. Nikt nie reagował, robiły to bez kozery. Mam wrażenie, że tam palenie w ciąży jest zupełnie akceptowalne.

Poza tym bellybestfriend przypomina mi dziś o rozpoczęciu masażu krocza :D Macie zamiar? Ktoś wie jak to się w ogóle wykonuje? Na SR miałam tylko o ćwiczeniu mięśni kegla.

Co do sutków, to ja od początku ciąży, wsmarowuję sobie krem - taki przeciw rozstępom. Wiem, że on silnie nawilża, więc zobaczymy jak będzie. Lodu nie będę testowała, bo chyba bym oszalała z bólu (powiedziałam przed porodem, nie wiedząc co mnie jeszcze czeka. :p)

Już kiedyś pisałyśmy o paleniu w ciąży. Ja nie wiem, że te kobiety są tak durne czy tak mało świadome, w co wątpię jaką krzywdę dziecku robią. Tyle się o tym mówi jeszcze i jest głośno o skutkach palenia czy picia alkoholu.
Też nie znoszę widoku jak widzę na spacerze matka czy ojciec z wózkiem i fajka.

Ja się za to dzisiaj dotleniłam na maksa. Rano, potem po dziecko do przedszkola i jeszcze prawie godzinę byłam z nim na dworze po obiedzie. Mam nadzieję, że szybko padnie wieczorem.
Auta nie mam więc znowu jutro wycieczki autobusem :(

Co do tego programu rozmowy ww toku to kiedys byl odcinek cos o dzieciach w tamtym roku i tak wystepowal chlopak z mojej miejscowosci moj maz pracuje z jego bratem to mowil ze dostal za to ze wystapil 100zl i plus na paliwo co by tam przyjechal i tyle. Ja tez juz tego nie ogladam . ogladam tv ale ciagle bym cos jadlaa :(:(

Wróciłam dziś do domu z przesympatycznego spotkania forumowiczek, w nastroju doskonałym a tu telefon od koleżanki, która 3 rok usiłuje sprzedać mi thermomix. Dowiedziała się, że w ciąży jestem i że dziecku będę gotować. Mówię, że dziecku to nie będę , bo pół roku na piersi, a ta dalej swoje, że za 4700 mogę potem szybko gotować. Mówię znów grzecznie, że potem to moja rodzina liczy 5 osób, z czego dwie to wielcy zżarci faceci i jak rosołu z 8 l i bigosiku z 5 l nie zrobię, to nie zaczynam, a w thermomix to mogę sobie przystaweczkę z warzyw co najwyżej. Bosie, a ta dalej mi kleci.... Mam nadzieję, że nikomu na emocje nie nadepnę w ciąży, thermomix jest fajny, ale cena i pojemność - nie. Skończyła dopiero ja jej powiedziałam, że marzę o stworzeniu marki, której realny koszt będzie 1500 a sprzedam za 4700.
Znam tę osobę, w domu się nie przelewa, auto ledwo zipie, chata do remontu, ale thermomix za 4700 jest, Kuvings za 1800 wyciskarka jest, gary zeptera są i kołdra z merinosa czy innego eskimosa też....Namiastka luxusu?

reklama
Papierki lakmusowe kupiłam w hurtowni papierniczej. Do szkol na lekcje sprzedaja. Sa tez na allegro. Sa tez specjalne wkladki barwiace jak wody to na niebiesko ale 1 szt 30 zl.

My juz po wizycie. Maly waży już 2100 dokładnie wymiary zgodnie z wiekiem ciazy. Wody i przeplywy ok. Szyjka 34 mm :))) zamknieta. Najpierw mi powiedzial 24 i zbladlam czyli mowie skrocila sie.... a on zaraz Pani cos powiem.... .. a potem mowilem 24 niee 34! no i potem zaczal mi opowiadac jak zmierzyc zagieta szyjke i ze zmienia sie w zal od skurczu.
No pobrał mi posiewy... tu bedzie źle ... wiem to....

Do góry